Sloop De Crisis.nl energieveiling niet zo goedkoop

Sloop De Crisis is een initiatief dat zoveel mogelijk mensen wil verzamelen om gezamenlijk te besparen op hun vaste lasten. Dit doet Sloop De Crisis onder meer door energieveilingen te organiseren. Energieleveranciers.nl nam het veilingaanbod onder de loep en concludeert: de energiecontracten van Sloop De Crisis leveren niet altijd de grootste besparing op. Overstappen via Energieleveranciers.nl is bijna altijd voordeliger!

Ook in oktober organiseert Sloop de Crisis weer een energieveiling. Maar waarom zou u wachten op de uitslag van die veiling, als u ook via Energieleveranciers.nl kan energie vergelijken en overstappen? Als u zich tijdens uw overstap aanmeldt voor de Contract Reminder Service, herinneren wij u er rond de tijd dat uw contract afloopt aan dat u opnieuw kunt overstappen. Zo profiteert u altijd van de laagste energietarieven in de markt!

Energie vergelijken

Hebt u een aanbieding van Sloop De Crisis.nl ontvangen? En wilt u het aanbod van Sloop De Crisis vergelijken met actuele energietarieven van andere energieleveranciers? Als u via ons energieprijzen vergelijkt, ziet u altijd de meest actuele tarieven en de scherpste prijs.


Vul in de energievergelijker hiernaast uw gegevens in en ontdek direct naar welke energieleverancier u kunt overstappen. Overstappen duurt slechts een paar minuten, maar levert u een besparing tot wel €280 per jaar!

De energieveilingen van Sloop De Crisis.nl

In maart en juni 2014 vonden twee energieveilingen van Sloop De Crisis plaats. Winnaars van deze veilingen waren beide keren de Nederlandse Energie Maatschappij en Budget Energie. Het aanbod van Sloop De Crisis was echter niet het scherpst in de markt. In juni betaalde een huishouden met een gemiddeld verbruik voor een contract via Sloop de Crisis.nl €43 per jaar meer dan overstappen naar het goedkoopste contract op Energieleveranciers.nl. Ook in maart en oktober was Sloop De Crisis duurder dan Energieleveranciers.nl.

Hoe werkt de energieveiling van Sloop De Crisis.nl?

Het proces achter de energieveiling van Sloop De Crisis.nl is vergelijkbaar met dat van andere energieveilingen.

 • U schrijft zich in voor deelname aan de energieveiling.
 • Er vindt een veiling plaats van energieproducten; de leverancier met de laagste prijs wint.
 • U ontvangt een aanbod van het winnende energieproduct.
 • U kunt overstappen naar dit energieproduct.

Andere energieveilingen

Niet alleen Sloop De Crisis.nl organiseert energieveilingen. Ook de ANWB, de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis (VEH) proberen consumenten een zo laag mogelijke energieprijs te bieden via een energieveiling. Wil je meer weten over de meest recente veilingen? Bekijk hier het overzicht. Wil je ontdekken hoe energieveilingen van andere organisaties werken? Kijk dan eens hier.

Een dubbeltje op zijn kant

Sloop De Crisis.nl werd vooral bekend als sponsor van het tv-programma Een dubbeltje op zijn kant, waarin verschillende huishoudens met de hulp van John Williams en Annemarie van Gaal hun financiën weer inzichtelijk maken. Sloop de Crisis.nl wil niet alleen deze huishoudens, maar heel Nederland geld laten besparen. Dit doet Sloop De Crisis.nl onder meer door aanbiedingen te regelen voor energie, mobiele telefonie, alles-in-één (internet, tv en bellen) en de zorg- en schadeverzekeringen.

In het geval van energie bieden verschillende energieleveranciers tegen elkaar op, waardoor consumenten een lagere prijs voor hun energie hoeven te betalen.

Niet altijd het goedkoopst

Het winnende bod op een energieveiling is niet altijd de goedkoopste energieleverancier voor iedereen. Dit komt omdat niet alle energieleveranciers meedoen aan een energieveiling en niet alle energieproducten worden aangeboden. Om die reden blijft het verstandig de prijzen van energie te vergelijken bij deelname aan collectieve energie inkoop.

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

 • 16:16 uur Dhr. E uit Nieuw-Lekkerland is overgestapt
  naar Budget Energie en bespaarde € 114,61
 • 15:16 uur Dhr. A uit Doetinchem is overgestapt
  naar Vrijopnaam en bespaarde € 67,36
 • 14:12 uur Dhr. H uit Bunschoten-Spakenburg is overgestapt
  naar UnitedConsumers en bespaarde € 426,46

 • naar en bespaarde