Ik verhuis van een studentenhuis naar een eigen woning, wat moet ik doen?


Woon je in een studentenhuis of woning, dan is er vaak geen sprake van een eigen elektriciteits- of gasmeter of een eigen contract met een energieleveranciers. In veel gevallen zijn de kosten voor gas water en licht onderdeel van je totale huurkosten. Heb je nog geen eigen contract met een energieleverancier en verhuis je van een studentenwoning naar een eigen woning, dan noemt de energieleverancier dit een 'inhuizing' in plaats van een verhuizing. Je gaat dan zelf een nieuw contract sluiten met een door jou gekozen leverancier.

Vergelijk de prijzen van energieleveranciers

Voordat je een contract afsluit is het verstandig de verschillende tarieven voor energie te vergelijken en de soorten energiecontracten te bestuderen. Lees ook de ervaringen van anderen voordat je een keuze maakt. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag bij de keuze voor een eerste energieleverancier.

Wanneer je overstapt via Energieleveranciers.nl, geef dan aan dat het om een verhuizing gaat, ook als je hiervoor nog geen eigen woning had. Je kunt in het formulier aangeven dat je momenteel nog geen energieleverancier hebt.

Nog een paar extra tips: 

  • Meld je op tijd aan bij de nieuwe energieleverancier. Doe dit minstens twee weken van tevoren, maar liever nog eerder. Vaak kan dit al 3 maanden voor de verhuisdatum, dit verschilt per energieleverancier
  • Noteer op de dag dat je de sleutel krijgt de meterstanden van je nieuwe woning en geef deze binnen 5 dagen na de verhuizing door aan je energieleverancier. Vaak kan dit ook via internet.
  • Je nieuwe leverancier zal binnen enkele weken laten weten wat het voorschot gaat worden en wat de startdatum van levering is.

Energie vergelijken en overstappen

Op Energieleveranciers.nl kunt u in enkele stappen energie vergelijken. Vul uw gegevens in en onze energievergelijker geeft u direct een overzicht van de tarieven van een groot aantal energieleveranciers. Stap vandaag nog over en profiteer ook van goedkope energie!

Bekijk uw besparing