Engie zonnepanelen: een eigen contactpersoon

Zonnepanelen aanschaffen is een grote investering. U draagt bij aan een duurzamer milieu en kunt daarnaast uw eigen stroom opwekken. Zonnepanelen zorgen op termijn voor een lagere energierekening. Wanneer u meer opwekt dan u verbruikt, ontvangt u bovendien een terugleververgoeding. Ook bij Engie kunt u zonnepanelen kopen.

Engie zonnepanelen

eneco zonnepanelen

Engie werkt samen met Zonneplan, een partner met expertise en ervaring op het gebied van zonnepanelen. U kiest zelf het type zonnepanelen dat u wilt aanschaffen, hoeveel panelen u op uw dak wilt laten plaatsen en hoe u de financiering regelt. Daarvoor krijgt u een vast contractpersoon aan wie u al uw vragen kunt stellen. Deze contactpersoon installeert tevens de installatie en begeleidt u totdat uw zonnepanelen daadwerkelijk stroom leveren.

Terugleververgoeding energie

Verbruikt u minder stroom dan uw zonnepanelen opwekken? Dan kunt u deze stroom terugleveren aan het energienet. Aan het einde van het jaar wordt de opgewekte stroom verrekend met de verbruikte stroom. Dit heet salderen.

Wanneer uw zonnepanelen meer stroom opleveren dan u verbruikt, kunt u energie terugleveren aan het net. Bij Engie ontvangt u over de terug geleverde energie het kale leveringstarief inclusief btw.

Overstappen loont

Wist u dat een overstap naar een ander energiecontract u een besparing op kan leveren tot wel € 350? Vul daarom direct onze energievergelijker in en stap vandaag nog over.

Extra mogelijkheden

Bij Engie kunt u een offerte op maat aanvragen. Naast het feit dat u kunt kiezen voor standaard zonnepanelen, kunt u rekening houden met deze voordelen:

  • Designpanelen: Deze panelen en de bijbehorende materialen zijn volledig zwart en vallen minder op wanneer u donkere dakpannen heeft en op zoek bent naar subtielere pannen;
  • 10 jaar garantie: Door voor ontzorggarantie te kiezen, krijgt u tien jaar garantie op bijvoorbeeld het installatiewerk
  • Groene lening: U kunt uw investering in zonnepanelen financieren met een verschillende soorten leningen.

Lees meer over deze mogelijkheden.

Hoe werkt overstappen met zonnepanelen?

Ook als u Engie zonnepanelen op uw dak heeft geïnstalleerd is het de moeite waard om energie te vergelijken. U kunt namelijk nog steeds fors besparen op uw energierekening als u kiest voor een goedkope leverancier! Ontdek hier alles over overstappen met zonnepanelen.