Welke energieleverancier is de beste keuze?

 • Volledig onafhankelijk
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Exclusieve actie aanbiedingen

Wilt u graag overstappen, maar weet u niet welke energieleverancier de beste keuze is voor uw situatie? Geen zorgen! Dankzij onze energievergelijker ontdekt u met een paar klikken welke energieleverancier voldoet aan uw wensen.

Welke energieleverancier kiezen?

Welke energieleverancier het beste past bij uw situatie, hangt af van een aantal factoren, zoals uw energieverbruik. Maar ook uw persoonlijke voorkeuren spelen een rol in de beslissing welke energieleverancier het beste is.

Zojuist overgestapt

 • 00:13 uur Dhr. A. uit Aarle-Rixtel is overgestapt
  naar Eneco en bespaarde € 132,33
 • 00:02 uur Dhr. A. uit Aarle-Rixtel is overgestapt
  naar Eneco en bespaarde € 132,33
 • 23:43 uur Dhr. H. uit Ridderkerk is overgestapt
  naar Eneco en bespaarde € 146,65

 • naar en bespaarde

Hoe werkt overstappen?

Tijdens de overstap blijft u gewoon stroom & gas ontvangen.
1
Vergelijk en stap over
2
U heeft 14 dagen bedenktijd
3
Uw oude contract wordt opgezegd
4
U geeft uw meterstanden door
5
U bent overgestapt

Goedkoopste energieleverancier

Wij helpen u graag bepalen welke energieleverancier het goedkoopst is voor u. Maak een energievergelijking en zie direct welke energieleverancier de laagste jaarprijs biedt. Stap vandaag nog over en bespaar tot wel €350 per jaar!

Onafhankelijke energievergelijker

In onze energievergelijker vindt u contracten van alle energiemaatschappijen terug. Wij zijn 100% onafhankelijk van welke energieleverancier dan ook. Daarom kan u op Energieleveranciers.nl profiteren van de hoogste kortingen en de laagste energieprijzen! Natuurlijk kunt u de resultaten vervolgens filteren op diverse criteria, zoals grijze/groene energie, looptijd en type tarief.

Voordelen van overstappen

Welke energieleverancier u uiteindelijk ook kiest, in elke situatie geldt: overstappen is besparen. Bent u nog nooit overgestapt? Dan kan u zomaar enkele honderden euro's per jaar besparen. Ook als u al eens eerder bent overgestapt, dan loont het om over te stappen. Zodra uw contract is afgelopen, betaalt u namelijk weer de standaardtarieven van de leverancier, die altijd hoger zijn dan de tarieven die u terugvindt in onze energievergelijker. Betaal dus niet teveel en stap over!

Welke energieleverancier is het goedkoopst?

Er zijn een behoorlijk aantal factoren van invloed op de prijs die u betaalt voor energie. Stel eens de volgende vragen als u gaat kiezen voor een energiecontract:

 • Ga ik voor lage energietarieven of laag vastrecht? Verbruikt u weinig energie, dan bent u het goedkoopst uit als u een energiecontract kiest met lage vastrechtkosten. Bent u een grootverbruiker, dan kunt u beter kiezen voor een contract met lage energietarieven.
 • Ga ik voor grijze of groene energie?
 • Ga ik voor een contract met een vaste looptijd of voor onbepaalde tijd?
 • Ga ik voor vaste of variabele tarieven?

Altijd 14 dagen bedenktijd

Heeft u eenmaal bepaald voor welke energieleverancier u kiest? Weet dan dat u altijd 14 kalenderdagen de tijd heeft om van uw energiecontract af te zien. Via Energieleveranciers.nl kunt u zonder zorgen overstappen. Onze gratis overstapservice zorgt er namelijk voor dat uw huidige energiecontract wordt opgezegd en dat uw overstap vlekkeloos verloopt. Kortom: overstappen is écht geen gedoe!