Welke energieleverancier is de beste keuze?

 • Duidelijk overzicht van energieprijzen
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Exclusieve actie aanbiedingen

Wilt u graag overstappen, maar weet u niet welke energieleverancier de beste keuze is voor uw situatie? Geen zorgen! Dankzij onze energievergelijker ontdekt u met een paar klikken welke energieleverancier voldoet aan uw wensen.

Bekijk uw besparing

Gaat u voor de goedkoopste energieleverancier?

Welke energieleverancier het beste past bij uw situatie, hangt af van een aantal factoren, zoals uw energieverbruik. Op basis daarvan toont onze vergelijker u de goedkoopste energieleverancier die wij aanbieden voor 
uw situatie. Mogelijk speelt niet alleen de prijs een rol in uw beslissing voor een energieleverancier 
maar ook uw persoonlijke voorkeuren. Zoals:

 

 • Groene stroom of grijze stroom
 • Variabele of vaste energietarieven
 • Een looptijd van 1 jaar, 3 jaar of voor onbepaalde tijd

Zojuist overgestapt

 • 23:49 uur Dhr. S uit Waalre is overgestapt
  naar FENOR en bespaarde € 72,02
 • 22:56 uur Mevr. J uit Twello is overgestapt
  naar Eneco en bespaarde € 117,33
 • 22:53 uur Mevr. P uit Franeker is overgestapt
  naar Energiedirect.nl en bespaarde € 86,96

 • naar en bespaarde

Hoe werkt overstappen?

vergelijk-en-stap-over 1. Vergelijken
en overstappen
14-dagen-bedenktijd 2. Je huidige contract
wordt opgezegd
oude-contract-wordt-opgezegd 3. Je hebt 14
dagen bedenktjid
meterstanden 4. Je overstap is
geregeld

Welke energieleverancier kiezen

Wij helpen u graag met beslissen welke energieleverancier het beste is voor u. Voordat u een keuze maakt is het handig om met een aantal zaken rekening te houden. Dit kan eenvoudig door de filters in onze energievergelijker te gebruiken. Op basis van uw voorkeuren en energieverbruik tonen wij u een duidelijk overzicht met de voordeligste en best passende energieleveranciers die wij aanbieden. Het enige wat u nog hoeft te doen is een energieleverancier kiezen. Hieronder geven we u tips waar u rekening mee kunt houden. 

Looptijd van uw energiecontract

De looptijd van energiecontracten kan verschillen. Bijvoorbeeld 1 jaar, 3 jaar of zelfs 5 jaar. Een contract voor onbepaalde tijd is ook mogelijk. U kunt dan ieder moment opzeggen met een opzegtermijn van een maand. Houd er wel rekening mee dat u meestal geen welkomstkorting ontvangt als u kiest voor onbepaalde tijd.

 

Kiest u voor een 1 jaar contract dan kunt u jaarlijks overstappen en ontvangt u vaak iedere keer een hoge welkomstkorting. Bij een langer lopend contract hoeft u lange tijd niet om te kijken naar uw energiezaken, maar dit betekent ook dat u minder vaak een welkomstkorting krijgt en minder bespaart. 

Vaste of variabele energieprijzen

U heeft de keuze uit vaste of variabele energieprijzen. Bij een vast energietarief weet u voor gedurende de looptijd van het energiecontract wat u per kWh stroom en m3 gas betaalt. Geen verrassingen tussendoor.Bij een variabel energietarief wijzigen de tarieven twee keer per jaar: op 1 januari en 1 juli. Die tarieven kunnen stijgen of dalen. 

 

Toch blijft een vast energietarief over het algemeen voordeliger en bovendien krijg je er een welkomstkorting bij. Dit is niet zo bij een variabel energiecontract.  

Grijze of groene energie

Voor veel mensen speelt de duurzaamheid van gas en stroom een belangrijke rol in de keuze voor een energieleverancier. Groene energie wordt opgewekt met duurzame energiebronnen die nooit opraken en waarbij geen CO2 vrijkomt in de lucht.  

 

Steeds meer energieleveranciers bieden groene stroom aan. Dit is opgewekt met bijvoorbeeld windmolens en zonnepanelen. Wilt u in ieder geval groene stroom, kies in onze filter dan voor 50% groen. Er bestaat ook groen gas. Dit is vaak CO2-gecompenseerd gas. Vindt u dit ook belangrijk kies dan in de filter voor 100% groen. U ziet dan de voordeligste energieleveranciers met groene stroom én groen gas die wij aanbieden.   

Dubbel energietarief of enkel energietarief

Een dubbel energietarief is voor iedereen mogelijk die een dubbele energiemeter heeft of een slimme meter. Dit betekent dat je met twee energietarieven werkt: in de avonduren en in het weekend is stroom goedkoper dan doordeweeks overdag. 

 

Bij een enkel energietarief betaal je altijd hetzelfde bedrag voor je stroom. Wat voor jou het voordeligst is, hangt af van de tarieven die de energieleverancier rekent en op welke momenten je de meeste stroom verbruikt. 

 

Wil je het precies weten dan kun je bij het elektriciteit vergelijken eerst het aanbod met een dubbel energietarief bekijken en daarna het aanbod met een enkel energietarief.

Onze energievergelijker

In onze energievergelijker kunt u de contracten van een groot aantal energiemaatschappijen vergelijken. Wij geven je een duidelijk overzicht van alle energiecontracten die wij aanbieden. Natuurlijk kunt u de resultaten vervolgens filteren op diverse criteria, zoals grijze/groene energie, looptijd en type tarief.

Voordelen van overstappen

Welke energieleverancier u uiteindelijk ook kiest, in elke situatie geldt: overstappen is besparen. Bent u nog nooit overgestapt? Dan kan u zomaar enkele honderden euro's per jaar besparen. Ook als u al eens eerder bent overgestapt, dan loont het om over te stappen. Zodra uw contract is afgelopen, betaalt u namelijk weer de standaardtarieven van de leverancier, die altijd hoger zijn dan de tarieven die u terugvindt in onze energievergelijker. Betaal dus niet teveel en stap over!

 

Altijd 14 dagen bedenktijd

Heeft u eenmaal bepaald voor welke energieleverancier u kiest? Weet dan dat u altijd 14 kalenderdagen de tijd heeft om van uw energiecontract af te zien. Via Energieleveranciers.nl kunt u zonder zorgen overstappen. Onze gratis overstapservice zorgt er namelijk voor dat uw huidige energiecontract wordt opgezegd en dat uw overstap vlekkeloos verloopt. Kortom: overstappen is écht geen gedoe!