WoonEnergie

Over WoonEnergie
WoonEnergie is in 2002 opgericht voor en door woningcorporaties met als doel: samen energie inkopen en lage prijzen en goede voorwaarden bedingen. Inmiddels vertegenwoordigd WoonEnergie als onafhankelijk tussenpersoon ook zorginstellingen en maatschappelijke organisaties zoals onderwijsinstellingen. Om u als consument aan te kunnen melden voor goedkopere energie van WoonEnergie, moet u huren bij een woningcorporatie die is aangesloten bij WoonEnergie of medewerker zijn bij een zorginstelling. Indien uw woningcorporatie niet is aangesloten bij WoonEnergie kunt u helaas niet profiteren van de voordelen.

WoonEnergie biedt haar klanten inkoopvoordeel en tijdsbesparing door:

  • Onze expertise op gebied van energie-inkoop
  • Sterke onderhandelingspositie door de grootte van ons collectief
  • Extra diensten voor o.a. facturatie

Wie kunnen stroom afnemen van WoonEnergie?
Deelname aan WoonEnergie is mogelijk als uw organisatie lid is van Aedes vereniging voor woningcorporaties, ActiZ branchevereniging voor verpleging en verzorging of van de Federatie Opvang.

Groene stroom zonder extra kosten
De energie van WoonEnergie wordt geleverd door Centrica. U krijgt automatisch groene stroom voor de prijs van gewone stroom.

Contract Controle Protocol
WoonEnergie is niet aangesloten bij het Contract Controle Protocol. Als een aanbieder niet aangesloten is hierbij, moet de klant zelf controleren of er nog een lopend contract bij de huidige leverancier loopt en of daarvoor mogelijk een opzegvergoeding moet worden betaald bij overstappen.

Netbeheerdersmodel
WoonEnergie past het netbeheerdersmodel toe. Bij het netbeheerdersmodel betaalt u aan uw energieleverancier alleen voor de energie zelf. De kosten voor het transport van de elektriciteit of het gas naar uw aansluiting betaalt u aan de netbeheerder. U krijgt dus twee aparte rekeningen.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Alle energieleveranciers