Mijn oude woning is nog niet verkocht. Hoe regel ik stroom en gas op het oude en nieuwe adres?


Als u twee woningen heeft, heeft u ook op twee adressen energie nodig. Normaal gesproken neemt u bij de verhuizing naar een nieuwe woning het energiecontract van uw oude woning mee. Dit is alleen niet mogelijk als uw oude woning nog niet verkocht is. U heeft in de oude woning namelijk ook energie nodig voor de verlichting en verwarming van de woning. Voor de periode dat u op twee adressen energielevering nodig heeft, zijn er een aantal mogelijkheden:

1. U blijft bij uw huidige energieleverancier en vraagt om tijdelijk levering op twee adressen
De meeste leveranciers bieden de mogelijkheid om op één energiecontract tijdelijk twee leveringsadressen te hebben staan. Voor beide woningen gelden dan dezeldfe tarieven en voorwaarden. Dit is aantrekkelijk als u niet van energieleverancier wilt veranderen of als u uw huidig energiecontract niet wilt/kunt stopzetten. Vraag wel bij uw huidige leverancier naar de voorwaarden en let er op dat u niet twee contracten voor bepaalde tijd krijgt.

2. U kiest een nieuwe energieleverancier en vraagt om tijdelijke levering op twee adressen
Deze mogelijkheid is vergelijkbaar met de hierboven beschreven situatie. Het verschil hierbij is dat u gaat overstappen naar een andere energieleverancier. U kiest ook voor één energieleverancier en één energiecontract. Vraag voor overstappen wel naar de voorwaarden van de nieuwe energieleverancier. Voor tijdelijke situaties kunnen andere (variabele) tarieven gelden. Let er ook op dat u niet twee contracten voor bepaalde tijd krijgt. 

3. Voor uw oude woning blijft u bij uw huidige enerigeleverancier en voor uw nieuwe woning kiest u een andere leverancier

In deze situatie krijgt u twee energiecontracten; Eén voor uw oude woning en één voor uw nieuwe woning. U betaalt ook aan twee leveranciers uw energierekening. Zodra uw oude woning verkocht is, zegt u het energiecontract op.

 

Let op:
Zelf contract opzeggen bij verhuizing en overstappen van energieleverancier

Gaat u verhuizen en kiest u op uw nieuwe adres voor een andere energieleverancier? U moet dan zelf bij uw huidige leverancier uw energiecontract opzeggen.

Controleer uw bestaande energiecontract bij verhuizing

Als u gaat verhuizen en u meldt zich aan bij een nieuwe leverancier, dan controleert uw nieuwe leverancier of u nog een lopend energiecontract heeft of dat u contractvrij bent.

Heeft u een contract voor onbepaalde tijd, dan kunt u boetevrij overstappen. Heeft u nog een lopend contract (voor bepaalde tijd), dan moet u dit contract eerst uitdienen en neemt u dit mee naar uw nieuwe adres. Wilt u dit niet, dan kunt u het energiecontract voortijdig opzeggen, maar dan betaalt u in veel gevallen een boete.

Energie vergelijken en overstappen

Op Energieleveranciers.nl kunt u in enkele stappen energie vergelijken. Vul uw gegevens in en onze energievergelijker geeft u direct een overzicht van de tarieven van een groot aantal energieleveranciers. Stap vandaag nog over en profiteer ook van goedkope energie!