Ervaringen Oxxio

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze bieden we een open platform aan waar klanten ervaringen kunnen delen. Uw ervaring helpt daarbij. Hieronder leest u ervaringen over Oxxio. U kunt uw ervaring met Oxxio ook delen.

Deel uw ervaring

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Geweldig! Ik ga nooit meer weg
Chaveli uit Barendrecht, 8 maart 2019

Oxxio is echt heel klantgericht. Snel bereikbaar, zeer klantvriendelijk en respectvol. Vragen worden super snel opgepakt. De app is geweldig! Ik heb complete controle over mijn energiegebruik en sta nooit voor verrassingen. Mocht dit toch gebeuren dan staan de medewerkers gelijk klaar om het samen op te lossen. Zo werd ik regelmatig gebeld door energievergelijkers die me een “bullshit” verhaal ophingen over Oxxio. Uit eindelijk ben ik van alles gaan opzoeken en kwam ik tot de conclusie dat ik best veel betaalde. Ik heb oxxio geappt met mijn verhaal en bevindingen. Ik werd daarna gebeld door een zeer vriendelijke medewerker om me te bedanken voor mijn bericht en zij heeft al mijn vragen beantwoord en uitgelegd waarom ik iets meer betaalde dan werd aangeboden op internet. Ik had bij mijn verhuizing aangemeld bij Oxxio, maar geen contract afgesloten. Ik kon dus ten alle tijden overstappen en zat nooit ergens aan vast. In onwetendheid had ik dus afgesproken dat ik de duurste tarieven moest betalen. De medewerker heeft mij aan de telefoon door alle contracten heen geholpen en gezorgd dat ik minder kon gaan betalen. Daarbij heb ik ook een korting gekregen, omdat ik trouwe klant ben. Natuurlijk kan elke energie dit aanbieden, maar de service, klantvriendelijkheid, prijs en mogelijkheden met de app zorgen ervoor dat ik nooit meer zal overstappen, al worden ze de duurste leverancier!

Reactie van Oxxio , 12 maart 2019

Hi Chaveli, wat onwijs leuk om te lezen. Hier doen we het voor en is zoals 't hoort. We zijn enorm blij met jou als klant. Bedankt voor het compliment! Groet, Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Toch maar liever niet
Annet, 5 maart 2019

Na het lezen van de vele negatieve reacties zie ik af van de overstap naar Oxxio. Riekt naar goedkoop is duurkoop.

Het laatste waar je als klant behoefte aan hebt is gedoe en een niet adequate klantenservice die het gedoe alleen maar vergroot. Dan betaal ik liever iets meer.

Voor Oxxio is er, zo te lezen, werk aan de winkel

Reactie van Oxxio , 6 maart 2019

Beste,

Wat jammer dat je afziet van jouw contract bij Oxxio. Wij hebben een uitstekende telefonische en online klantenservice. Wij hopen daarom dat je ons in de toekomst weer een kans geeft.

Met vriendelijke groet,

Oxxio Webcare.

Reactie Cor, 2 april 2019

Ook stond ik vandaag op het punt mij aan te melden bij Oxxio. Maar na het lezen van de vele negatieve reacties lijkt het mij beter hiervan af te zien. De reactie van Oxxio op het commentaar van Annet gaf voor mij de doorslag. Hierin wordt n.l. beweerd, dat Oxxio een uitstekende telefonische en online klantenservice heeft. Echter in negen van de tien reacties wordt door Oxxio juist het tegenovergestelde gezegd door te stellen dat de telefonisch bereikbaarheid van hun klantenservice te wensen overlaat en wordt er gemakshalve verwezen naar hun Facebook-account. En aangezien ik geen Facebook gebruiker ben, houdt het feest voor mij hier dus op.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
OPNIEUW €86,22 IN REKENING GEBRACHT!
C. de Bekker , 19 februari 2019

Zoals ik eerder hier schreef heb ik sinds zo'n 7 maanden(!) jawel je leest het goed.. een probleem met Oxxio terwijl ik ze NIETS verschuldigd ben. Ze bleven bleven aanmanen.. ik bleef ze schrijven e-mailen bellen en maar weer e-mailen.. met bedragen en data noodgedwongen voorgekauwd uitgebreid opgesomd!

In okt '18 ein-de-lijk het verlossende bericht 'dat ze het gevonden hadden; alles was idd netjes betaald; ze hadden geen idee waardoor het fout ging'..

Vervolgens kwamen er opnieuw aanmaningen voor dezelfde €86,22😳🙄 Het bellen en mailen mijnerzijds begon noodgedwongen weer..

Zo'n 4 maanden na aanvang van deze wanboel werd ik op oudejaarsdag gebeld aan het eind vd middag; de jongeman liet mij weten 'dat ze de fout ontdekt hadden'. Eind goed al dan TOCH goed als afsluiter van een wanjaar??

Neeeee!!!! Mn eindafrekening is gekomen en Oxxio heeft €86,22 IN MINDERING GEBRACHT!! Heb ik in AL die tijd ooit vernomen via wat voor kanaal dan ook WAT dat bedrag omhelst, waar het vandaan komt?? Neeeeee!! 'Joost zou een overzicht sturen' maar u raadt het al; dat is er nooit gekomen!

Oxxio maak de €86,22 over naar mijn rekening! En stuur me minimaal een ENORM boeket voor een half jaar pure ellende.

Ps: stuur me geen geautimatiseerd antwoord 'of ik het via de mediakanalen wil sturen etc' want IK wil niets meer! JULLIE dienen ervoor te zorgen dat mijn geld terstond terug wordt gestort

Reactie van Oxxio , 20 februari 2019

Beste heer/mevrouw,

Wat een onwijs vervelende situatie. Excuses! Maar helaas kunnen we je via deze weg niet helpen, omdat er bij dit bericht geen gegevens worden meegestuurd. Neem dus alsjeblieft contact met ons op.

Groet, Oxxio Webcare

Reactie C. de Bekker , 20 februari 2019

Mijn e-mailadres stuurde ik mee achter de schermen maar dat is SOWIESO bij Oxxio bekend van mij als (voormalig) klant

Reactie C. de Bekker , 1 maart 2019

Voormalig klantnummer 37893202-1

Notanummer: 691113936

NOG STEEDS HEB IK DE € 86,22 NIET ONTVANGEN!?!?

TOT TWEEMAAL TOE BEN IK UITEINDELIJK GEBELD 'DAT JULLIE ACHTER DE GEMAAKTE FOUT KWAMEN' WAAAAAR BLIJFT DE ONTERECHT INGEHOUDEN €86,22 VAN MIJN BIJNA €700 TERUG TE ONTVANGEN JAARNOTA DAN?!?!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Oxxio stunt met slimme zelfhulp, maar dat blijkt een drama...
Frank uit Amsterdam, 15 februari 2019

Sinds mijn overstap ontvang ik verzoeken voor de meterstanden. Vervelende is dat ik die meterstanden allang heb doorgegeven en blijf doorgeven. Oxxio is pas te bereiken met een terugbelverzoek dat pas enkele dagen later plaatsvindt. Alleen dan krijg je op verzoek een telefoonnummer waarop je ze eventueel een volgende keer direct kunt bereiken... ehhh... na een kwartier wachten want het is knetterdruk. Druk wel meteen op de juiste selectietoets anders eindig je alsnog in stilte.

Na tweemaal zo'n telefonisch gesprek is het met die meterstanden, waarbij Oxxio de standen zelf heeft ingevoerd, nog steeds niet gelukt. De elektra blijft op mijn Oxxio App 000000 weergeven. Dus binnenkort weer een herinneringsverzoek? Hoe zal dat later gaan met de jaarafrekening? Hoe kan ik die berekeningen nog vertrouwen? Ik word hier bloedchagerijnig van!

Oxxio heeft dit jaar geadverteerd met hoge welkomspremies en is tegelijkertijd druk aan het innoveren met 'handige' zelfhulp app en dergelijke. Maar de werkelijkheid is waarschijnlijk dat ze toestroom van klanten niet aan kunnen, vooral niet omdat de 'slimme app' niks oplost en slechts frustraties veroorzaakt. De Oxxio-website is de hele maand februari onder constructie. Wat een timing! Ik koos voor Oxxio door een combinatie van welkomspremie en klantentevredenheid, maar heb nu erge spijt.

Reactie van Oxxio , 20 februari 2019

Hi Frank,

Wat een gedoe, sorry! Wist je dat we ook via de Oxxio Chat (in de app), Facebook en Twitter bereikbaar zijn? Telefonisch is het inderdaad drukker dan wenselijk. Neem dus via de andere kanalen contact met ons op zodat we het nogmaals en correct kunnen nakijken/oplossen. Want het is niet de bedoeling dat je hierdoor gefrustreerd en ontevreden raakt.

Met vriendelijke groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Geen beloofde cashback op mijn eindafrekening
Judith, 15 februari 2019

Vorig jaar overgestapt naar oxxio met een aanlokkelijk voorstel, een welkomstbonus die verrekend wordt via de eindnota van 215 euro. Zoals in meer verhalen hieronder staat deze er eindstand niet bij en via klantenservice word ik ook niet wijzer. Bovendien kon ik in de oxxio app mijn verbruik inzien en dat deed ik met wekelijkse regelmaat. Middels de tool om je maandtermijn up te daten adhv mijn verbruik zag ik ook telkens dat ik ruim onder mijn termijnbedrag zat qua verbruik en dus niks hoefde bij te betalen. Ongeveer vanaf 2 weken voor het eind van mijn contract kon ik deze gegevens opeens niet meer inzien vanwege oud contract. En nu met de eindafrekening moet ik ineens bijbetalen terwijl ik 3 weken daarvoor nog geld terug zou krijgen volgens de berekening van oxxio zelf. Het lijkt aan alle kanten bij oxxio om oplichterij en bedrog te gaan, of op zn minst op misleidende informatie. Ik ben het er zwaar niet mee eens.

Reactie van Oxxio , 20 februari 2019

Beste,

Bedankt voor het plaatsen van jouw review. Wat vervelend dat je de cashback niet hebt ontvangen. Ik wil je vragen om een berichtje te sturen naar onze servicecrew zodat zij dit voor jou kunnen uitzoeken.

Wij lichten niemand op en het is ook zeker niet onze bedoeling om dit gevoel te geven aan onze klanten. Ook over dit probleem wil ik je vragen om contact op te nemen met servicecrew. Zij zoeken dit graag voor je uit. Excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,

Oxxio Webcare.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Geen aanbeveling
Angelique, 15 februari 2019

Juli vorig jaar ben ik klant geworden en in april dit jaar is de overdracht van de sleutel van mijn huis en dus beëindig het contract met Oxxio omdat ik bij mijn ouders ga wonen. Ik belde met de klantenservice om te vragen hoe ik mijn contract kon beëindigen en hoe ik de laatste meterstand kan doorgeven. Ik kreeg een onaangename verassing te horen. Omdat ik een jaarcontract heb afgesloten en deze dus eerder beëindig krijg ik een boete. Dat ik het welkomsbedrag niet zou ontvangen vond ik maar heel normaal maar waarom een boete !!! Ik snap dat ze een boete kunnen opleggen als je gaat verhuizen en je neemt je contract niet mee, maar ik ga bij mijn ouders wonen dus kan geen contract meenemen omdat mijn ouders al een contract bij een andere leverancier hebben. Ik kreeg te horen dat ze hier verder niets aan konden doen. Dat is natuurlijk belachelijk want er is altijd nog zoiets als een coulance regeling. Maar Oxxio heeft blijkbaar geen coulance als je terug naar je ouders moet verhuizen en ziet liever dat er een boete voor de laatste 2 maanden die resteren wordt opgelegd. Ook vind ik trouwens het bedrag van de boete niet in verhouding staan. Voor die laatste 2 maanden moet ik € 100 boete betalen !!!! En dan krijg je te horen dat dit standaard is. Een energiemaatschappij zou hier best van kunnen afwijken als ze dit willen. Oxxio dus niet !

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Zonder toestemming...
C van den bosch uit Rijswijk, 13 februari 2019

Op 24 juli 2018 is mijn jaar abonnement bij Oxxio gestart.

Begin januari 2019 kreeg ik een e-mail dat dit abonnement is opgezegd, zonder mijn toestemming.

Na meerdere telefoontjes met de klantenservice, beloofden de medewerkers dat alles weer terug word gezet naar het oude.

Van de week heb ik weer contact met klachtenservice gezocht:

Oxxio heeft een nieuw abonnement op 16 januari aangemaakt.

Dit was niet de afspraak, het begindatum zou terug naar 24 juli 2018 veranderd worden en einddatum/jaarnota naar 24 juli 2019

Óók hebben ze de datum van eindnota veranderd naar januari 2020. Nergens zie ik meer staan dat ik de beloofde € welkomscadeau krijg. Ik kan mijn vorige nota’s ook niet meer inzien.

Zonder toestemming zeggen jullie het contract op, zonder toestemming beginnen jullie een nieuw contract.

Jullie houden jullie niet aan het contract van 24 juli 2018.

Reactie van Oxxio , 14 februari 2019

Beste heer/mevrouw,

Bedankt voor het plaatsen van jouw review. Wat ontzettend naar dat het contract zonder jouw toestemming is opgezegd. Daar schrik je als klant van en dat begrijpen we.

Uiteraard kunnen we het oude contract weer voor je herstellen. Dit doen we met terugwerkende kracht. De eindnota blijft helaas wel bestaan.

Wil je ons nog een bericht sturen via Facebook of Twitter? Dan checken we de status voor je.

We zien je bericht graag tegemoet!

Groet,

Oxxio Webcare

Reactie C van den bosch uit Rijswijk, 14 februari 2019

Bedankt voor uw reactie.

Volgens Klantenservice kunnen jullie niks meer voor mij betekenen.

Datum eindnota blijft januari 2020. Nota’s kan ik niet meer inzien, omdat dat het een ‘oude’ abonnement is.

En nergens iets te bekennen dat ik nog die welkomscadeau krijg.

U kan mij persoonlijk contacten via mijn e-mail. Facebook en Twitter heb ik niet..

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Vreselijk
Bas Vaassen, 13 februari 2019

Ik ben 1 jaar klant geweest bij Oxxio, heb in het begin een waarborgsom betaald van €400 omdat ik “op een lijst stond”. Achteraf betwijfel ik ten zeerste of dit het geval was omdat ik altijd netjes mijn rekeningen betaal. Na een jaar zou ik dit geld terug ontvangen, na 3 keer bellen met de klantenservice en telkens de belofte dat ik het geld écht binnen enkele dagen gestort krijg verteld een van de medewerkers mij dat ergens in de kleine lettertjes Oxxio het recht heeft om twee en een halve maand te doen over dit proces... Dit betekend dus dat ik 3 keer ben voorgelogen door de klantenservice. Vervolgens heb ik aangegeven dat ik geen klant meer wil zijn bij Oxxio, netjes een bevestigingsmail gekregen over mijn opzegging om vervolgens te zien dat ze rustig door gaan met factureren. Na mail contact krijg ik te horen dat ik nog steeds een klant ben bij Oxxio? Zoek ajb een andere leverancier, met dit bedrijf wil je NIKS te maken hebben.

Reactie van Oxxio , 14 februari 2019

Hi Bas,

Wat balen dat je niet goed geholpen bent. We zoeken dit graag voor je uit. Stuur je ons een bericht via Facebook of Twitter? Dan kunnen we voor je aan de slag.

In ieder geval sorry voor het ongemak, hopelijk tot snel.

Groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
30 euro administratiekosten waarom?
Rinus Bakker , 12 februari 2019

Net overgestapt naar oxxio en de app gedownload lees ik dat er 30 euro service- en administratiekosten extra in rekening gebracht wordt

Dit staat niet vermeldt bij gaslicht.com

Weg voordeel !!!!!

Als ik dat had geweten

Reactie van Oxxio , 14 februari 2019

Hi Rinus,

Bedankt voor jouw review. Het klopt dat er administratiekosten zijn, deze gelden echter alleen voor klanten die betalen per acceptgiro. Voor nieuwe klanten hanteren wij de betaalwijze automatische incasso. Dit houdt in dat de administratiekosten dus niet voor jou gelden.

Als je nog andere vragen hebt waar we je mee mogen helpen, zien we graag een bericht van je tegemoet. Dit kun je doen via Facebook, Twitter of via de chat op onze site.

Groet,

Oxxio Webcare

Reactie Ben, 9 maart 2019

Hoi Oxxio,

Op mijn jaarnota van 2018 zie ik 30,- Administratiekosten terwijl ik 24,- korting krijg voor betaling met automatische incasso. Per saldo betaal ik dus 6,-. Dus wel degelijk administratiekosten. Graag jullie reactie.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Annulering van het contract binnen de bedenktijd van 2 weken niet in behandeling genomen door Oxxio.
Wilma D,, 8 februari 2019

In december heb ik mijn moeder geholpen om over te stappen naar Oxxio voor levering gas en elektra. Binnen de bedenktijd een e-mail gestuurd naar Oxxio naar info@oxxio.nl om het contract te annuleren. Vervolgens aangemeld bij een andere leverancier. Oxxio heeft de annulering niet behandeld en mijn moeders contract bij de nieuwe leverancier opgezegd en het contract eenzijdig doorgezet. Nog steeds niet opgelost, Om Oxxio te bereiken moet je eerst een app installeren, dan een account aanmaken en pas dan kan je chatten met Oxxio. Telefoonnummer zijn ook niet te vinden dus contact krijg je niet, waardoor fouten blijven doorgaan.

Reactie van Oxxio , 11 februari 2019

Hi Wilma,

Wat een vervelende kwestie zeg. Het e-mailadres info@oxxio.nl bestaat niet, en daarom hebben we het contract niet kunnen annuleren. Het contract is daarom rechtsgeldig en kan niet meer kosteloos worden opgezegd. Wij hadden u graag een ander antwoord gegeven.

Met vriendelijke groet,

Oxxio Webcare

Reactie Wilma D,, 11 februari 2019

Aan de hand de tips (van deze website) bij het schrijven van een reactie behandel ik hieronder de wijze van reageren van Oxxio.

Neem verantwoordelijkheid.

Oxxio dit doet u niet : U heeft u eigen mailserver waarop mijn mail moet zijn binnengekomen. Als het mailadres info@oxxio.nl niet (meer) bestaat dan komt het toch bij u op de server binnen. U had toch op zijn minst een berichtje kunnen sturen dat de mail niet afgeleverd kan worden. Ik heb 2 emails gestuurd en geen bericht ontvangen dat de mail niet kon worden afgeleverd. U bent hier in gebreke gebleven. Neem u verantwoordelijkheid en handel alsnog de email af.

Noem oplossingen.

Deze mis ik Oxxio. U geeft ook niet door naar welk mail adres klanten met hetzelfde probleem dan wel hun mail naar toe kunnen sturen. Ik ben er intussen met veel moeite achter gekomen dat het is klantenservice@oxxio.nl .

Vermijd excuses maar kom met een oplossing. Oxxio: Ik zie geen enkele oplossing die u aanbied en zou graag zien dat u deze foutieve switch ongedaan maakt.

Personaliseer

Oxxio u gaat voorbij aan het feit dat ik aangeef dat Oxxio vrijwel onbereikbaar is.

Jammer Oxxio dat u totaal voorbij gaat aan de fouten van het nemen van uw verantwoordelijkheid Oxxio en de fout geheel bij de klant legt en niet transparant bent.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
geen contact
Arianne Oostra, 5 februari 2019

3 dagen geleden overgestapt naar Oxxio vanwege de cashback aanbieding van 250€. Heb een bevestigingsmail ontvangen, maar mijn klantnummer en email worden niet herkend. De chat op de website werkt niet en de app valt niet te installeren omdat mijn gegevens dus niet herkend worden. Via messenger bericht gestuurd, krijg ik als antwoord dat ik eerst €400 borg storten??? Ik ga hier niet mee akkoord

Reactie van Oxxio , 6 februari 2019

Hi Ariana,

Ik snap dat je hier absoluut niet blij mee bent. Is het inmiddels duidelijk geworden via Facebook Messenger? Stuur anders nog een berichtje. We helpen graag!

Groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Oxxio klantenservice stuurt nietszeggende antwoorden op mijn vragen (deel 1)
Thijs Richter uit Eindhoven, 2 februari 2019

Ik ben sinds 17-12-2018 (volgens Oxxio pas op 19-12!) weg bij Oxxio als energieleverancier. Ik kreeg toen een eindafrekening en daar zitten volgens mij een paar fouten in. Ik heb dus meteen een mailtje gestuurd met een aantal vragen om opheldering te krijgen. Op de eerste 3 mails (van de uiteindelijk 10) werd niet gereageerd, maar toen ik op Facebook vertelde wat ik voor ervaringen had werd er binnen een dag gereageerd. Prachtig, die macht van de likes en unlikes!

Een van de problemen die ik heb is dat ik volgens mijn leveringscontract in gasregio 9 woon (= Eindhoven) terwijl op de eindafrekening in in regio 5 woon (= Venlo). Aangezien regio 5 duurder is dan regio 9 voor je gaslevering heb ik daar op gereageerd. In het begin gaf een van de medewerkers aan dat ze een fout hadden gemaakt en dat ze een herberekening zou aanvragen.Pas geleden informeerde ik belangstellend hoe het met de herberekening zat en toe kreeg ik gisteren het volgende antwoord:

Gasregio

Je wilde weten waarom wij gasregio 9 hebben in plaats van 5. Dit zijn gegevens die wij krijgen vanuit de netbeheerder. Dit kan dus niet vanuit Oxxio gewijzigd worden. Je dient contact op te nemen met je netbeheerder om hier meer uitleg over te krijgen.

Blijkbaar heeft de klantenservice mijn vraag niet goed gelezen want 9 en 5 zijn verwisseld. En zeweet n iet wat er in een eerder stadium tgen mij is gezegd.

Tot zover deel 1 van mijn slechte ervaringen met Oxxio. Er is nog meer te melden maar dat komt wel een andere keer. Groeten Thijs

Reactie van Oxxio , 6 februari 2019

Beste Thijs,

Bedankt voor het delen van je ervaringen. Zoals bekend zijn we hiermee bezig en houden we je op de hoogte. Excuses voor het lange wachten.

Groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
OPLICHTERS
Mouch uit meppel, 1 februari 2019

AL MEER DAN 3 MAANDEN BEZIG EEN VERREKENING DIE OXXIO VERKEERD HEEFT GEDAAN UITEINDELIJK BESLOTEN OM WEG TE GAAN BIJ OXXIO WORDT ER EEN EINDNOTA OPGESTELD ZONDER EERST EEN VERREKENING TE MAKEN VAN DE JAARNOTA. ALLE BEWIJZEN TOE GESTUURD ALLES STAAT ZWART OP WIT STUG VOLHOUDEN DAT ZE HET GOED DOEN MAAR NIEMAND HEEFT EEN NIEUW JAARNOTA GEZIEN. GAAN WE WEER VERDER OPPAKKEN EN BIJ 0 BEGINNEN MET WEER MAILTJES VERSTUREN

Reactie van Oxxio , 6 februari 2019

Hi,

Wat vervelend zeg! Ik snap dat je hier absoluut niet blij mee bent. Omdat ik geen klantgegevens van je heb, wil ik je vragen om via Facebook contact opnemen. Dan gaan we er nogmaals naar kijken en ervoor zorgen dat alles naar tevredenheid wordt afgehandeld, binnen de mogelijkheden.

Groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Inloggen of aanmelden onmogelijk
Paula, 30 januari 2019

Vorige week via een t.p. weer aangemeld bij Oxxio. Omdat het een ander adres betreft stonden mijn oude gegevens van vorig jaar nog in de app.

Vijf dagen geleden gevraagd om deze te verwijdereren, maar tot op heden kan ik mij nog steeds niet opnieuw aanmelden, want ik moest een nieuw account aanmaken.

Het duurt niet lang meer voordat ik het contract (binnen de 14 dagen) opzeg, want zodirect zit ik eraan vast en kan ik ook niet eens de meterstanden doorgeven !

Reactie van Oxxio , 6 februari 2019

Hi Paula,

Welkom terug! We helpen je graag met de app-problemen. Want we snappen dat je daar gek van wordt. Neem daarom even contact met ons op via Facebook. We staan voor je klaar.

Groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Slechte contact mogelijkheden
J. Knuit, 29 januari 2019

Hallo Oxxio, waarom geen reactie op mijn vraag in de app en op de site, via de gele balk krijg ik ook geen reactie. Die werkt dus niet!

Nog steeds zie ik mijn teruglevering niet in mijn app en bij het inschakelen bij instellingen, krijg ik de reacties "oeps er gaat iets mis" en ja, ik heb al jaren zonnepanelen en een slimme meter!

Via de chat is mijn vraag al 24 uur niet bekeken dus nu online gedaan via de gele balk.

Niets werkt, nu misschien wel?

Reactie van Oxxio , 6 februari 2019

Beste heer/mevrouw,

Door de drukte duurt het even voordat we antwoorden. Maar we doen ons best! Je kan altijd een Facebookberichtje naar ons sturen. Daar gaat antwoorden sneller voor nu. Omdat hier geen klantgegevens vermeld worden, kunnen we je via hier niet verder helpen. Bedankt voor je begrip en geduld.

Groet,

Oxxio Webcare

Reactie J. Knuit, 6 februari 2019

Niet iedereen heeft Facebook!

Inmiddels contact gehad met Oxxio en kan ik soms de teruglevering zien.

De app werkt dus nog niet goed m.i.

Moet na afsluiten en weer openen bij instellingen de teruglevering opnieuw instellen en krijg dan weer de opmerking: Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens!

Vreemd want het "zonnetje" is dan wel te zien totdat afsluiten dan.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Oxxio van top naar bagger
Henk, 24 januari 2019

Sinds meer dan ruim een jaar naar meer dan volle tevredenheid de Oxxio app te gebruiken en ook de daaraan gekoppelde chat functie is alles sinds meerdere weken meer dan slecht. App geeft al weken aan "er ontbreken gegevens. Helaas kun je nu niet verder, daar kun jij niets aan doen. Etc etc ". Dat is wel eerder gebeurd maar is dan een dag later weer netjes operationeel.

En plots, hoera .... de chat functie geeft onverwacht een "inhoudelijke" response ( na meer dan een dag ) met wat kan ik voor je doen. Na het beschijven van de issue komt er verder totaal geen response meer. Bellen lukt niet, bericht ook zinloos.

Customer service op dit moment ( 24 jan 2019 ) van een dramatisch slecht niveau. Sorry Oxxio

Reactie van Oxxio , 28 januari 2019

Hi Henk,

Dat is inderdaad niet netjes. Excuses! Door de drukte kan het voorkomen dat we laat reageren. Inmiddels zijn we zo goed als bij. We doen ons best en waarderen je feedback en eerlijkheid.

Groet, Wilco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Radeloos
Sandra, 23 januari 2019

In 2018 is door Liander geconstateerd dat er een defecte stroommeter in de woning zat. Dit hadden we enkele weken eerder zelf vastgesteld toen er een raar geluid uit de meterkast kwam en de meter maar door bleef draaien. Dit verklaarde het absurd hoge verbruik van de jaren ervoor.

Na het vervangen van de meter door een slimme meter begin 2018 wachtten we op de afrekening van Oxxio. Deze bleek niet te komen. In mei 2018 heb ik daarom contact met ze gezocht. Er werd verteld dat er bij de afrekening in het najaar een verrekening zou plaatsvinden. Dit was besloten en hier was niets tegenin te brengen.

Op de afrekening in oktober 2018 stond echter geen verrekening. Hierop heb ik sindsdien iedere maand/6 weken contact gehad met Oxxio. De door Liander gecorrigeerde meterstanden waren doorgezet intern, bleken niet doorgezet, bleken niet goed doorgezet en waren opeens verdwenen. Met de laatste medewerker leek het wel goed te gaan. Ze pakte het zelf op en zou bellen als er iets te melden viel. Dat werd een e-mail waarin stond dat er al gecorrigeerd was in het verleden met daarbij een afrekening uit 2016 van welgeteld € 64,02. Ik schat in dat de verrekening minimaal het tienvoudige is. Helaas is dit moeilijk te achterhalen, aangezien alle gegevens zijn verdwenen i.v.m. het plaatsen van een slimme meter. Dan vervallen alle oude gegevens. Heel handig.

Inmiddels ben ik een beetje ten einde raad. Ik blijf bellen, kan inmiddels vragen naar de vaste medewerker, zal dan teruggebeld worden en zit vervolgens te wachten. Maar ik vraag me af of we ons geld ooit nog terugzien.

Reactie van Oxxio , 28 januari 2019

Beste Sandra,

Wat vervelend zeg. Ik snap heel goed dat dit tot wanhoop leidt. Neem alsjeblieft via Facebook contact met ons op. We gaan er dan nogmaals naar kijken en je alle uitleg geven.

Groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Prima!
Suu uit Bloemendaal , 14 januari 2019

Wij....5 personen....zijn al een aantal jaren bij Oxxio. Ik lees hier onder veel negatieve reacties maar ik kan mij daar niet in vinden. Ik heb het maandbedrag al juist hoger in gezet om geen verrassingen te krijgen aan het einde van het jaar. Ik krijg altijd geld terug. Ook de app is zeer overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Het enige is dat toen ik de jaarcheck in december deed, we nog zo'n 400 euro terug kregen en in januari nog maar 200 terug krijgen. Dat zal wel aan de verhoging liggen die we allemaal hebben gekregen. Voor ik bij oxxio kwam zat ik bij nuon. Nou....Daar was ik slechter af. Oxxio, ga zo door!

Reactie van Oxxio , 15 januari 2019

Hi Suu,

Wat onwijs leuk om te lezen! Bedankt voor het delen van jouw ervaring en het compliment. :-)

Groet,

Oxxio Webcare

Reactie Marlous uit Deventer , 18 januari 2019

Daar heb ik ook over gebeld en het komt doordat het systeem rekent met de nieuwe tarieven. Uiteraard betaal je nog wel de oude tarieven tot januari.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Heel erg slecht
Bernadet Van breugel uit Hilversum, 9 januari 2019

Ze zijn veel te popiejopie en lichten je op.

Had mijn contract geannuleerd en moest 100 euro boete betalen omdat oxcio vond dat ik hier mee te laat was .

Vervolgens krijg je 3 x een eind afrekening voor iets dat je nooit hebt afgenomen bij ze en het bedrag wordt steeds hoger .

Rara hoe jan dat

Reactie van Oxxio , 15 januari 2019

Hi Bernadet,

Dat klinkt niet goed. Hoewel wij absoluut niemand oplichten, kijken we dit graag voor je na.

Neem je nogmaals contact met ons op? Ik mis hier namelijk adresgegevens, via de site.

Met vriendelijke groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Waardeloos
Karin, 6 januari 2019

Half april overgestapt naar oxxio. Afgesproken dat ze het bedrag op de 25ste af wilde schrijven. Is 2maanden goed gegaan. Julie de 24ste afgeschreven en opeens 1 augustus weer. Daar wij de 24ste loon ontvangen kan ik het geen 2 keer missen. Dus heb het terug gestort en zelf 25 augustus betaald en de maanden erna ok zelf overgemaakt. Al een aantal keren geprobeerd te bellen maar zijn moeilijk te bereiken. Kreeg nu een brief of ik even 385 euro wilde betalen zit boete bij 3 keer anders word ik afgesloten. Enorm veel spijt van de overstap.

Reactie van Oxxio , 8 januari 2019

Beste Karin,

Dat is zo te lezen onwijs vervelend voor je. Klopt het dat je ook een klacht via Klacht.nl hebt ingediend en wij daar zojuist hebben gereageerd? Zo ja, dan willen we je vragen om alleen via daar te reageren. Zo houden we het overzichtelijk. We horen graag van je!

Groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Begin er nooit aan
Ibrahim uit Eindhoven , 5 januari 2019

Ik woon alleen en betaal 140 euro per maand iedereen die ik het vertel zeggen dat kan niet tot ik afschriften laat zien mij broer en zus hebben kinderen wonen met 5 man in huis en betalen 120 euro per maand oplichters eerste klas

Reactie van Oxxio , 8 januari 2019

Hi Ibrahim,

Bedankt voor je review! Teveel betalen is nooit fijn. Een termijnbedrag kan te hoog zijn ingeschaald en kan je daarom altijd aanpassen. Via de Oxxio App doe je heel makkelijk de Jaarcheck, waardoor je te weten komt of je jouw termijnbedrag kan aanpassen. Neem daar dus een kijkje. Heb je aan het einde van het jaar teveel betaald? Dan krijg je dit verschil netjes terug! Geen zorgen dus.

Groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Overgestapt naar oxxio.
M.P. de Beus uit Veenendaal, 5 januari 2019

Ik ben voor het jaar 2019 overgestapt naar OXXIO.

Tot mijn grote schrik lees ik alle reviews over dit bedrijf. Maar helaas dus achteraf.

Al bij de het eerste termijnbedrag ging het fout of waren er al vragen.

Grote moeite de mensen van dit bedrijf te spreken te krijgen dus van direct contact is geen sprake. Voor mij een heel slechte service, wat ik bij de andere leveranciers niet gewend ben.

Als je de datum en tijdstip van terugbellen krijg, dan hoor je toch niets meer.

Dit zijn geen afspraken.

Raad een ieder aan, nooit een contract aan te gaan met deze energie leverancier.

Ben benieuwd hoe de eindafrekening van 2019 er uit gaat zien en dan nooit meer bij OXXIO.

Mario de Beus Veenendaal.

Reactie van Oxxio , 8 januari 2019

Beste Mario,

Wat jammer om te lezen dat jouw eerste ervaringen al direct negatief waren. Maar we begrijpen je goed! Via Facebook, Twitter of de chatfunctie in de Oxxio App kan je contact met ons krijgen. Door de drukte kan dit soms langer dan gewenst duren. Maar we komen altijd met een antwoord bij je terug. Excuses voor het ongemak! Ben je helemaal niet meer teruggebeld? Ik hoor graag van je!

Groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Oude adres overgenomen
Jasper, 3 januari 2019

Ik was eerst in 2015 klant bij Oxxio, Nu, 2019 en een jaar geleden verhuisd, ben ik weer klant. Alle gegevens ingevuld, via pricewise overgestapt. Adres is dus anders dan 4 jaar geleden, maar alles correct ingevuld, ik had immers al een jaar G+E op het nieuwe adres. Wat doet Oxxio met deze aanvraag? Leveringsadres is nu mijn oude adres(!) en ik kan slechts mijn factuuradres wijzigen.

Via de telefoon slecht bereikbaar, lange wachttijden en al je niet oplet wordt de verbinding verbroken omdat ze het liever hip en modern via de chat willen oplossen, al is er mijns inziens enige haast bij geboden. In de chat wordt aangegeven dat er meestal binnen een WEEK geantwoord wordt. Inmiddels nog niet opgelost, betaal ik nu voor de nieuwe bewoners van mijn oude adres?!

Reactie van Oxxio , 8 januari 2019

Beste Jasper,

Wat een onwijs vervelende situatie! Excuses voor het ongemak. Ben je inmiddels geholpen? Neem anders even via Facebook contact met ons op. We staan voor je klaar!

Groet,

Wilco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Naar
Barend uit Almelo , 2 januari 2019

Ze waren niet netjes, slechte service telefonisch, later dan de afgesproken energie levering datum geleverd, vlak voor dat we overstapte nog gauw extra geld afschrijven terwijl we al stroom en gas van de nieuwe leverancier kregen.

Reactie van Oxxio , 8 januari 2019

Beste Barend,

Excuses voor de negatieve ervaring. We zoeken dit graag voor je uit! Neem daarom even contact met ons op via Facebook of de chatfunctie in de Oxxio App. We staan voor je klaar!

Groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Laatste contract bij Oxxio, rommelen met prijzen.
Rogier, 28 december 2018

Ik heb de oxxio app 2 maanden na het overstappen geïnstalleerd op mijn mobiele telefoon. Ik kon mijn verbruik voor die tijd niet zien. Volgens de klantenservice,mochten zij de meterstanden niet uitlezen voor deze periode,omdat ze toestemming nodig hadden van mij? Ik dacht als ik een contract met een energiemaatschappij heb, dat ze dit vanzelfsprekend konden doen.

Op de datum waarop mijn contract afliep, waren alle maandbedragen in de oxxio app ineens 30 tot bijna 50 Euro hoger. Volgens de app moet ik nu gaan bijbetalen,maar het geschatte gebruik,waar mijn maandelijkse betaling op gebaseerd is,is hoger dan wat ik werkelijk gebruikt heb. Ik hoop dat ik met de eindafrekening kan uitvinden,wat er precies aan de hand is,maar ik heb al veel andere oxxio reviews gelezen,waar precies hetzelfde gebeurd is als met mij en dat mensen ook vaak hun cashback bedrag niet terugkrijgen op de jaarafrekening en hier zelf achteraan moeten gaan. Maar hoeveel mensen zien dit over het hoofd? Leuk extraatje voor Oxxio zo.

Ik vind het belachelijk dat energiebedrijven zo "shady" zaken kunnen doen en dat de overheid hier niets aan doet. Alsof energiebedrijven ons al niet genoeg afzetten. Het lijkt wel of de overheid ze een hand boven het hoofd houd...

Reactie van Oxxio , 2 januari 2019

Hi Rogier,

Bedankt voor het delen van jouw ervaring en welkom bij Oxxio. Per wet zijn we verplicht om apart toestemming voor het uitlezen van je dagelijkse verbruik. Wij hadden dit ook graag wat sneller en praktischer gezien. Maar helaas!

Ik begrijp dat je opkijkt van de verschillen die je te zien krijgt. Daarom kijken we dit graag voor je na en vragen we je om contact met ons op te nemen. We hebben hier namelijk geen gegevens om jouw details mee op te kunnen zoeken. Bereikbaar zijn we via de Facebook, Twitter en de chatfunctie in de Oxxio-app. We horen graag van je en staan voor je klaar.

Groet,

Oxxio Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer