Energiecollectief Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis organiseert regelmatig een collectieve energie-veiling. Verschillende energieleveranciers bieden mee in de veiling. Begin november werden de winnaars van de meest recente energieveiling bekendgemaakt: Vandebron gaat de 1-jarige contracten verzorgen, terwijl Budget Energie het beste bod deed voor de 3-jarige contracten. Ook in februari kon je via Vereniging Eigen Huis energie afnemen; toen wonnen Budget Energie, NL Energie en E.ON.

Overstappen via een energieveiling?

De aanbiedingen op onze site zijn op het moment van de energieveiling even scherp als die van de energieveiling van Vereniging Eigen Huis. Het aanbod van Vereniging Eigen Huis wordt ook meegenomen in onze energievergelijker. Als u via ons energieprijzen vergelijkt, ziet u direct hoeveel het winnende energiecontract van de collectieve energie veiling van Vereniging Eigen Huis kost in vergelijking met andere energiecontracten. Vul in de calculator hiernaast uw gegevens in en ontdek direct welk van onze energie aanbiedingen voor u het goedkoopst is!

Uitslag energieveiling Vereniging Eigen Huis 2014

Vandebron en Budget Energie zijn de winnaars van de energieveiling van begin november 2014. De jaarprijzen van de winnende aanbiedingen en het prijsverschil met het goedkoopste energiecontract via Energieleveranciers.nl zijn:

 • Vandebron (1-jarig contract): € 1.807 (€ 21 duurder)
 • Budget Energie (3-jarig contract): € 2.063 (€ 252 duurder)

Gebaseerd op het jaarlijks verbruik van een gemiddeld huishouden (3.500 kWh en 1.800 m3) in gasregio 4.

 

Zo werkt Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis

 • U schrijft zich in voor deelname collectieve energie.
 • Er vindt een energieveiling plaats van energieproducten; de leverancier met de laagste prijs wint.
 • U ontvangt een aanbod van het winnende energieproduct.
 • U kunt overstappen naar dit energieproduct.

Andere energieveilingen

Vereniging Eigen Huis is niet de enige organisatie die collectieve energie-veilingen houdt. Ook de Consumentenbond en ANWB organiseren regelmatig energieveilingen. Wil je meer informatie over collectieve energie en kennismaken met andere initiatiefnemers van energieveilingen? Kijk dan eens hier.

Uitslag energieveiling Vereniging Eigen Huis 2012

Hieronder ziet u de uitslag van de energieveiling van Vereniging Eigen Huis die werd gehouden op 27 november 2012. Aan de veiling deden maar enkele energieleveranciers mee. De winnende energieleverancier is de Nederlandse Energie Maatschappij. De Nederlandse Energie Maatschappij heeft voor het eenjarig contract het laagste bod gedaan en de veiling gewonnen.

Niet altijd het goedkoopst

Onze ervaring leert dat energiecontracten die worden aangeboden via energieveilingen, niet altijd voor iedereen het goedkoopst zijn. De oorzaak hiervan is dat niet alle energieleveranciers deelnemen aan de veiling. Ook worden niet alle energiecontracten meegenomen in de veiling. Daarom is het verstandig om, voordat u besluit over te stappen via een collectieve energie-veiling, de prijzen van energie te vergelijken.

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

 • 16:16 uur Dhr. E uit Nieuw-Lekkerland is overgestapt
  naar Budget Energie en bespaarde € 114,61
 • 15:16 uur Dhr. A uit Doetinchem is overgestapt
  naar Vrijopnaam en bespaarde € 67,36
 • 14:12 uur Dhr. H uit Bunschoten-Spakenburg is overgestapt
  naar UnitedConsumers en bespaarde € 426,46

 • naar en bespaarde