Ik heb een nieuwbouwwoning gekocht, heb ik dan automatisch elektriciteit en gas?


Of u automatisch een aansluiting heeft voor elektriciteit en gas, is afhankelijk van de afspraken die met de aannemer of projectontwikkelaar zijn gemaakt. Voor elke nieuwbouwwoning geldt dat een nieuwe aansluiting aangevraagd moet worden.

Bouwt u zelf een woning, dan bent u zelf verantwoordelijk voor een aansluiting. Bespreek dit tijdig met uw aannemer. In veel gevallen heeft uw aannemer vóór de oplevering van de woning ook een aansluiting nodig voor de verwarming van uw woning en de waterleidingen. Bij nieuwbouwprojecten verloopt de aanvraag voor de (bouw)aansluiting vaak via de aannemer. Vragen hierover kunt u stellen aan uw aannemer.

 

Zelf een aansluiting aanvragen of wijzigen

Via het centrale meldpunt www.mijnaansluiting.nl kunt u zelf een aansluiting aanvragen of wijzigen. Wanneer de aannemer of projectontwikkelaar de aansluiting voor u heeft geregeld, moet u minimaal twee weken voor oplevering van de woning een energieleverancier gekozen te hebben. 

Energie vergelijken en overstappen

Op Energieleveranciers.nl kunt u in enkele stappen energietarieven vergelijken. Vul uw gegevens in en onze energievergelijker geeft u direct een overzicht van de tarieven van een groot aantal energieleveranciers. Daarbij staat de goedkoopste energieleverancier voor jou bovenaan. Stap vandaag nog over en profiteer van cashbacks tot € 300,-!

Bekijk uw besparing