Zonnepanelen vergelijken

  • Vraag vrijblijvend een offerte aan 
  • Investeer in zonnepanelen

Hoe vraagt u een offerte aan?

Wilt u graag zonnepanelen laten installeren op uw dak, maar weet u niet welke installateur u de beste prijs kan bieden? Op deze pagina kan u gemakkelijk een offerte voor zonnepanelen aanvragen. Voor meer informatie over zonnepanelen kunt u bellen naar 020 262 6228.

Zonnepanelen vergelijken is heel simpel. Voer de volgende stappen uit en u ziet direct welke installateur voor de laagste prijs zonnepanelen kan installeren.

  1. Voer uw postcode in
  2. Is het voor particulier of zakelijk gebruik?
  3. Geef de dakhoek, ligging en uw energieverbruik op
  4. Vul de ontbrekende contactgegevens in
  5. Klik op 'Nu vergelijken'

Prijs van zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen is in een paar jaar tijd spectaculair gedaald, maar stabiliseerde in 2013. Zelf zonnepanelen installeren kost nu zo'n €1,20 per Wattpiek; zonnepanelen laten installeren kost gemiddeld €1,50 per Wattpiek. Grote systemen (8-20 zonnepanelen) zijn naar verhouding voordeliger om te laten installeren dan kleinere systemen (4-8 zonnepanelen), omdat het relatief weinig werk is om extra zonnepanelen toe te voegen bij een nieuwe installatie.

Opbrengst van zonnepanelen

Als u gaat zonnepanelen vergelijken, dan is het goed om te kijken naar de opbrengst van de gewenste zonnepanelen. Zonnepanelen verschillen namelijk sterk in efficiëntie. Gemiddeld levert een zonnepaneel van 1 m2 zo'n 120 kWh per jaar op. Aangeraden wordt om maximaal 75 procent van het energieverbruik zelf op te wekken, zodat u minder opwekt dan u verbruikt. Het gemiddeld energieverbruik van een doorsnee huishouden is zo'n 3.500 kWh per jaar. Een systeem van 12 zonnepanelen (3.000 Wattpiek) is in dit geval voldoende; dit wekt zo'n 2.600 kWh per jaar op.

Energieprijzen vergelijken en overstappen

Wilt u besparen op uw energierekening? Niet alleen de aanschaf van zonnepanelen kan daarbij helpen, ook regelmatig energie vergelijken en overstappen kan u een fors voordeel opleveren. Klik op onderstaande button om direct de goedkoopste energieleverancier voor uw situatie te vinden die wij aanbieden.