Waar moet ik mijn meterstanden doorgeven?

Als u uw verhuizing heeft gemeld bij de energieleverancier, dan krijgt u in de meeste gevallen een meterstandenformulier toegestuurd. U kunt de meterstanden vaak ook via internet doorgeven. U geeft de meterstanden op die de tellers aangeven op de dag van de sleuteloverdracht.

Meterstanden doorgeven bij een koopwoning

Bij een koopwoning worden de meterstanden in de meeste gevallen opgeschreven tijdens de sleuteloverdracht. Vaak zijn de makelaar, de nieuwe en vorige bewoner hierbij aanwezig. Het is gebruikelijk dat de oude en nieuwe bewoner de notitie van de meterstanden ondertekenen. 

Het is belangrijk dat u de meterstanden zelf op de meter heeft gezien. Maak eventueel een foto van de meterstanden. Bent u de nieuwe bewoner, dan tellen de meterstanden als beginstand voor uw energienota. Bent u de oude bewoner dan tellen de meterstanden voor uw eindafrekening. Worden de meterstanden niet goed doorgegeven, dan kan dit nadelige gevolgen hebben. Zeker als u geen bewijs heeft van de daadwerkelijke meterstanden. U bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste meterstanden.

> Zie ook: Wat als de verkeerde meterstanden worden doorgegeven?

Meterstanden doorgeven bij een huurwoning

Bij een huurwoning is het vaak niet duidelijk wie de nieuwe bewoner wordt. Zorg er daarom altijd voor dat u de verhuurder laat tekenen voor de genoteerde meterstanden. Vaal gebeurt dit tijdens een eindinspectie in de woning. Ook in deze situatie geldt dat u als huurder zelf verantwoordelijk bent voor het doorgeven van de juiste meterstanden. 

 

Energie vergelijken en overstappen

Op Energieleveranciers.nl kunt u in enkele stappen energietarieven vergelijken. Vul uw gegevens in en onze energievergelijker geeft u direct een overzicht van de tarieven van een groot aantal energieleveranciers. Daarbij staat de goedkoopste energieleverancier voor jou bovenaan. Stap vandaag nog over en bespaar gemiddeld €280,- per jaar!

Bekijk uw besparing