Slimme meter en terugleveren

Steeds meer huishoudens wekken hun eigen energie op met bijvoorbeeld zonnepanelen. Als u zonnepanelen hebt, dan is het mogelijk dat u op zonnige dagen meer energie opwekt dan u verbruikt. U kunt uw teveel opgewekte energie terugleveren aan het elektriciteitsnet. Voor deze energie ontvangt u een terugleververgoeding . U moet zich hiervoor wel aanmelden via www.energieleveren.nl. Met een slimme meter is het gemakkelijk om bij te houden hoeveel energie u zelf opwekt.

Op een digitale (slimme) meter wordt de teruglevering apart weergegeven. U ziet dus precies hoeveel energie u verbruikt, maar ook hoeveel energie u opwekt. De digitale meter is op afstand uit te lezen door uw netbeheerder, zodat u niet zelf uw meterstanden door hoeft te geven. Wilt u energie terugleveren? Dan moet uw netbeheerder daar wel van op de hoogte zijn. U kunt namelijk anders geen aanspraak maken op een financiële vergoeding wanneer u meer energie opwekt dan u zelf verbruikt. Is uw huidige meter niet geschikt voor terugleveren van energie? Dan vervangt uw netbeheerder uw huidige meter gratis voor een slimme meter.

Besparing met de slimme meter

Als u kiest voor een slimme meter, heeft u meer inzicht in uw verbruik. Lees meer over de voordelen, de kosten en privacy.

Echt goedkope energie? Stap over!

Wist u dat u veel hogere energietarieven betaalt als u niet op tijd overstapt? U krijg dan namelijk variabele tarieven, die doorgaans veel hoger zijn dan actietarieven. Vul daarom vandaag nog de energievergelijker in en ontdek direct wat u kunt besparen op energie.

Bekijk uw besparing