Stroom vergelijken

Vergelijk stroom en vind onze goedkoopste stroomleverancier

 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Exclusieve actie-aanbiedingen
 • Gratis overstapservice

Bekijk uw besparing

Wilt u besparen op uw kosten voor stroom? Met onze stroomvergelijker kunt u eenvoudig de prijzen van stroom vergelijken. U vult uw gegevens in en krijgt in een overzicht de tarieven van alle stroomleveranciers. Zo kunt u bij ons makkelijk energie vergelijken. Ook ziet u de verschillen in contracten van stroomleveranciers. Dit maakt het makkelijk om de prijzen en contracten van stroom te vergelijken. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op stroom? Maak dan een stroomvergelijking bij Energieleveranciers.nl. Zo kiest u een voordelig contract voor stroom.

Onze goedkoopste stroomaanbieding bovenaan

Stroom vergelijken doet u als eerste op basis van prijs. De goedkoopste energieleverancier is niet voor iedereen hetzelfde. Welke dat is, hangt onder andere af van uw stroomverbruik en uw voorkeur voor looptijd en duurzaamheid. Vergelijkt u stroom, dan ziet u onze goedkoopste stroomaanbieding boven aan in het resultatenoverzicht. De totale prijs bestaat uit de kosten voor de levering én transport van stroom. Energieleveranciers.nl helpt u op deze manier makkelijk met de totale kosten voor stroom vergelijken. Dat voorkomt verrassingen achteraf.

Heeft u hulp nodig bij het vergelijken van stroomleveranciers, dan kunt ons altijd bellen. We zijn dagelijks bereikbaar op 088 - 1100 800. Van maandag tot en met vrijdag, van 09:00 tot 17:30 uur.

Zojuist overgestapt

 • 17:38 uur Dhr. H uit Deventer is overgestapt
  naar Greenchoice
 • 13:51 uur Dhr. Q uit Sliedrecht is overgestapt
  naar Budget Energie
 • 20:58 uur Dhr. J uit Haarlem is overgestapt
  naar Greenchoice

 • naar en bespaarde

Hoe werkt overstappen?

vergelijk-en-stap-over 1. Vergelijken
en overstappen
14-dagen-bedenktijd 2. Je huidige contract
wordt opgezegd
oude-contract-wordt-opgezegd 3. Je hebt 14
dagen bedenktjid
meterstanden 4. Je overstap is
geregeld

Stroomleverancier

Als u een energiecontract afsluit, kunt u dat doen voor stroom en voor gas. Veel huishoudens sluiten een contract af voor gas én stroom, oftewel energie. Maar wilt u alleen stroom afnemen, bijvoorbeeld omdat u stadsverwarming heeft, dan is dat ook mogelijk. Uw apparaten thuis draaien op stroom. Bij ons kunt u stroomleveranciers vergelijken om te zien wat voor u het goedkoopste stroomcontract is.

Goedkoopste stroomleverancier

Bent u op zoek naar de goedkoopste stroom of de totaal goedkoopste energie (stroom en gas)? In de vergelijker ziet u onze goedkoopste stroom op basis van uw situatie. Wilt u alleen stroom vergelijken? Klik dan in de energievergelijker op ‘Vergelijk alleen stroom’. We laten u dan zien wat voor u op dat moment de goedkoopste stroomleveranciers zijn. Ook als u alleen een stroomcontract afsluit, kunt u profiteren van hoge cashbacks van leveranciers.

Heeft u een stroomleverancier gevonden die goedkoper is dan uw huidige energieleverancier of die beter bij uw situatie past? Dan kunt u via onze website overstappen van energieleverancier. Uw oude energiecontract wordt automatisch voor u opgezegd. Overstappen via Energieleveranciers.nl is 100% betrouwbaar en veilig.

Stroom vergelijken met onze zoekfilters

Wilt u de resultaten van onze rekenmodule verfijnen? Dat kan door in het resultatenoverzicht het zoekfilter ‘Vergelijk alleen stroom’ te gebruiken tijdens het stroom, oftewel elektriciteit, vergelijken. U kunt zo nog beter de stroomtarieven vergelijken en een stroomleverancier kiezen die bij u past. Zodra u een filter selecteert, krijgt u meteen een aangepast overzicht. Onze goedkoopste stroomleverancier staat vervolgens weer bovenaan.

Groene stroom vergelijken

Mogelijk kiest u een stroomleverancier niet alleen uit op basis van de laagste prijs, maar speelt ook duurzaamheid een rol in uw keuze. Tegenwoordig bieden veel energieleveranciers groene energie aan. Groene stroom van energieleveranciers is bijvoorbeeld opgewekt met windmolens of zonnepanelen. Met onze filters vergelijkt u eenvoudig alleen stroomleveranciers die groene stroom aanbieden. Daarbij kunt u er ook voor kiezen om alleen groene stroom te vergelijken. Kies voor 50% groen als u alleen groene stroom wilt en kies voor 100% groen als u én groene stroom én CO2-gecompenseerd gas wilt. Groene stroom vergelijken is via Energieleveranciers.nl heel makkelijk.

Stroom vergelijken met zonnepanelen

Ook als u zelf stroom opwekt met zonnepanelen heeft u een energiecontract nodig. Stroom vergelijken via een energievergelijker helpt u bij het vinden van een laagste stroomprijs. Ook als u zelf stroom opwekt is het heel eenvoudig om energieleveranciers te vergelijken. Geef bij ons aan dat u zonnepanelen bezit, door ‘Ik heb zonnepanelen’ aan te vinken. Geef op hoeveel panelen u heeft en/of wat u verwacht dat de opbrengst van de zonnepanelen in kWh’s is. Deze brengen wij dan in mindering in de energievergelijking. Op basis van het aantal geschatte kWh’s dat u afneemt, maken wij een energievergelijking. U ziet dan een overzicht van de voordeligste energieleveranciers die u via ons vergelijkt. Wekt u meer op dan u afneemt? Kijk dan goed naar de terugleververgoeding die energieleveranciers aanbieden.

Hulp nodig bij stroom vergelijken?

Heeft u vragen tijdens het vergelijken van stroom? Neem dan contact op met de klantenservice van Energieleveranciers.nl. Op werkdagen bereikt u ons tussen 9:00 en 17:30 uur op 17:30 uur op 088 - 1100 800. U kunt ons ook mailen via contact@energieleveranciers.nl of kijken of het antwoord op uw vraag tussen onze veelgestelde energievragen staat.