Zonnepanelen

Zonnepanelen, ook wel pv-panelen genoemd, zijn niet alleen duurzaam maar op de lange termijn kunt u de investering in de zonnepanelen ook terugverdienen. Met zonnepanelen wekt u namelijk uw eigen duurzame energie op. Een zonnepaneel was vroeger erg duur en daarom niet voor iedereen beschikbaar. Tegenwoordig zijn de prijzen van zonnepanelen lager en zijn er meer aanbieders van zonnepanelen op de markt. Energiebedrijven en de Nederlandse overheid bevorderen zelfs het gebruik van zonnepanelen. Wij geven u op onze website graag praktische informatie over zonnepanelen. Zoals energie vergelijken met zonnepanelen, de besparing die u met zonnepanelen maakt op uw energierekening en hoe u met zonnepanelen energie kunt terugleveren aan het energienet.

 

Zonnepanelen informatie

Voordat u zonnepanelen aanschaft, is het verstandig om goed te oriënteren. Zo weet u precies welke zonnepanelen bij uw huis en budget passen. In de loop der jaren zijn zonnepanelen steeds goedkoper geworden, waardoor de terugverdientijd van zonnepanelen korter geworden is. Zonnepanelen zijn daardoor een echte investering. U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen, zodat u geïnformeerd wordt over de prijzen van verschillende aanbieders van zonnepanelen. Heeft u interesse in zonnepanelen of wilt u gewoon iets meer weten over zonnepanelen? Vul dan het volgende formulier in en u krijgt een vrijblijvende offerte toegestuurd. Voor meer informatie over zonnepanelen kunt u bellen naar 020 262 6228.

 

Zonnepanelen offertes

Zonnepanelen van de energieleverancier

Zonnepanelen zijn in Nederland niet moeilijk te krijgen. Naast een groot aantal zonnepanelenverkopers, zijn er tegenwoordig ook verschillende energieleveranciers die zonnepanelen aanbieden. Vaak kunt u kiezen uit verschillende systemen en pakketten. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende zonnepaneelpakketten van diverse leveranciers. Klik op de leverancier om meer te weten te komen.

  Bekijk de verschillende pakketten
Meer informatie over Eneco zonnepanelen
Meer informatie over E.ON zonnepanelen.
Meer informatie over Delta zonnepanelen.
Zelfstroom Bij Zelfstroom kunt u kiezen: zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren? Het is bovendien mogelijk om direct een energiecontract af te sluiten, zodat u altijd zeker bent van de levering van stroom en gas. Een vernieuwende combinatie! Vraag direct een offerte op of lees meer over Zelfstroom
Meer informatie over Engie zonnepanelen.
Meer informatie over Greenchoice zonnepanelen.

Meer informatie over Essent zonnepanelen.

Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) Meer informatie over zonnepanelen van de Nederlandse Energie Maatschappij.

Meer informatie over De Vastelastenbond.

Meer informatie over Qurrent zonnepanelen.

Zonnepanelen vergelijken

Als u besluit om zonnepanelen aan te schaffen, is het belangrijk om de stap zonnepanelen vergelijken niet over te slaan. Zo komt u te weten welke zonnepanelen het beste passen bij uw dak en welke installateur u de beste prijs kan bieden.De vergelijker voor zonnepanelen wijst zich vanzelf. Vul de gegevens van uw dak in en geef aan hoeveel energie u verbruikt. Geef ook of uw huis met veel of weinig schaduw te maken heeft in de loop van een dag. Klik dan op ‘Vergelijk zonnepanelen’ en u krijgt te zien bij welke aanbieder u voordelig zonnepanelen kunt aanschaffen, wat deze u op jaarbasis kosten, wat de opbrengst per jaar is en wat de terugverdientijd is. Kies een installateur uit en u vul uw gegevens in. U krijgt dan een offerte toegestuurd van de desbetreffende installateur.

 

Zonnepaneel

Met een zonnepaneel wekt u door middel van het daglicht uw eigen stroom op. Ook in Nederland levert dit iets op: de zon schijnt genoeg en ook met bewolkt weer wekt u energie op. U hoeft u dus niet druk te maken dat u de kosten er niet uit haalt. Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van uw dak en uw energieverbruik.  Zonnepanelen hebben een hoge prijs, maar uiteindelijk leveren deze u een besparing op uw energierekening op. Zonnepanelen produceren namelijk ook stroom als u op dat moment geen stroom gebruikt en deze stroom wordt teruggeleverd aan het energienet. Aan het eind van het jaar worden de door u afgenomen stroom en de stroom die u heeft teruggeleverd aan het net tegen elkaar weggestreept. Deze verrekening heet salderen. U krijgt het teveel betaalde bedrag dan aan het eind van het jaar terug van uw leverancier. Levert u op jaarbasis meer aan het net dan dat u verbruikt aan stroom? Dan krijgt u een terugleververgoeding.  

 

Zonnepanelen en elektriciteit vergelijken

Ook als u zonnepanelen heeft, blijft een energiecontract bij een energieleverancier noodzakelijk. Wekt u niet het volledige energieverbruik op dan neemt u voor een deel nog stroom af van de energieleverancier. Ook voor dit stroomverbruik kunt u vast en zeker de scherpste energietarieven vinden. In onze vergelijker kunt u elektriciteit vergelijken én wij houden dan rekening met u zonnepanelen. Geef aan hoeveel zonnepanelen u heeft en hoeveel elektriciteit u opwekt met deze panelen. Op basis van dit verbruik ziet u wat het voordeligste energiecontract is voor uw situatie met zonnepanelen. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Wekt u dan meer stroom op dan u afneemt van het energienet? Dan krijgt u daarvoor een terugleververgoeding. Houd tijdens het vergelijken ook rekening met de terugleververgoeding van de leverancier. Overstappen met zonnepanelen is zo gebeurd.

 

Zonnepanelen berekenen

Voordat u zomaar zonnepanelen aanschaft, is het verstandig om de zonnepanelen te berekenen. Hoeveel zonnepanelen heeft u bijvoorbeeld nodig om financieel gezien de meeste opbrengst uit uw zonnepanelen te halen? U kunt in onze vergelijker makkelijk berekenen wat de opbrengst van uw zonnepanelen per jaar is en hoeveel uw terugverdientijd is. Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, is afhankelijk van uw dakrichting, de dakhoek, de hoeveelheid schaduw op uw dak, uw energieverbruik en het vermogen van de zonnepanelen. Wilt u zonnepanelen berekenen? Vul dan de gevraagde gegevens in. U ziet dan hoeveel panelen er worden aangeraden, wat de opbrengst per jaar is en hoeveel de terugverdientijd is. U kunt zelf het gewenste aantal panelen aanpassen en een offerte aanvragen voor deze hoeveelheid. Wel hangt het ook af van het dakoppervlak hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen. Hoeveel panelen er op uw dak passen, kunt u ook zien in de vergelijker. Zonnepanelen berekenen geeft u makkelijk inzicht in wat u kunt verwachten.

 

Lening zonnepanelen

In augustus 2013 is de subsidieregeling voor de aanschaf van zonnepanelen beëindigd. Lees meer over subsidie zonnepanelen. Wel zijn er een aantal andere interessante mogelijkheden. U kunt namelijk in sommige gevallen een lening krijgen voor de aanschaf van zonnepanelen. Via uw gemeente kunt u bijvoorbeeld aanspraak maken op de Duurzaamheidslening of de Energiebespaarlening en via verschillende banken kunt u een Groene Lening krijgen. Natuurlijk kunt u ook gewoon uw eigen vermogen gebruiken. Sinds 2013 kunt u de btw van zonnepanelen terugvragen van de Belastingdienst. De Belastingdienst ziet huishoudens die hun eigen stroom opwekken namelijk als ondernemer en daarom kunt u 21% btw van de aanschaf en de installatie van zonnepanelen terugvragen.

 

Opbrengst zonnepanelen

De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren. Wist u bijvoorbeeld dat daken met een helling van 35/36 graden het meest geschikt zijn voor zonnepanelen en dat het niet verstandig is om de zonnepanelen te plaatsen naast een schoorsteen? De opbrengst verschilt ook nogal als de zonnepanelen op het westen gericht zijn in plaats van op het zuiden. Daarnaast is ook de hellingshoek van invloed; hoe schuin zijn de zonnepanelen geïnstalleerd? De vuistregel is dat het vermogen van één zonnepaneel 250 Wattpiek (Wp) is. Onder de ideale condities betekent dit dat er in één uur tijd 250 kW zonnestroom wordt opgewekt. Maar die ideale condities doen zich lang niet altijd voor, omdat het bijvoorbeeld bewolkt is. Daarom passen we een kleine correctie toe door die 250 Wp te vermenigvuldigen met 0,9, waardoor u ervan uit kunt gaan dat een zonnepaneel per uur 225 kWh opwekt. Bekijk voor meer informatie onze pagina over opbrengst zonnepanelen. Of vul de vergelijker voor zonnepanelen in: op basis van uw gegevens wordt er een schatting gemaakt van de opbrengst van zonnepanelen op uw dak.

De slimme meter en zonnepanelen

De combinatie van een slimme meter én zonnepanelen is een goede manier om om inzicht in uw energiegebruik te krijgen en zo energie te besparen. Iedereen krijgt voor 2021 een slimme meter aangeboden. Heeft u nog geen slimme meter? Dan kunt u deze vervroegd aanvragen, maar dat kost u wel geld. Goed om te weten: u krijgt een slimme meter geleverd zodra er zonnepanelen geïnstalleerd worden. U moet wel rekening houden met een wachttijd van drie maanden. Geef dus voortijdig door aan uw netbeheerder dat u zonnepanelen gaat plaatsen. Op het moment dat u de zonnepanelen aanmeldt bij de gezamenlijke website van alle netbeheerders, wordt er gecontroleerd of uw energiemeter geschikt is voor de teruglevering van stroom. Indien de meter niet geschikt is, plaatst de netbeheerder zonder extra kosten een slimme meter. De slimme meter geeft u inzicht in hoeveel stroom u teruglevert en hoeveel u afneemt. Bovendien gebruikt de energieleverancier deze gegevens om u actief op de hoogte te brengen van uw teruglevering en afname van energie. Een slimme meter is dus een handig middel om grip te krijgen op uw energierekening én wat de zonnepanelen u opleveren.

Voordelen zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen wegen op tegen de kosten van de panelen. Als u voor zonnepanelen kiest dan:

  • Kiest u voor de productie van duurzame energie (zonne-energie);
  • Beperkt u uw C02-uitstoot;
  • wordt uw energierekening van uw leverancier lager;
  • wordt uw woning meer waard;
  • verbetert het energielabel van uw huis.

Besparen op uw energierekening?

Door te kiezen voor een ander energiecontract kunt u honderden euro's op uw energierekening besparen. Op onze website kunt u eenvoudig de prijzen van energie vergelijken en gratis overstappen van energieleverancier.

Zonnepanelen vergelijken

Makkelijk en snel zonnepanelen vergelijken van lokale installateurs.