Spoedaanvraag energie? Regel hier uw spoedaansluiting

 • Duidelijk overzicht van energieprijzen
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Exclusieve actie aanbiedingen

Mocht het door omstandigheden (bijvoorbeeld dreigende afsluiting van energie) nodig zijn, dan kunt u een spoedaanvraag indienen bij een energieleverancier zodat u zeker blijft van uw energielevering. Het verschilt per leverancier hoe lang een spoedaansluiting duurt. Sommige leveranciers kunnen al binnen 24 uur leveren, terwijl andere er een paar dagen over doen.

Bekijk uw besparing

Hoe werkt een spoedaanvraag energie?

Bent u afgesloten of wordt u binnenkort afgesloten door uw huidige energieleverancier? Dan kunt u een spoedaanvraag energie indienen direct bij de leverancier.

Zojuist overgestapt

 • 21:09 uur Dhr. P uit Dokkum is overgestapt
  naar Welkom Energie en bespaarde € 378,87
 • 20:57 uur Dhr. D uit 'S-Gravenhage is overgestapt
  naar Eneco en bespaarde € 217,97
 • 20:22 uur Dhr. H uit Amsterdam is overgestapt
  naar Energiedirect.nl en bespaarde € 292,70

 • naar en bespaarde

Hoe werkt overstappen?

Tijdens de overstap blijft u gewoon stroom & gas ontvangen.
1
Vergelijk en stap over
2
U heeft 14 dagen bedenktijd
3
Uw oude contract wordt opgezegd
4
U geeft uw meterstanden door
5
U bent overgestapt

Spoedaanvraag energie bij verhuizing

Gaat u binnenkort verhuizen? Ook dan kunt u gewoon een aanvraag energie indienen. Vul daarvoor onze energievergelijker in en kies het contract naar keuze. Klik op 'Aanvragen' en vervolgens op 'Ga naar de volgende stap'. Daar kunt aanvinken dat het gaat om een verhuizing naar een andere woning.

Waarom borg betalen bij spoedaanvraag energie?

Bij een spoedaansluiting in geval van dreigende afsluiting vragen de meeste energieleveranciers borg. Als u afgesloten van energie bent door bijvoorbeeld betalingsachterstanden of schulden, zal u geregistreerd worden als een zogenaamde 'risicoklant'. Door middel van de waarborgsom dekken energieleveranciers zich in tegen het mislopen van inkomsten.

Wisselen van energieleverancier bij afsluiting energie

Voordat u kunt overstappen naar een andere energiemaatschappij, heeft u een energiecontract nodig. Het is noodzakelijk dat u een aansluiting voor stroom en/of gas hebt voordat u kunt overstappen.

Veel verschil bij spoedaanvraag energie

Er zit veel verschil tussen de manier waarop energieleveranciers omgaan met spoedaanvragen. Sommige energiebedrijven kunnen al binnen 24 uur energie leveren, terwijl het bij andere leveranciers een paar dagen duurt. Bovendien is er veel verschil in de hoogte van de borg die leveranciers vragen.