Ervaringen Oxxio

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze bieden we een open platform aan waar klanten ervaringen kunnen delen. Uw ervaring helpt daarbij. Hieronder leest u ervaringen over Oxxio. U kunt uw ervaring met Oxxio ook delen.

Deel uw ervaring

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Ongevraagde / gedwongen overname door Oxxio
W. Cheung uit Amstelveen, 28 december 2018

Samenvatting: Oxxio neemt mij ongevraagd over van mijn huidige energieleverancier en hierdoor dreig ik een opzegboete te moeten betalen bij mijn huidige energieleverancier. Telefonische navraag bij de klantenservice van Oxxio blijkt dat zij niets weten van een overname en mij niet verder kunnen helpen.

Tot 2 december dit jaar was ik (tevreden) klant bij Oxxio geweest. Daarna ben ik overgestapt naar Nuon. Alles was toen keurig afgehandeld door Oxxio door middel van eindafrekening.

Nu krijg ik ineens per 27 december opzegbevestiging van Nuon en dat mijn contract wordt beeindigd per 31 december dit jaar en dat ik opzegkosten moet betalen vanwege contractbreuk. Ik heb hiervoor gebeld naar Nuon en zij geven aan dat in hun systeem staat dat Oxxio mij zal overnemen per 1 januari. En zij gaven aan dat dit op 24 december door Oxxio is aangegeven. Als ik de overname door Oxxio ongedaan wil maken, dat ik hiervoor contact moet opnemen met Oxxio en dat Nuon hier verder niets aan kan doen.

Nu heb ik gisteren gebeld met de klantenservice van Oxxio. De medewerker gaf aan dat zij niets kunnen vinden van een overname in hun systeem. Het enige dat zij zien is dat ik klant was geweest tot 2 december, maar dat zij mij verder ook niet meer kunnen helpen. Er is niets bekend over een overname.

Vervolgens heb ik weer naar Nuon gebeld en aangegeven dat Oxxio hierover niets weet. Nuon geeft aan dat in het zogenaamde overkoepelende systeem van energieleveranciers er echt staat dat Oxxio mij gaat overnemen per 1 januari.

Hoe kan het zijn dat Oxxio mij ineens kan overnemen zonder mijn toestemming? De enige reden waarom ik denk dat dit kan gebeuren is omdat zij al reeds mij gegevens hebben omdat ik al klant was geweest in het verleden en dat Oxxio deze gegevens heeft gebruikt - zonder mij toestemming - hebben aangemeld voor een overname. Een andere reden kan ik niet bedenken, aangezien ik niet telefonisch of aan de deur ben benaderd door Oxxio om (weer) klant te worden.

Als het gevolg door het handelen van Oxxio wordt: 1. ongevraagd mijn energiecontract bij mijn huidige energieleverancier beeindigd (inclusief alle bedongen kortingen); 2. mij een opzegboete van EUR 100,- opgelegd door Nuon vanwege het maken van een contractbreuk.

Reactie van Oxxio , 28 december 2018

Geachte heer, mevrouw,

Bedankt voor uw review en wat een onwijs vervelende zaak. In de andere review en uw klacht op klacht.nl hebben wij inmiddels gereageerd. Neem daar dus een kijkje!

Groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
WAN'organisatie'!
Corine , 24 december 2018

Vwb de zgn. jaarafrekening 2018 van €517,26 maandelijkse termijnbetaling afgesproken en binnen tweeënhalve maand alle termijnen voldaan; op 17 september jl de laatste. Iedere betaling ging ovv mijn klantnummer etc. Sindsdien blijft Oxxio mij MAANDENLANG stalken met onterechte emails van een 'termijnbetaling jaarnota' EN blijft Oxxio dit 'doodleuk' afschrijven!! waarop ik uiteraard steevast terugboek; 30 sept, 29 okt, en 28 november. Inderdaad het hield niet OP. Ik heb hierover ontzettend veel telefoontjes gepleegd en e-mails verzonden, waarop men in 1e instantie blééf aangeven 'dat ik toch echt nog 1 termijn voldoen moest'.. terwijl ik ze ALLE betalingen als uitgebreide info toezond!! Na lange lange lange tijd was er eindelijk iemand wakker geworden bij Oxxio 'klantenservice' cq 'administratie' en kreeg ik ZONDER EXCUSES het verlossende emailbericht dat ik inderdaad alles voldaan had.

DACHT IK...

VANDAAG, MAANDAG 24 DECEMBER 2018 KOMT ER GEEN KERSTBOEKET MAAR EEN EMAIL MET OPNIEUW BERICHT VAN EEN NOG VERSCHULDIGDE TERMIJN JAARNOTA!!!!!! PLUS INCASSOKOSTEN!!!!

OXXIO IS DE GROOTSTE WANBENDE ever

Reactie van Oxxio , 27 december 2018

Beste Corine,

Wat onwijs vervelend! Ik moet je helaas vragen om nogmaals contact met ons op te nemen. Doe dit alsjeblieft via Facebook, Twitter of de chatfunctie in de Oxxio-app. Dan gaan we dit nu definitief uitzoeken en afronden. We staan voor je klaar!

Groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Vreemde zaken
Willem, 11 december 2018

Keurig mn maandverbruik en bijbehorende bedragen iedere maand uitgeprint. Dit nogmaals op de laatste dag van mijn contract gedaan. Twee dagen later, na beëindiging van het contract waren opeens alle bedragen van alle maanden stevig opgehoogd soms wel met bijna € 30 per maand terwijl het gebruik iedere maand wel hetzelfde bleef... ra ra . Heb over die plotselinge " verhogingen " geen uitleg over gekregen

Reactie van Oxxio , 14 december 2018

Beste Willem,

Dat is inderdaad vreemd. We zoeken dit graag voor je uit. Neem daarom alsjeblieft contact met ons op via Facebook, Twitter of de chatfunctie in de Oxxio-app. We staan voor je klaar!

Groet,

Oxxio Webcare

Reactie Willem, 18 december 2018

Ik neem geen contact meer op via de chat. Zit soms een half uur op een antwoord te wachten. Ik heb u gebeld, men zou alle screenprints nakijken en mij diezelfde dag 's middags terug bellen. Niet dus.... Is inmiddels 5 dagen geleden.... kortom OXXIO is niet alleen op financieel vlak zeer onbetrouwbaar. Hierbij dus een waarschuwing voor potentiële OXXIO klanten.... denk daar heel goed over na...!!!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Verschillende boodschappen en onbereikbaar
PHC Vrouwe uit Wijk bij Duurstede, 8 december 2018

Net overgestapt naar Oxxio (helaas) Afspraak voor automatisch betalen, toch kwam er een acceptgiro binnen voor het eerste termijn. Hierover een belafspraak gemaakt, afgesproken de eerste termijn per acceptgiro te betalen. Tegelijkertijd wordt het eerste termijn wel automatisch afgeboekt. Vervolgens ontvang ik vandaag een mail met de vraag of ik de eerste termijn alsnog met acceptgiro wil betalen !!?? Op deze mail kan ik niet reageren; staat "email worden door ons niet behandeld" Ik gebruik geen twitter facebook o.i.d **********

Reactie van Oxxio , 12 december 2018

Beste,

Bedankt voor het delen van jouw ervaring. Wat vervelend dat jouw contract op deze verwarrende manier bij ons is gestart. Graag ontvangen wij een berichtje via onze chat of via een van onze social media kanalen zodat wij dit voor je kunnen oplossen.

Groet,

Oxxio Webcare.

Reactie DK, 3 januari 2019

Klant geeft aan geen social media te gebruiken en wat is uw suggestie? Leest u wel of is het slechts zaak overal even een reactie gegeven te hebben?

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Eindnota
René uit Nieuwerkerk aan den IJssel, 6 december 2018

tussen 28-11-2018 (jaarnota) en 02-12-2018 (eindnota) heb ik 100m3 gas verbruikt terwijl mijn jaarverbruik nog geen 800m3 is.

Heel merkwaardig

René de Keizer

Reactie van Oxxio , 7 december 2018

Beste,

Bedankt voor het indienen van je review. Graag kijk ik voor je na wat er aan de hand is. Zie je dit verbruik op je Oxxio App staan? Het kan zijn dat het inderdaad een hoog verbruik aan geeft, vooral in deze koude wintermaanden. In de winter ga veel meer verbruiken dan dat je normaal doet en vooral geldt dit voor gas. Zou je ons een berichtje kunnen sturen via onze chat, Twitter of Facebook. Dan kijken wij het verder voor je na.

Groet,

Oxxio Webcare

Reactie Willem, 21 december 2018

Komt mij heel bekend voor. Zoals ik al eerder berichtte werden bij mij niet de meterstanden over de afgelopen maanden 1 dag na het aflopen van mijn contract verhoogd maar de bedragen er van, achteraf dus .... soms wel met € 30 per maand. Bijv. het totaalbedrag over februari 2018 was op 1 december 2018 nog € 118,63 maar op 3 december 2018, 1 dag na de afloop van mijn contract opeens € 144,69 dit dus terwijl het gas- en stroomverbruik hetzelfde bleef. Ik heb nu dus voor alle maanden twee verschillende bedragen. Bedragen van 1 dag VOOR het einde van het contract bij OXXIO en bedragen van 1 dag NA het beëindigen van het contract bij OXXIO. De bedragen van 1 dag voor het beëindigen van het contract waren hetzelfde als de screenprints ( slimme meter ) die ik het afgelopen contractjaar iedere keer aan het eind van de maand had gemaakt.... uit voorzorg en omdat ik voor die OXXIO streken gewaarschuwd was. Bij mij begonnen ze ook over dat het kouder werd etc etc. maar hoe kunnen dan ook de bedragen van de zomer opeens verhoogd zijn en waarom zijn dan alleen de bedragen zo excessief gestegen en niet mijn verbruik van stroom & gas . Verder krijg je bij de afrekening een zeer uitgebreide doch enigszins verwarrende eindafrekening waar ik bij de berekening de vermindering energiebelasting ook al niet kan vinden.

Reactie Rogier, 28 december 2018

Hetzelfde hier, komt me heel bekend voor. Ik hoop dat je hebt kunnen uitvinden wat het probleem is en dat je goed uitkomt met de jaarafrekening.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Na een maand al zeer ontevreden
Martijn, 4 december 2018

Via vergelijkingssite overgestapt. Zit nu een maand bij oxxio en nu al enorm spijt. Het maandbedrag zou rond de €90 liggen, maar in de tussentijd heeft oxxio om voor mij compleet onduidelijke redenen besloten om het contract te verhogen naar €120. Bijna 50% erbovenop per maand vind ik erg fors. Helaas door drukte te laat gezien en zit hier nu een jaar aan vast. Volgend jaar met piepende banden hier weg!

Reactie van Oxxio , 6 december 2018

Beste Martijn,

Wat vervelend dat je termijnbedrag hoger is uitgekomen dan verwacht. De berekening die je maakt om een aanbod te ontvangen, wordt berekend met het door jou opgegeven verbruik. Na de aanmelding vragen wij het historisch verbruik van je woning op bij de netbeheerder. Met die verbruiken, berekenen wij een nieuw termijnbedrag dat past bij je woning. In sommige gevallen ontstaat er een afwijking, dit kan bijvoorbeeld komen doordat het voor jou een nieuwe woning is. Natuurlijk kan je termijnbedrag wel aangepast worden. Dit kun je doen op onze Oxxio App. Als het niet lukt, kan je ons altijd natuurlijk om hulp vragen via onze chat, Twitter en Facebook,

Groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Onbetrouwbaar bedrijf houdt zich niet aan de gemaakte afspraken !!!
Huijs, 25 november 2018

2 jaar een energie contract gehad bij Oxxio. Per 2-10 2018 contract beëindigd.

Voor het 2 e jaar is mij een bonus van € 100 toegezegd en bevestigd.

Deze bonus zou worden verrekend met de jaar eind afrekeningsnota.

Niet gebeurd, bonus was op eindafrekening niet mindering gebracht.

Automatische incasso stopgezet en eindfactuur minus € 100,-- netjes betaald.

Hierop 2x telefonisch contact opgenomen met oxxio, kreeg toezegging wij gaan dit rechtzetten.

maar dit is niet gebeurd.

Krijg nu al enkele malen aanmaningen met dreigingen deurwaarder en met extra incasso kosten.

Uiteraard ga ik dit niet betalen, maar voor mij nooit geen oxxio meer

P. Huijs

Reactie van Oxxio , 7 december 2018

Beste heer/mevrouw, bedankt voor het indienen van uw review. Wat vervelend dat dit is gebeurt. Graag kijk wil het voor u verder nakijken, wat er aan de hand is. Stuur ons even een berichtje via onze Oxxio App, Twitter of Facebook. Dan zullen we u verder helpen.

Met vriendelijke groet,

Oxxio Webcare

Reactie Huijs, 7 december 2018

Vreemde reactie van Oxxio !!

Zij maken de fouten en nu zou ik weer met Oxxio (2 maal hierover telefonisch contact ) opnieuw contact op moeten nemen.

Laat de deurwaarder maar komen !!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Ongelovelijk! Dit is wel heel erg slecht!
Tom Leszczynski uit Heerlen, 29 oktober 2018

Ik dacht even over te stappen naar een andere energie leverancier.De vorige is failliet gegaan (EnergieFlex). Gebruik een vergelijker. En koos Oxxio..Ik meld mij aan... Krijg ik vervolgens een mail dat ik een borgsom van 400 euro moet neer tellen omdat ik volgens een bedrijf dat FOCUM heet zogenaamd een "negatief" krediet advies heb en dus een betalings risico vorm? Heb geen schulden, geen bkr registratie en betaal al mijn rekeningen altijd via incasso. Nooit een probleem gehad. Nooit met een deurwaarder te maken gehad. En ook nog nooit bij een energie leverancier een dergelijke borg hoeven betalen. Belachelijk! Wat een ontzettend slecht begin Oxxio. Nu verwachten zij dat ik zelf contact ga op nemen met dat bedrijf dat FOCUM heet en ga aanvragen hoe zij in gods naam aan een negatief krediet advies komen.. Ik dacht het niet!! Heb ooit wel eens post gezien van een vorige bewoner die mogelijk schulden had op dit adres. Maar daar heb ik niets mee te maken!! Dan moet FOCUM maar beter z'n werk doen, niet maar klakkeloos op adres een advies geven.. Het is ronduit beledigend. Ik ga morgen direct bellen en kijken of ik weer direct van OXXIO af kan komen.. Mijn advies!! Laat OXXIO links liggen. Kies een andere aanbieder!!!! Nu al een vieze bijsmaak van dit bedrijf.

Reactie Tom Leszczynski uit Heerlen, 30 oktober 2018

Gelukkig zit ik nog ruim binnen de wettelijke 2 weken bedenktijd.. de brief gaat dus morgen de deur uit..

Reactie van Oxxio , 2 november 2018

Beste Tom,

Ik snap dat erg vervelend voor je is. Maar om dit te kunnen bespreken moet je echt zelf contact met Focum opnemen. Vanwege de gevoeligheid van de informatie mogen wij dit per wet niet. Jouw privacy is logischerwijs erg belangrijk! Concludeert Focum dat de uitkomst onterecht is? Vraag dan aan hen om dit per e-mail of brief aan jou te bevestigen en stuur deze mail/brief dan via Facebook naar ons door. Indien dit document volstaat, zorgen we er voor dat je geen waarborg hoeft te betalen.

Ondanks ik snap dat je hier zelf geen moeite voor wilt doen, is dit de enige optie. Hopelijk heb je nog niet geannuleerd en blijf je gewoon klant bij ons!

Groet,

Oxxio Webcare

Reactie Tom Leszczynski uit Heerlen, 5 november 2018

Natuurlijk heb ik geannuleerd, Wat Oxxio kan doen is niet in zee gaan met een bedrijf dat potentiele klanten als "betalingsrisico" verklaard op basis van niets anders als het adres. En ze vervolgens zelf moeite te laten doen om dat zelfde bedrijf te gaan overtuigen dat het niet het geval is.De klant of opzadelen met een berg van 400 euro of ze verwijzen naar een bedrijf. Nee bedankt. Mijn vorige energieleverancier heeft mij gewoon als klant geaccepteerd en ik heb altijd mijn rekeningen via incasso betaald. Nooit 1 keer te laat of niet betaald. Maar ik heb er vrede mee, ik heb op deze wijze kennis mogen nemen hoeveel mensen problemen hebben met Oxxio. Mijn dank aan deze website, waar mij zeer duidelijk geworden is dat Oxxio zeer zeker niet de juiste energieleverancier voor mij is. Heb inmiddels een andere leverancier gevonden. Dus je hoeft het niet vervelend voor mij te vinden. Ik vind het denk ik vervelender voor jou dat je voor dat bedrijf werkt. Wat moet jij vaak per dag mensen zeggen hoe vervelend je het voor ze vindt.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Heel tevreden
avatar
Maggie Cornelisse uit Ijsselstein, 28 oktober 2018

Typisch Nederlands om alleen als je wat te zeiken hebt om dit dan op internet te zetten maar ben je tevreden.. ho ho dan houden we onze monden dicht.. nou ik niet!

Ik ben super tevreden met Oxxio, de app werkt perfect met de slimme meter en ik kan perfect zien hoeveel zonne-energie ik heb teruggeleverd. Bij een vraag die ik stel via de app krijg ik binnen 24 uur antwoord, prima dus! Tevreden klant !

Reactie van Oxxio , 1 november 2018

Hi Maggie,

Wat onwijs leuk! Bedankt voor je positieve review. We zijn enorm blij hiermee en natuurlijk ook met jou als klant.

Groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Speelt Oxxio met datum jaar- en eindnota?
RV_76 uit Den Bosch, 28 oktober 2018

Ik heb het eigenlijk laten rusten, maar nu ik weer overstappen overweeg, komt mijn verhaal uit 2017 over Oxxio weer naar voren. Het komt er op neer dat Oxxio cashback aanbiedt, maar door met data te spelen een stuk minder cashback hoeft te betalen.

Mijn contract liep van 20/11/16 tot 20/11/17.

Ik ontvang een email om voor 12 november mijn meterstanden door te geven om de jaarnota op te maken. Dit doe ik.

Vervolgens krijg ik een jaarnota (geen eindnota) met daarop alvast mijn nieuwe maandbedrag, waar ik dus geen gebruik van ga maken.

Oxxio gaat vervolgens met dit nieuwe maandbedrag wel rekenen.

Ik krijg eigenlijk 220 euro cashback terug.

Ik heb minder verbruikt waardoor ik ook een deel van mijn voorschot terug zou moeten krijgen.

Maar Oxxio verwerkt het nieuwe maandbedrag administratief zo dat ik minder dan de helft van de cashback terug krijg.

Ik heb hierover gebeld en gemaild en keurig te woord gestaan.

Maar duidelijk is het niet geworden en mijn twijfels over de juistheid heeft men niet weg kunnen nemen.

Contact met Oxxio is goed maar ik vertrouw het niet. Daarom kies ik niet meer voor Oxxio.

Reactie van Oxxio , 1 november 2018

Beste heer/mevrouw,

We snappen dat dit verwarring oplevert. Dit termijnbedrag was niet te voorkomen, omdat we nog actief leverden. Zolang dat het geval is, blijft het systeem factureren. Maar dit termijnbedrag wordt vervolgens wel netjes verrekend met het verbruik op jouw eindnota, die je na de jaarnota hebt ontvangen. Zo betaal je alleen voor je verbruik en krijg je terug of moet je wat bijbetalen. Eerlijke facturatie dus. Is het zo wat duidelijker? :-) Neem anders vooral contact op. We zorgen graag voor duidelijkheid!

Groet,

Webcare Oxxio

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Onbereikbaar
Voort, 15 oktober 2018

Mijn slimme energiemeter of de Oxxio app doet het niet. Helaas is de telefoonlijn overbezet, de Oxxio chatbot weet de antwoorden niet en de medewerkerchat wordt niet beantwoord.

Ik zou graag in contact komen met iemand van Oxxio.

Reactie van Oxxio , 19 oktober 2018

Beste heer/mevrouw,

Bedankt voor de review en wat vervelend om te lezen. We begrijpen dat dit niet fijn voor u is. Door de drukte kan het inderdaad langer duren voordat u iemand te spreken krijgt. Maar via Facebook zijn wij beter bereikbaar. Neem via dat kanaal dus even contact met ons op. Omdat wij hier geen gegevens van u terug kunnen vinden, kunnen we geen contact met u opnemen. We staan voor u klaar!

Groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Uitstekend
Dekker, 11 oktober 2018

Ik heb mijn contract per 25 September opgezegd.

Nu vandaag al de eindafrekening binnen op de bank.

Ik schrijf 11 oktober.

Reactie van Oxxio , 12 oktober 2018

Beste heer/mevrouw,

Wat jammer dat je bent overgestapt, maar ondanks dat blijft service altijd voorop staan. Fijn om te lezen dat je dit kan waarderen. Bedankt voor de review!

Groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Groot en star bedrijf met slechte klantenservice
avatar
Heleen Idema, 4 oktober 2018

Oxxio heeft ten onrechte mijn contract verbroken. Ik krijg daarom een boete (terwijl ik niet zelf heb opgezegd). In de brief staat dat ik ze kan bellen om dit ongedaan te maken, maar als je ze belt en bij de keuzes aangeeft dat je al klant bent, dan krijg je niemand aan de lijn. Ze verwijzen je dan door naar de chat. Verrassend genoeg kreeg ik wel iemand aan de lijn toen ik zei dat ik een nieuwe klant was. Dat noemen ze dan een klantenservice.

Reactie van Oxxio , 5 oktober 2018

Beste,

bedankt voor het indienen van je ervaring. Ik heb je vandaag geprobeerd telefonisch te bereiken, maar helaas kreeg ik geen gehoor. Graag wilde ik je verder helpen met het probleem. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je contract zomaar wordt onderbroken. Zou je ons een berichtje kunnen sturen via onze Facebook of Twitter? Dan helpen we je graag verder.

Groet, Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Heel slechte ervaring
W.Avontuur uit Naaldwijk, 28 september 2018

Op mijn 6 mailtje en 2 brieven, waarvan een aangetekend aan OXXIO in Rotterdam, werd gewoon niet gereageerd !! Met de telefoon was de wachttijd 1x5 min.,1x8min. 1x21 min. of voor € 0,90 per minuut.

Reactie van Oxxio , 2 oktober 2018

Beste,

Bedankt voor het delen van jouw ervaring. Wat vervelend dat je zo lang in de wacht stond en dat er nog steeds niet is gereageerd op jouw mailberichten en brieven. Graag wil ik je verder helpen en onderzoeken wat er aan de hand is. Zou je een berichtje kunnen toesturen naar onze Facebook of Twitter? Dan helpen we je verder op weg. Ik zie je berichtje tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
JAARNOTA
Visser uit Wijchen , 27 september 2018

Ik heb al eerder een melding gemaakt over mijn jaar nota waarvan het te goed niet wordt uitbetaald waar we wel recht op hebben maar krijgen allerlei smoesjes te horen storing of het ligt aan de netbeheerder dat de meter standen zouden zijn geschat maar we hebben een slimme meter, toen kregen we een berichtje om een foto te maken van de meterstanden en toe te sturen ook gedaan en weer wordt het stil en krijgen als antwoord binnen 2 weken krijgt u bericht maar als je de mail stuurt met de foto krijg je meteen een antwoord terug binnen 5 dagen wordt er contact opgenomen maar ook dat gebeurt niet. Weer berichtjes gestuurd want bellen met Oxxio gaat niet zo gemakkelijk krijgen we toch gewoon weer antwoord er wordt naar gekeken.

DUS onze ervaring GA NIET naar OXXIO want als je geld terug krijgt moet je lang wachten en hopen dat we het gaan krijgen waar we recht op hebben

Reactie van Oxxio , 14 november 2018

Beste,

Bedankt voor het delen van jouw review. Wat vervelend dat je het bedrag niet op tijd van ons hebt ontvangen. Zou je ons een berichtje willen sturen via de chat of via een van onze social media kanalen: Facebook- of Twitter? Onze collega's helpen je daar graag verder.

Groet,

Oxxio Webcare.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Slechte klantenservice
Klijnstra uit Nieuw vennep , 24 september 2018

Mijn meterstanden door elkaar opgegeven , gelijk gebeld , 30 min wachttijd, advies via de app doen .

Gelijk gedaan , nu 4 dagen later nog geen reactie maar wel binnen 2 dagen mijn jaaropgave gekregen .

Weer gebeld , lange wachttijd , via de chat van de app geadviseerd, weer een app gestuurd .

Erg frustrerend omdat je het wil oplossen , maar nergens terecht kan en je maar niet wachten wanneer ze reageren.

Klantvriendelijkheid beneden de 0.

Reactie van Oxxio , 14 november 2018

Beste,

Bedankt voor jouw review. Wat vervelend om te lezen dat je niet op tijd door ons bent geholpen. De afgelopen tijd was het erg druk op de chat waardoor je iets langer hebt moeten wachten op een reactie, onze excuses daar voor. Is inmiddels alles opgelost of kunnen wij jou nog verder helpen?

Wij horen het graag via de chat of via een van onze social media kanalen: Facebook- of Twitter.

Groet,

Oxxio Webcare.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Jaar Nota
Visser uit Wijchen, 24 september 2018

Wij zijn niet te spreken over Oxxio We krijgen netjes een jaar nota maar uitbetalen ho maar dan komen er allerlei smoesjes. het zou voor 18-09 op onze rekening zijn bijgeschreven maar tot op heden niets ontvangen. Dus als je iedere maand teveel hebt betaald duurt het erg lang voor je het terug betaald krijgt, maar betaal je zelf te laat krijg je meteen 40,00 incasso kosten. Wij hebben nu meer mensen in onze buurt aangesproken die in de zelfde tijd daar zijn komen wonen hebben via andere leveranciers het bedrag terug ontvangen. Dus ga niet naar Oxxiohet is jammer dat we niet weg kunnen hebben ook nog een 3 jarig contract. Dus ons advies denk goed na als je met Oxxio in zee gaat.

Reactie van Oxxio , 14 november 2018

Beste,

Bedankt voor het delen van jouw review. Wat vervelend dat je het bedrag niet op tijd van ons hebt ontvangen. Zou je ons een berichtje willen sturen via de chat of via een van onze social media kanalen: Facebook- of Twitter? Onze collega's helpen je daar graag verder.

Groet,

Oxxio Webcare.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Ontzettend slechte klantenservice
Giovanni Beerens uit Breda, 11 september 2018

Ik heb in totaal meer dan 20x moeten bellen om een probleem op te lossen met account, mn jaarnota, facturen en incassokosten. De eerste paar keer kon ik mijn account en facturen etc niet inzien, na een nieuw wachtwoord te hebben gekregen werkte dit nog niet, in totaal 4x 20~30 min in de wacht gehangen voor ik een werkend account had en dus in kon zien wat er gaande was. Toen kon ik de helft van de nota's niet in zien omdat ik blijkbaar 2 losse abbo's heb lopen en er maar 1 op t account stond, vond dit al raar en vroeg of ze dit niet gwn samen kunnen voegen. Voor dit eenmaal geregeld was heb ik weer 3 a 4 keer moeten bellen terwijl het toch geen rocket science is lijkt me? Ik heb toen extra afbetalingen gedaan, kreeg bericht dat er in totaal 208 euro open stond en maakte dit over om maar van t gezeik af te zijn, blijkt dat dat over 1 account ging en dat er inmiddels 300 euro open staat op de andere, meer dan 200 euro incassokosten??? bovenop het openstaande bedrag van de jaarnota en een termijn nota van heel lang geleden die tegelijk met deze nota werd geincasseerd. (door mij gestorneerd omdat ik niet ineens 300+- kon betalen maar ik heb hierover daarna wel een regeling getroffen). Notes to mention, 2x is het voor gekomen dat ik een half uur in de wacht heb gehangen, iemand aan de telefoon kreeg die me niet echt kon helpen, wat al heel frustrerend is, en me vertelde dat ik terug zou worden gebeld door iemand van incasso's die me verder kon helpen, dit is 2 maal niet gebeurt en in de tussentijd lopen de incassokosten op, 40 euro per keer, en wanneer ik ze hier op attendeer geven ze geen krimp. Dit kan toch niet? Na weer een uur bellen vandaag kreeg ik alleen te horen dat ik toch gwn alles maar moet betalen met een min bedrag van ... en een deel van 200 euro +- zelfs in 1x omdat ik dus blijkbaar 2 abbo's heb lopen en ze geen enkele betalingsregeling van beide accounts kan maken , terwijl dit al een half jaar geleden ondertussen zou moeten zijn samengevoegd.. geen enkele medewerking, je wordt gwn van kastje naar de muur gestuurd tot je vanuit wanhoop en dreiging door deurwaarders toch maar betaald. Iedereen die twijfelt om bij Oxxio Gas of Stroom af te nemen, ik hoop dat u nog even verder zoekt want slechter af dan bij Oxxio ben je sowieso niet.

Reactie van Oxxio , 20 september 2018

Beste heer,

Bedankt voor het plaatsen van deze review. Wat ontzettend vervelend om te lezen dat het zo is gelopen met de betalingen en de accounts. De vele contacten en niet volledige antwoorden verdienen alles behalve een schoonheidsprijs. Sorry voor al het ongemak.

Graag gaan we voor de herkansing en zoeken we het tot op de bodem voor je uit. Wil je ons via een bericht op Facebook, Twitter of de chat op onze site jouw klantgegevens toesturen? Dan gaan we er meteen mee aan de slag.

Groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Lachen om 'slimme' meter
JWJ van Dijk uit Vleuten, 7 september 2018

Ik ben nu al twee dagen aan het chatten en communiceren met Oxxio. Zo'n 2.5 maand geleden heb ik een slimme meter gekregen. Ik heb meteen geregeld dat Oxxio mijn meterstanden kan uitlezen. En tja....daarna gaat het dus mis. Ineens zijn al mijn oude meterstanden dus weg! Vergelijken met voorgaande maanden kan helemaal niet meer en in de App ben je dus een nieuwe klant als het ware. Met mijn oude 'domme' meter gaf ik iedere week netje mijn meterstanden door en het budgetoverzicht in de App klopte prima. Nu met die 'slimme' meter klopt dat maandbudget van geen kanten. Mijn budget in augustus was ongeveer 35 euro (ja, echt voor de hele maand gas en licht!) en ik heb zo'n 89 euro gebruikt. In de maand september gaat hetzelfde gebeuren. Mijn maandbudget is euro 32,19 - voor de hele maand dus!

En wat schrijft Oxxio aan mij als ik hierover een paar uur aan het chatten ben (gaat niet zo snel bij Oxxio hoor) ik citeer:

"Dat is hoe jij het ervaart dat het slechter is geworden, maar dat is het niet. "

Geweldig wat een antwoord. Nooit aan gedacht: het ligt gewoon aan mij!

Reactie van Oxxio , 17 september 2018

Beste,

wat goed dat je dit checkt. Ik kan me voorstellen dat het verwarring veroorzaakt. Je maandbudget is iets anders dan je termijnbedrag. Het maandbudget geeft aan wat jij deze maand mag verbruiken. Hierbij houden we rekening met je termijnbedrag, maar ook met het weer. In januari zal je maandbudget bijvoorbeeld veel hoger dan in juli, omdat je in januari de verwarming regelmatig aan zal hebben.

Omdat je meter onlangs is verwisseld, zijn de gegevens van voor de meterwissel helaas verwijderd. Je kunt de jaarcheck pas weer drie maanden na je jaarnota gebruiken, omdat we dan pas alle gegevens van je hebben. Uiteraard kan ik wel een berekening voor je maken. Zou je ons hiervoor een berichtje hierover kunnen sturen via Facebook of Twitter? We staan voor je klaar!

Groet, Oxxio Webcare

Reactie van Oxxio , 19 september 2018

Beste, allereerst wil ik je bedanken voor je feedback. Wat vervelend dat je oude meterstanden weg zijn. Het klopt inderdaad, dat je oude gegevens van je oude analoge meter dan verdwijnt. Dat komt doordat je slimme meter op 0 begint en worden de standen die ervoor stonden van de analoge meter wordt verwijdert. Anders komen de standen niet overeen in de Oxxio App van de analoge meter en de slimme meter. Ik kan me goed voorstellen dat je wilt weten hoe je er voor staat. Omdat je meter onlangs is verwisseld, zijn de gegevens van voor de meterwissel helaas verwijderd. Je kunt de jaarcheck pas weer drie maanden na je jaarnota gebruiken, omdat we dan pas alle gegevens van je hebben. Uiteraard kan ik wel een berekening voor je maken. Als je voor mij de huidige meterstanden hebt, kijk ik het graag voor je na. En over je maandbudget. Wat goed dat je dit checkt. Ik kan me voorstellen dat het verwarring veroorzaakt. Je maandbudget is iets anders dan je termijnbedrag. Het maandbudget geeft aan wat jij deze maand mag verbruiken. Hierbij houden we rekening met je termijnbedrag, maar ook met het weer. In januari zal je maandbudget bijvoorbeeld veel hoger dan in juli, omdat je in januari de verwarming regelmatig aan zal hebben. De reactie die je op de chat hebt gekregen, hoort natuurlijk niet. Onze excuses daarvoor. Ik zal je feedback geven aan onze chat team. Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Als je nog meer vragen hebt, neem contact met ons op via onze social kanalen Twitter of Facebook en anders via de chat. Met vriendelijke groet, Oxxo Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
contact tot maandag 13 augustus 2018 niet mogelijk
Han Rutten uit Heumen, 10 augustus 2018

ik heb mijn meterstanden de eerste dag waarop ik klant werd telefonisch doorgegeven, omdat dit digitaal nog niet mogelijk was.

inmiddels heb ik een voorschotbedrag doorgekregen.

Desondanks ontving ik tot nu reeds 2 x per post kaarten met het verzoek de meterstanden door te geven.

Is de administratie bij Oxxio niet in orde?

Ook zijn ze 4 dagen niet bereikbaar wegens aanpassingen. Ook telefoisch of chatten is niet mogelijk.

Wel maakt men reclame voor de geweldige service.

Reactie van Oxxio , 14 augustus 2018

Beste,

Bedankt voor het plaatsen van jouw review. Wat ontzettend balen dat het niet goed gaat met de meterstanden. Graag kijken we na waar dit fout gaat.

Wat betreft de bereikbaarheid van afgelopen weekend, konden we alleen algemene vragen beantwoorden. Dit komt omdat we over zijn gegaan naar een nieuw systeem, waardoor de service in de toekomst sneller zal verlopen. Mocht je nog vragen hebben, helpen we je graag verder. Stuur je ons een berichtje hierover?

Groet, Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Oxxio die onbereikbaar is en ook geen antwoord aan aangetekende brief.
ossma uit apeldoorn, 8 augustus 2018

Het is heel vervelend dat zo groot bedrijf, gewoonweg geen antwoord geeft aan klanten. Moet dit dan wel weer met dé advocaat. Ook telefonisch niet bereikbaar. Is dit om de inkomsten omhoog te drijven. Eigenlijk is dit schande voor jullie bedrijf.

Reactie van Oxxio , 8 augustus 2018

Beste,

Bedankt voor het plaatsen van jouw review. Wat ontzettend balen om te lezen dat je zo ontevreden bent. We hebben er bewust voor gekozen om slechts beperkt telefonisch bereikbaar te zijn, dit met het oog op de toekomst. Hier staan we ook om bekend.

Natuurlijk helpen we je wel graag met al jouw vragen. Wil je ons een bericht sturen via Facebook, Twitter of de chat in onze App? We zien je bericht graag tegemoet.

Groet, Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Weet niet eens hoe ik het moet omschrijven
Bakker uit Heemstede, 6 augustus 2018

Wat een vreselijk bedrijf.

Iedereen die dit leest NIET aan beginnen...

Reactie van Oxxio , 8 augustus 2018

Beste heer, mevrouw,

Bedankt voor het delen van jouw review. Jammer om te lezen dat je ons zo vreselijk vindt. Graag vernemen wat wij kunnen doen om te verbeteren.

Wil je ons een bericht sturen met jouw feedback? Dit kan via Facebook of via de chat in onze App. We zien je bericht graag tegemoet.

Groet, Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Oxxio te slecht voor woorden
avatar
Maikel van Mierlo uit Leiden, 1 augustus 2018

Wilde voor de 2de maal klant worden (overstappen blijft nou eenmaal lonen in energieleveranciers land) maar dat werd Oxxio allemaal iets te moeilijk.

Ik word tot in den treure ge-smst en gemaild dat ik een account moet aanmaken maar ja die had ik al. Een nieuw contract MOET een nieuw account (kan nou eenmaal niet anders aldus klantenservice) maar dan MOET je ook een andere e mail adres gebruiken want ja uw e mail adres is al in gebruik.

Kortom een vicieuze cirkel cirkel waar je NIET uitkomt omdat klantenservice telefonisch niet te bereiken is (ik heb tot 3 keer meer dan 30 minuten in de wacht gestaan zonder iemand te spreken) en via Facebook chat men alleen ontwijkend reageert.

Ik moet nu bij deze geweldige club een formulier uitprinten en opsturen om af te zien van mijn overstap.

Omdat dit nou eenmaal niet anders kan.

Mooi staaltje prutswerk wat alleen nieuwe klanten wil binnen hengelen door goedkope tarieven maar de meest waardeloze klantenservice ooit !

Ohja en dan nog wat mijn maandbedrag wat al ruim 10 jaar onder de 140 euro per maand (electra en gas) is nu opeens 233 euro zou moeten worden omdat (en dit is wat er letterlijk in hun brief staat) :

"Oxxio berekent je termijnbedrag op basis van het historisch verbruik van je woning. Het historisch jaarverbruik is het gemiddelde verbruik in je woning van de afgelopen 3 jaar."

Dit is pertinent niet waar, en dat kan ik aantonen ook. En aanpassen ? Dat kan pas NA dat de levering gestart is.

En let wel als je überhaupt de klantenservice te pakken krijgt.

Kortom onbereikbaar en verkondigen (aantoonbaar) onwaarheden.

Nou beste Oxxio, u mag uw shit houden, ik heb ten lange leste het formulier maar uitgeprint, mooi dat jullie alles digitaal willen doen, maar opzeggen op deze ouderwetse manier moet.

Wat een incompetentie !

Reactie van Oxxio , 8 augustus 2018

Beste heer,

Bedankt voor het delen van jouw ervaring met je tweede overstap naar ons. Dit zijn natuurlijk berichten waar we niet blij van worden.

Wat betreft de telefonische bereikbaarheid hebben wij er inderdaad bewust voor gekozen om nog maar beperkt telefonisch bereikbaar te zijn. Het opzeggen kan echter ook via de chat of via Facebook. Dat daar ontwijkend wordt gereageerd voor jouw gevoel, is niet de bedoeling. Sorry voor dit ongemak.

Het termijnbedrag wordt, zoals je zelf had gevonden, gebaseerd op het historisch verbruik van de woning. Dit ontvangen wij van jouw netbeheerder. Wijkt dit af van wat je daadwerkelijk hebt verbruikt, dan kan er contact opgenomen worden met de netbeheerder om dit aan te laten passen.

Wanneer dit verbruik niet klopt, kunnen wij voor de start van de levering het termijnbedrag al voor jou aanpassen. Zelf kan je het termijnbedrag pas aanpassen na de eerste incasso.

Mocht je hier nog vragen over hebben, of toch snel digitaal contact met ons willen, dan zien we je bericht graag tegemoet via de chat op onze site of via de chatfunctie in onze app. We helpen je graag.

Groet, Oxxio Webcare

Reactie
avatar
Maikel van Mierlo uit Leiden, 8 augustus 2018

Geachte Oxxio Webcare,

Ik had gehoopt dat u zou begrijpen dat u zichzelf alleen nog meer belachelijk maakt door de halve / ontwijkende reacties die u hier schrijft. Echter gezien de herhalende niet inhoudelijke reacties bewijst u het tegendeel.

Ik ga daarentegen wel even inhoudelijk in op uw reactie :

Telefonische bereikbaarheid, u kiest hier bewust voor. Maar u geeft juist aan met uw uitingen dat u "slimmer om wilt gaan met energie". Feit dat ik op geen enkele andere wijze kan communiceren gezien uw "slimme" systeem mij niet toestaat om een account aan te maken / contract toe te voegen op een bestaand account spreekt dus boekdelen.

U doet zich dus slimmer voor dan u in praktijk weet te brengen.

De manieren om u te bereiken zijn :

* via de chat, maar daar heb ik een account voor nodig dus valt al af.

* via facebook, heb ik gepoogd maar bleek incompetent / geen antwoord te kunnen / willen geven op mijn vragen (ik heb de chat gearchiveerd dus kan hem inhoudelijk delen mocht u willen)

* via telefoon maar dat wilt u liever niet en maakt dat een nieuwe klant meerdere malen meer dan 30 minuten in de wacht moet staan.

Zo gaat u met uw (nieuwe) klanten om, als u daar zoals u zelf zegt "niet blij wordt van dit soort ervaringen" doe daar dan wat aan in plaats van af te sluiten dat ik contact kan opnemen via de chat of app. Ik had u immers net verteld dat die opties niet werkten.

U beweerd dat er "voor mijn gevoel" ontwijkend wordt gereageerd, maar dat is niet voor mijn gevoel maar een voldongen feit, nogmaals ik wil de chats met alle liefde publiceren waarin uw eigen medewerkers mij voor "gekke Gerritje" houden en met non argumenten af proberen te houden. Eigenlijk precies op dezelfde wijze hoe u nu hier reageert.

Wat het maandbedrag betreft, ik heb u aangegeven dat ik niet meer naar u overstap. U snapt dat ik nu bij "de Bron" een prima communicerende vervanger voor u heb gevonden (bleek ook nog eens aanzienlijk goedkoper trouwens) die op basis van exact dezelfde gegevens van de netbeheerder gewoon een heel juist maandbedrag hebben vast gesteld.

Kortom ook hier weigert u weer het probleem bij uzelf te zoeken en schuift u (zoals we dat gewend zijn van Oxxio) alle verantwoording af naar een andere partij.

En oohja prachtig weer hoe u aangeeft hoe ik mijn maanbedrag had moeten wijzigen, dan moet je .. CONTACT opnemen met het immer zo onbereikbare Oxxio.

Beste meneer / mevrouw van de webcare, eigenlijk moet u dingen schrijven van uw werkgever waar u zelf ook niet achterstaat, dat weten we stiekum allebei.

We weten ook allebei dat het een puinhoop is bij uw werkgever, en dat klant tevredenheid helemaal niet hoog in het vaandel staat.

Doet u mij en u zelf een plezier, ben eens eerlijk en reageer eens hoe het echt zit, of laat het erbij.

Zwijgen is toestemmen zullen we dan maar zeggen.

Met een immer vriendelijke groet,

M van Mierlo

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
prima maar niet meer weg gaan, dan moet klopt je eindafrekening in een keer niet meer
luc, 23 juli 2018

Oxxio is prima tot het moment dat je overstapt naar een andere leverancier.

dan klopt er in een keer niets meer van je jaar/eindafrekening.

klantenservice kan en weet dan ook in een keer niets meer.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Slechtste klantenservice ooit
Megens, 11 juli 2018

Oxxio, NOOIT aan beginnen! Ten eerste een van de meest vervuilende energieleveranciers. Ten tweede ongelooflijk frustrerend dat ze zich onbereikbaar houden. De chat via de app, daar moet je het mee doen. Maar dan krijg je van die *** gasten die je vraag niet snappen of niet goed lezen, of die gewoon het zelfde non-antwoord blijven herhalen maar je niks aan hebt. Dan komt er een jaarrekening met meterstanden die ze niet hebben kunnen “verwerken”. Dan denk ik: wat valt er niet te verwerken aan een slimme meter?! En los daarvan: mijn verbruik is lager, dus ik krijg geld terug, maar ze gooien het maandbedrag met 25% omhoog!? Nooit, maar dan ook nooit meer ga ik met oxxio in zee. Vast en zeker komt er op deze review een vriendelijke schuldbewuste reactie van oxxio zoals ik hier onder wel meer lees. Mosterd na de maaltijd. Ik ben klaar met jullie.

Reactie van Oxxio , 18 juli 2018

Beste,

Bedankt voor het delen van jouw ervaring met Oxxio. Wat jammer om te lezen dat je niet tevreden bent over onze service. Wij kiezen er inderdaad bewust voor om nog beperkt bereikbaar te zijn via telefonie en e-mail. Dit met het oog op de toekomst. Wel kun je ons bereiken via ons Facebook- of Twitterkanaal en via de chatoptie in onze app.

Wij verhogen je termijnbedrag op de jaarnota omdat we rekening houden met hogere tarieven. Zo weten wij zeker dat je niet te weinig gaat betalen voor jouw verbruik. Zou je ons je gegevens willen sturen via de chat of via een van onze social media kanalen: Facebook- of Twitter. Onze collega's helpen je daar graag verder.

Groet, Oxxio Webcare

Reactie Megens, 18 juli 2018

Standaard reactie van Oxxio: “goh wat jammer, wil je reageren via Facebook of Twitter”. Ordinair hengelen naar zoveel mogelijk Oxxio in de feeds, maar weet je? Ik zit niet op social media. Ook zo irritant: Oxxio slaat tegen iedereen een toon aan alsof je amper 18 bent. Ik ben blij dat ik ook daar van af ben.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer