Waarom is mijn voorschot veel hoger/lager na de verhuizing?

Uw energieleverancier bepaalt het voorschotbedrag voor uw nieuwe woning op basis van historie. De leverancier kijkt hierbij naar het gemiddeld verbruik over de afgelopen drie jaar. Het voorschotbedrag van uw nieuwe woning is dus eigenlijk gebaseerd op het energieverbuik van de vorige bewoners. Er zijn factoren waardoor u veel meer of minder verbruikt dan de vorige bewoners, zoals gezinssamenstelling, verbruiksprofiel etc. 

Uw nieuwe voorschot aanpassen

Uw voorschot verhogen is geen probleem, maar verlagen is vaak niet zomaar mogelijk. Informeer bij uw energieleverancier over verhoging of verlaging van uw voorschotbedrag. In ieder geval wordt uw voorschot na twaalf maanden opnieuw berekend op basis van de meterstanden die u na twaalf maanden doorgeeft. Het nieuwe voorschotbedrag past dan vaak beter bij uw verbruiksprofiel. Reken uzelf dus niet rijk als uw voorschot lager uitvalt, ook niet in het geval van een overstap!

Energie vergelijken en overstappen

Op Energieleveranciers.nl kunt u in enkele stappen energie vergelijken. Vul uw gegevens in en onze energievergelijker geeft u direct een overzicht van de tarieven van een groot aantal energieleveranciers. Stap vandaag nog over en profiteer ook van goedkope energie!

Bekijk uw besparing