Ik heb een contract bij een energieleverancier, kan ik deze verbreken als ik ga verhuizen?


Nee, u kunt een energiecontract niet verbreken omdat u gaat verhuizen. Het contract dat u met uw energieleverancier heeft afgesloten is persoonsgebonden en niet adresgebonden. Dat betekent dat u het contract meeneemt naar het nieuwe adres.

Wilt u toch overstappen naar een andere energieleverancier, dan kunt u uw lopende contract beëindigen. Beëindigd u uw contract voor het einde van de contractduur, dan mag uw huidige energieleverancier een opzegvergoeding in rekening brengen. Er geldt een opzegvergoeding per product (elektriciteit en gas zijn twee producten).

Informeer dus altijd vooraf bij uw energieleverancier wat de hoogte van een eventuele opzegvergoeding is, als u wilt overstappen.

Energie vergelijken en overstappen

Op Energieleveranciers.nl kunt u in enkele stappen energietarieven vergelijken. Vul uw gegevens in en onze energievergelijker geeft u direct een overzicht van de tarieven van een groot aantal energieleveranciers. Daarbij staat de goedkoopste energieleverancier voor jou bovenaan. Stap vandaag nog over en bespaar gemiddeld €280,- per jaar!

Bekijk uw besparing