Pure Energie

Cijfer duurzaamheid van deze energieleverancier.
Onderzoek door Consumentenbond, Greenpeace, Wise, Natuur & Milieu:

10

Pure Energie biedt energie die ze zelf hebben opgewekt met windmolens en zonne-energieprojcten in Nederland. Pure Energie is écht groene stroom, duurzaam opgewekt en ook nog eens zeer voordelig.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Dit wordt geregistreerd door CertiQ, een onafhankelijke overheidsinstantie die bijhoudt hoeveel kWh duurzame elektriciteit de windmolens produceren.
Een overstap naar Pure Energie duurt 14 dagen. Na aanmelding op Energieleveranciers.nl krijgt u van zowel Energieleveranciers.nl als van Pure Energie een bevestiging. Vervolgens heeft u nog 14 dagen wettelijke bedenktijd.
Pure Energie zorgt ervoor dat de overeenkomst met de huidige energieleverancier wordt opgezegd. De begindatum van uw nieuwe leverancier ligt één dag na de einddatum van uw oude leverancier. Hierdoor komt u geen moment zonder stroom of gas te zitten.
Pure Energie vergoedt de opzegvergoeding van uw vorige leverancier niet wanneer u naar hen overstapt.
U hoeft bij Pure Energie geen verhuiskosten te betalen. Het doorgeven van een verhuizing is geheel gratis. Zorg ervoor dat u de adreswijziging minimaal een week voordat u gaat verhuizen, aan Pure Energie doorgeeft.
Nadat Pure Energie uw meterstanden heeft ontvangen, wordt het termijnbedrag vastgesteld.
Het termijnbedrag kunt u online aanpassen via uw eigen klantenportaal. Daarnaast kunt u Pure Energie een mail sturen of bellen via 0800 – 10 13 000.
U kunt uw klacht melden via post en email. Op de klachtenpagina van Pure Energie kunt u zien welke informatie u moet vermelden bij het indienen van een klacht. Let u er dan wel op dat wij niet op de hoogte worden gesteld van deze klacht en u daarna ook niet verder kunnen helpen.

Stroometiket

Energiebronnen

Grijs: 0 %
Groen: 100 %

Milieuconsequenties

CO2 uitstoot: 0,000000000 g/kWh
Radioactief afval: 0,000000000 g/kWh