Zonnepanelen: steeds goedkoper en sneller terugverdiend

U kunt er niet meer omheen. Zonnepanelen. De prijzen van zonnepanelen dalen, er komen meer aanbieders van zonnepanelen en  energiebedrijven en de Nederlandse overheid bevorderen het gebruik van zonnepanelen. Op onze zonnepanelen pagina's vindt u praktische informatie over zonnepanelen. Zoals de besparing die u maakt met zonnepanelen; hoe energie vergelijken werkt met zonnepanelen, hoe het terugleveren aan uw energieleverancier werkt en wat uw voordeel is.

Zonnepanelen van de energieleverancier

Verschillende energieleveranciers bieden tegenwoordig ook zonnepanelen aan. Vaak kunt u kiezen uit verschillende systemen en pakketten. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende zonnepaneelpakketten van diverse leveranciers.

  Bekijk de verschillende pakketten
Meer informatie over Eneco zonnepanelen
Meer informatie over E.ON zonnepanelen.
Meer informatie over Delta zonnepanelen.
Meer informatie over Nuon zonnepanelen
Zelfstroom Bij Zelfstroom kunt u kiezen: zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren? Het is bovendien mogelijk om direct een energiecontract af te sluiten, zodat u altijd zeker bent van de levering van stroom en gas. Een vernieuwende combinatie! Vraag direct een offerte op of lees meer over Zelfstroom
Meer informatie over Engie zonnepanelen.
Meer informatie over Greenchoice zonnepanelen.

Meer informatie over Essent zonnepanelen.

Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) Meer informatie over zonnepanelen van de Nederlandse Energie Maatschappij.

Meer informatie over De Vastelastenbond.

Meer informatie over Qurrent zonnepanelen.

Zonnepanelen en elektriciteit vergelijken

Ook als u zonnepanelen heeft, blijft een energiecontract bij een energieleverancier noodzakelijk. Wekt u niet het volledige energieverbruik op dan neemt u voor een deel nog stroom af van de energieleverancier. Ook voor dit stroomverbruik wilt u vast en zeker de scherpste energietarieven.

 

Gebruik het netto energieverbruik als u zonnepanelen heeft en u wilt elektriciteit vergelijken. Een netto energieverbruik houdt in dat de kWh's stroom die u het komende jaar verwacht op te wekken in mindering brengt op de kWh's die u verbruikt. De hoeveelheid die overblijft vult u in de energievergelijker in. Op basis van dit verbruik ziet u wat de voordeligste energieleverancier is voor uw situatie. 

Opbrengst zonnepanelen

De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren. De opbrengst verschilt nogal als de zonnepanelen op het westen gericht zijn in plaats van op het zuiden. Daarnaast is ook de hellingshoek van invloed; hoe schuin zijn de zonnepanelen geïnstalleerd?

De vuistregel is dat het vermogen van één zonnepaneel 250 Wattpiek (Wp) is. Dit betekent dat onder de ideale condities in een uur tijd 250 kWh zonnestroom wordt opgewekt. Maar die ideale condities doen zich lang niet altijd voor, omdat het bijvoorbeeld bewolkt is. Daarom passen we een kleine correctie toe door die 250 Wp te vermenigvuldigen met 0,9, waardoor u ervan uit kunt gaan dat een zonnepaneel per jaar 225 kWh opwekt. Bekijk voor meer informatie onze pagina over opbrengst zonnepanelen

De slimme meter en zonnepanelen

Meestal krijgt u gratis een slimme meter zodra er zonnepanelen geïnstalleerd worden. De slimme meter geeft u inzicht in hoeveel u opwekt aan stroom en hoeveel u verbruikt. Bovendien gebruikt de energieleverancier deze gegevens om u actief op de hoogte te brengen van uw verbruik en opwek. Een slimme meter is een handig middel dus om grip te krijgen op uw energierekening.

 

Op het moment dat u de zonnepanelen aanmeldt bij de netbeheerder controleert deze of uw energiemeter geschikt is voor de teruglevering van stroom. Indien de meter niet geschikt is, plaatst hij kosteloos een slimme meter.

Energiekosten besparen met zonnepanelen

Als u kiest voor zonnepanelen bespaart u op uw energiekosten, maar u moet ook investeren in de aanschaf.
Lees meer over de opbrengst, saldering van energie en terugverdientijd.

Voordelen zonnepanelen

  • Kiezen voor duurzame energie
  • Voor plaatsing zonnepanelen is meestal geen vergunning nodig
  • Besparen op uw energierekening
  • Steeds kortere terugverdientijd zonnepanelen


Subsidieregeling zonnepanelen

In augustus 2013 is de subsidieregeling voor de aanschaf van zonnepanelen beëindigd. Wel zijn er een aantal andere interessante mogelijkheden. Lees meer over subsidie zonnepanelen.


Gerelateerde onderwerpen zonnepanelen

Kijk ook bij: duurzame energie, zonne-energie.

Besparen op uw energierekening?

Door te kiezen voor een ander energiecontract kunt u honderden euro's op uw energierekening besparen. Op onze website kunt u eenvoudig de prijzen van energie vergelijken en gratis overstappen van energieleverancier.

Zonnepanelen vergelijken

Makkelijk en snel zonnepanelen vergelijken van lokale installateurs.