De slimme meter: direct inzicht in uw energieverbruik

De zogenaamde slimme meter is een digitale energiemeter die op termijn alle traditionele gas- en elektriciteitsmeters zal gaan vervangen. Het is een meter die de meterstanden automatisch aan uw netbeheerder kan doorgeven. De slimme meter maakt uw energieverbruik inzichtelijk. Energie besparen wordt zo een stuk eenvoudiger, en dat ziet u terug in de vorm van een lagere energierekening.

Wat is de slimme meter?


De slimme meter wordt de komende jaren beschikbaar gesteld aan alle Nederlandse huishoudens. De netbeheerder in uw regio vervangt uw huidige energiemeters en plaatst de nieuwe slimme meter. U ontvangt hierover vanzelf bericht van uw netbeheerder. De slimme meter vervangt daarmee de huidige gas- en stroommeters. De meterstanden zijn op afstand uit te lezen, waardoor uw meterstanden automatisch worden doorgegeven aan de netbeheerder. Er hoeft dus geen meteropnemer meer langs te komen of u hoeft zelf geen meterstanden door te geven. Bovendien heeft de slimme meter twee telwerken. Als u zonnepanelen heeft, kunt u dus exact zien hoeveel energie u hebt opgewekt én verbruikt.

Besparing met de slimme meter

Als u kiest voor een slimme meter, heeft u meer inzicht in uw verbruik. Lees meer over de voordelen, de kosten en privacy.

kWh
m3
Normaal
kWh
Dal
kWh
m3
Slimme meter Energieleveranciers.nl