Spoedaanvraag energie? Regel hier uw spoedaansluiting

 • Duidelijk overzicht van energieprijzen
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Exclusieve actie aanbiedingen

Mocht het door omstandigheden (bijvoorbeeld dreigende afsluiting van energie) nodig zijn, dan kunt u een spoedaanvraag indienen bij een energieleverancier zodat u zeker blijft van uw energielevering. Het verschilt per leverancier hoe lang een spoedaansluiting duurt. Sommige leveranciers kunnen al binnen 24 uur leveren, terwijl andere er een paar dagen over doen.

Bekijk uw besparing

Hoe werkt een spoedaanvraag energie?

Bent u afgesloten of wordt u binnenkort afgesloten door uw huidige energieleverancier? Dan kunt u een spoedaanvraag energie indienen direct bij de leverancier.

Zojuist overgestapt

 • 19:43 uur Dhr. F uit Oudeschild is overgestapt
  naar Greenchoice en bespaarde € 241,58
 • 19:03 uur Mevr. N uit Gemert is overgestapt
  naar Vattenfall en bespaarde € 225,64
 • 18:50 uur Dhr. K uit Rotterdam is overgestapt
  naar Budget Energie en bespaarde € 141,46

 • naar en bespaarde

Hoe werkt overstappen?

vergelijk-en-stap-over 1. Vergelijken
en overstappen
14-dagen-bedenktijd 2. Je huidige contract
wordt opgezegd
oude-contract-wordt-opgezegd 3. Je hebt 14
dagen bedenktjid
meterstanden 4. Je overstap is
geregeld

Spoedaanvraag energie bij verhuizing

Gaat u binnenkort verhuizen? Ook dan kunt u gewoon een aanvraag energie indienen. Vul daarvoor onze energievergelijker in en kies het contract naar keuze. Klik op 'Aanvragen' en vervolgens op 'Ga naar de volgende stap'. Daar kunt aanvinken dat het gaat om een verhuizing naar een andere woning.

Waarom borg betalen bij spoedaanvraag energie?

Bij een spoedaansluiting in geval van dreigende afsluiting vragen de meeste energieleveranciers borg. Als u afgesloten van energie bent door bijvoorbeeld betalingsachterstanden of schulden, zal u geregistreerd worden als een zogenaamde 'risicoklant'. Door middel van de waarborgsom dekken energieleveranciers zich in tegen het mislopen van inkomsten.

Wisselen van energieleverancier bij afsluiting energie

Voordat u kunt overstappen naar een andere energiemaatschappij, heeft u een energiecontract nodig. Het is noodzakelijk dat u een aansluiting voor stroom en/of gas hebt voordat u kunt overstappen.

Veel verschil bij spoedaanvraag energie

Er zit veel verschil tussen de manier waarop energieleveranciers omgaan met spoedaanvragen. Sommige energiebedrijven kunnen al binnen 24 uur energie leveren, terwijl het bij andere leveranciers een paar dagen duurt. Bovendien is er veel verschil in de hoogte van de borg die leveranciers vragen.