Reviews Oxxio

Uw mening telt

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze willen we de dienstverlening van de leverancier transparant maken. Uw mening helpt daarbij. Tegelijk willen we helpen met het oplossen van problemen, zodat de dienstverlening van de leverancier verbeterd. Hieronder ziet u een samenvatting van de reviews en het aantal opgeloste problemen.

100 reviews

5 sterren
(21)
4 sterren
(12)
3 sterren
(6)
2 sterren
(5)
1 ster
(56)

45 problemen opgepakt

opgelost
(2)
deels opgelost
(1)
niet opgelost
(11)
in behandeling
(4)
onbekend
(27)

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Niet Klantgericht, slecht bereikbaar en service beneden pijl
Annelies van der wal 7 mei 2019

Deze energieleverancier, die zich volledig op de online doelgroep richt (c'est moi), slaat volledig de plank mis. Het doel lijkt vooral gericht om maar niet toegankelijk te zijn voor de klant. Chat is traag en kan bijna niet real time (tenzij je de hele dag kan wachten op een reactie). Online vragen worden ineens telefonisch beantwoord (net op het moment wanneer het niet uitkomt). Uitleg over vragen is onvolledig en niet klantgericht. Bedrijf is dus vooral intern gericht bezig. Erg jammer, want mij zie je niet meer terug als klant.

Reactie van Oxxio - 10 mei 2019

Beste,

Bedankt voor het delen van jouw review. Vervelend om te lezen dat je niet voldoende of volledig geholpen bent. Wij richten ons inderdaad op de online doelgroep, daarom kan je op verschillende manieren contact met ons opnemen. De chat in de app is een van deze mogelijkheden. Wij promoten deze ook niet als live-chat. Ben je op zoek naar een live-chat? Kijk dan eens op www.oxxio.nl/contact. Hier krijg je via de chat direct contact met een van onze medewerkers. Naast de chats kan je contact opnemen via Facebook- of Twitter waar wij ook snel reageren. Wil je liever bellen? Plan dan een terugbelafspraak in.

Heb je op dit moment nog vragen voor ons? Neem dan contact op via de kanalen die worden aangeboden op www.oxxio.nl/contact.

Groet,

Oxxio Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
Ik heb helemaal geen contract bij Oxxio
marcel klein uit Borne, 7 mei 2019

Ik heb helemaal geen contract bij Oxxio

Reactie van Oxxio - 10 mei 2019

Beste,

Neem even contact met ons op wanneer je geen contract hebt bij Oxxio maar hier wel berichten over krijgt. We zien jouw berichtje graag tegemoet zodat wij dit op kunnen lossen.

Groet,

Oxxio Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
Super bad service ! Energieleverancier is not better !
... uit Rotterdam, 6 mei 2019

Just followed the invite from energielevering to pick a new supplier.

Neither Oxxio nor energieleverancier reminded me that this is an obvious mistake - my contract of 12 month was not finished. Huge penalty

Thanks - super bad service

Reactie van Oxxio - 10 mei 2019

Dear,

Thank you for your review. It's very unfortunate that your contract got cut-off early. Please contact us via Facebook or Twitter so we can check what went wrong. If you don't use Facebook or Twitter please check the other options via www.oxxio.nl/contact.

Regards,

Oxxio Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Heel fijn!
Haarlem uit Haarlem, 5 mei 2019

Prima service, geen problemen ondervonden. De overstap ging soepel. Aanrader!

Reactie van Oxxio - 6 mei 2019

Hi,

Wat leuk om te lezen! Bedankt voor je review en welkom bij Oxxio.

Groet,

Wilco

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
verkeerde rekening
Jochem Schaaff uit Haarlem, 30 april 2019

Oxxio heeft de begin meterstanden voorafgaand aan het contract overgenomen voor water en elektriciteit, maar de gas stand genegeerd en op nul gezet. Hierdoor heb ik een extreme rekening gekregen. In plaats van een excuses en een correctie, wordt het bedrag gewoon afgeschreven en moet ik zelf maar zien dat het goed komt.

Totaal onacceptabel en ik heb inmiddels ook verenging eigen huis ingeschakeld.

Reactie van Oxxio - 2 mei 2019

Hi Jochem,

Dat is zeker niet fijn. Excuses! Wil je alsjeblieft contact met ons opnemen via Facebook of de chatfunctie in de Oxxio App? Dan kijken we hiernaar. We horen graag van je!

Groet,

Wilco, Oxxio Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
3 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
G O TO ANY OTHER PROVIDER
Sergio 29 april 2019

"WORST PROVIDER EVER" (This is the title for this review that they have banned, they do not allow to add negative words like worst, bad, etc..)

There is not customer service at all. If they do not know how to answer the questions they hang up. They lie to you.

App does not work. Web does not work. It is impossible to log in. They've have had IT problems since almost one year that I joined.

Definitely the worst provider that I tried in the NL so far.

Reactie van Oxxio - 1 mei 2019

Dear,

Thank you for posting your review. We're sorry to hear that you've experienced our service in a negative way. We are aware of the fact that some functions in the App do not work properly. Please send us a message via Facebook or Twitter so we can check what is going on with your app or account.

Regards,

Oxxio Customer service

Reactie van Sergio - 9 mei 2019
probleem is niet opgelost

Nothing has changed. Nobody from oxxio contacted me.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
tot nu toe nog niet echt problemen alleen de app!!
Barbara uit zwolle, 28 april 2019

Wij hebben tot nu toe nog geen problemen ondervonden het enige

probleem wat ik steeds heb is dat de app niet werkt iedere keer voeg ik de meterstanden door

en dan loop hij helemaal vast of zelfs als ik alleen maar op de app kijk kan hij niet laden best vervelend

Reactie van Oxxio - 1 mei 2019

Beste,

Bedankt voor het delen van jouw review. Fijn om te lezen dat je naast de problemen met de app geen problemen hebt ondervonden. Stuur je ons even een berichtje via Facebook of Twitter zodat wij uit kunnen zoeken wat er precies mis gaat? Wij horen graag van je.

Met vriendelijke groet,

Oxxio Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Bedenktijd is een sog, Klantenservice is zeer ondermaats
Bram Teeuwissen uit Nijmegen, 26 april 2019

Ben pas oxxio klant sinds 6 maart 2019. Vanaf het eerste contact met oxxio wilde ik al meteen niets meer te maken hebben met dit bedrijf. Twee keer via de klantenservice zeer onbeschoft en zonder inlevingsvermogen van de dame aan de telefoon behandeld. Zit vast aan jaar lang traag internet wat ik niet heb kunnen testen, want de bedenktijd verloopt al nog voordat het internet is aangesloten!

Heb direct mijn energiecontract opgezegd, god zij dank had ik een energiecontract afgesloten voor onbepaalde tijd, en heb dus een maand opzegtermijn.

Ik had veel eerder alle reviews en recensies moeten lezen, want er is echt niets positiefs op internet te vinden over dit bedrijf!

Reactie van Oxxio - 1 mei 2019

Beste,

Bedankt voor het delen van jouw review. Wat jammer dat je het op deze manier hebt ervaren. Wij begrijpen heel goed dat je hier niet vrolijk van wordt. Je mag altijd nog even contact opnemen via Facebook of Twitter zodat wij samen met jou kunnen zoeken naar een oplossing. Wij staan voor je klaar.

Met vriendelijke groet,

Oxxio Webcare

Reactie van Bram Teeuwissen - 8 mei 2019
probleem is niet opgelost

Ik heb geen twitter nog facebook, dus geen oplossing geboden...

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
overall matige dienstverlening
Hans van Dijk uit Best, 18 april 2019

Nu bijna een jaar bij Oxxio. De overstap naar Oxxio is probleemloos verlopen. Dit werd echter geregeld door GasLicht.com. Het installeren van de App verliep zeer moeizaam en de verstrekte informatie is gebrekkig een onvoldoende om goed inzicht te krijgen.Ik hoopte dat het tweede jaar dit beter zou worden. Geprobeerd contact te krijgen met Oxxio voor de verlenging. Via de site kan dit alleen via de chat en dan moet je een kwartier wachten. Hoezo service!!Het verlengingsaanbod is slechter dan een nieuwe klant krijgt. Ik vind dit pure (prijs)discriminatie. Andere aanbieders belonen juist hun trouwe klanten. Daarnaast is het voorstel zo opgesteld dat het moeilijk is om het te vergelijken met andere aanbieders. Oxxio probeert je binnen te krijgen om vervolgens te verlengen tegen hogere tarieven.Als je chat of een mail verstuurt is de reactie niets zeggend. M.a.w. e vinden het niet erg als je vertrekt. Aan die wens kan ik tegemoet komen.Voor mij binnenkort geen Oxxio meer.

Reactie van Oxxio - 19 april 2019

Hi Hans,

Wat jammer om te lezen dat je niet 100% tevreden bent. Maar dat kan ik me dit goed voorstellen, na het lezen van jouw review. Excuses voor de slechte service via de chat. Dat hoort gewoon soepel te verlopen. We doen elke dag ons best om zo snel mogelijk te antwoorden. Soms lukt dit door de drukte niet. Maar dan moet het antwoord zelf natuurlijk wel duidelijk en fijn zijn. Graag ontvangen we via de chat meer informatie over deze gesprekken, zodat we dit kunnen bespreken met de medewerkers en van de nodige feedback kunnen voorzien.

Wat betreft het aanbod: het klopt dat verlengingen duurder uitvallen dan het aanbod voor nieuwe klanten. Dit is omdat het niet haalbaar voor ons is om een voordeliger aanbod te doen. Gelukkig zijn deze aanbiedingen alsnog erg scherp. Dat dit overkomt als discriminatie is zeker niet de bedoeling. En daarnaast willen we benadrukken dat we absoluut niet willen dat je vertrekt.

We zien je chatberichtje graag tegemoet. Vermeld er dan gelijk bij hoe we je tevreden kunnen maken en ervoor kunnen zorgen dat je klant bij ons blijft. Alvast bedankt voor de moeite!

Met vriendelijke groet,

Wilco, Oxxio Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Administratief is het een zooitje
T.Hamburg 18 april 2019

Begin maart is de overstap geregeld naar Oxxio maar alle gegevens zijn nog steeds niet door Oxxio goed ingevoerd. Talloze keren gebeld/gechat. Ik wilde n.l. enkel tarief terwijl ik wél een dubbele meter heb. Bij de aanmelding in febr. werd gezegd dat ik enkel tarief moest doorgeven als de levering daadwerkelijk was gestart. Toen werd er gezegd dat ik tot maandag moest wachten. Toen werd er gezegd dat ik tot eind vd. week moest wachten. Toen werd gezegd dat ik tot eind volgende week moest wachten.En zo ging het maar door. Uiteindelijk is het enkel tarief inmiddels ingevoerd maar nu weer niet vanaf de begindatum en daar moet ik nu nog ruim een week op wachten voordat dit daadwerkelijk is ingevoerd. Als ik dit allemaal had geweten was ik nooit naar Oxxio gegaan.

Reactie van Oxxio - 19 april 2019

Beste heer of mevrouw,

Wat onwijs vervelend! Dat loopt normaal veel soepeler. We zullen dit zeker noteren en meenemen. Excuses voor dit ongemak. Wil je weten of het is opgelost? Stuur dan nog even een chatberichtje alsjeblieft. We staan voor je klaar.

Groet,

Wilco, Oxxio Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Ga nooit met dit bedrijf in zee!
Joey Smits uit Den Haag, 9 april 2019

Gas en elektra afgesloten en internet & tv. Gas en elektra was prima geregeld, echter moet ik mijn jaarnota nog afwachten.

Internet & TV drama. Ik kreeg het installatie pakket binnen en zag dat ik geen KPN aansluiting had. Wel de kabel, maar deze was niet zichtbaar in mijn woning. Hierover 5x gebeld. Er was 4 keer aangegeven dat ik terug gebeld zou worden, 4 keer niet terug gebeld. De 5e keer een idioot aan de lijn. Zegt tegen me ja wij leveren signaal naar de kabel en that's it. Opzeggen kon niet meer, omdat ik voorbij de 14 dagen bedenktermijn zat. Ze konden wel een aansluiting maken maar dat kost even €125. Dus als ik een nieuwe auto koop, dan moet ik apart nog de accu kopen omdat ik hem anders toch niet kan gebruiken? Onzin! Toen kreeg ik te horen dat ik maar even alle muren in mijn woning moest openbreken om zo de kabel te zoeken. Zijn jullie wel goed bij jullie hoofd? Wat een idioot antwoord. Uiteindelijk met veel pijn en moeite en op advies van KPN zelf voet bij stuk gehouden. Hierna voor een 6e keer gebeld en gedreigd dat ik dit verhaal bij mijn rechtsbijstandverzekering neer zou leggen. Toen kon het abonnement opeens wel gecanceld worden. Ze weten dat ze fout zitten, maar willen je gewoon op kosten jagen. Service is nergens te vinden. Zodra mijn jaarcontract bij gas en elektra klaar is, stap ik per direct over! Wat een kutbedrijf!

Reactie van Oxxio - 11 april 2019

Beste Joey, zoals ik via gaslicht.com ook aangaf ben ik het met je eens. Dit is absoluut niet netjes en correct verlopen. Mijn welgemeende excuses hiervoor. Ik heb jouw review als leermoment doorgestuurd naar de verantwoordelijke afdeling. Groet, Wilco, Oxxio Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Leuk telefoon gesprek om terug te keren - schijn bedrieg
J uit Hellevoetsluis, 5 april 2019

Vorig jaar was ik gebeld om terug te keren naar Oxxio, heb gezegd dat ik deze jaar ging immigreren zo het heeft geen nut maar meneer dacht er anders over - immigreren was toch anders, daar zatten geen kosten aan ( boetes ) zou je denken maar niets is minder waar 100 piek willen hun nu hebben for gas en elektra - contact met klanten service levert niets op - gewoon overheen praten als of je gek ben.

Als ik ooit terug keer naar Nederland dan vermijdt ik Oxxio.

Reactie van Oxxio - 11 april 2019

Beste J, bedankt voor jouw review. Ik snap dat je dit heel vervelend vindt. Neem daarom even via Facebook contact met ons op. Dan kijken we hier nogmaals naar. Groet, Wilco, Oxxio Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Oxxio is de hel op aarde
Klant uit Amstelveen, 3 april 2019

Na vele Twitter en e-mail verzoeken zoek ik mij heil op andere social media platforms.

2015:3 bewoners geld terug vN oxxio. 2016: 3 bewoners GELD TERUG VAN oxxio. 2017: 2 bewoners klein bedrag bij betalen (hier begon t al te wringen).

2018: 1 bewoner 16-11 slimme meter, jaar nota komt en meteen 374 oververbruik.

Ik slaap en douche alleen thuis, werk en ben er nauwelijks.

Koken doe ik ook niet, maar oxxio weet me wel te melden dat mijn gasverbruik omhoog is gegaan. Laatste keer dat ik kookte was 2e kerst, om 2 weken hierna alles ongeroerd weg te gooien.

Een eitje bak ik 3-4 keer per maand, sinds januari. Ik heb nog geen dag een warme maaltijd gekookt in 2019. Toch wordt er als ik naar oxxio belt aangegeven dat mijn gasverbruik erg hoog is. Mijn gaskraan staat ALTIJD UIT! Deze gast alleen aan als ik gasfornuis actief gebruik.

Mijn verbruik is zeer minimaal. Maar oxxio zegt dat oververbruik alweer uit 2017 is,

Maar toen nooit is verrekend.

Eind januari zegt oxxio per e-mail, toe meterbon op te zullen vragen nav mijn klacht/ vraag.

Dit is op 04 en 20-02 nogmaals per mail aan me bevestigd. In maart geeft oxxio ze aan dat ze wachten tot ik meterbon aanlever ivm privacywet. Na maanden wachten wordt me niet gevraagd de bon op te vragen, maar doet oxxio voorkomen alsof ik verzaak hun op weg te helpen.

Dat gelieg over mijn ‘oververbruik’ en het niet per post (zoals vele malen gevraagd) willen laten zien vd cijfers (mijn oxxio is eeuwig onder constructie, weergeeft niet de juiste info, en laten we aub niet over die falende oxxio app beginnen) maakt dat ik radeloos ben. Er wordt niet gereageerd op mijn verzoek tot onderzoek hiernaar.

Ik hoef toch niet het werk van oxxio

Te doen?

De oxxio app: deze vraagt om toestemming om

Meterstanden op afstand af te kunnen lezen vd ‘slimme’ meter (ja u leest t goed).

Terwijl oxxio aangeeft dat de slimme meter is geplaatst, zodat er op afstand afgelezen kan worden. Waarom moet ik dan toestemming geven? De site werkt niet goed, en als je via de app geen toestemming geeft, zie je geen tot weinig info.

De app geeft vervolgens aan dat er dan schatting gemaakt zal worden, van de daadwerkelijk meterstanden (dus geef toestemming. Hier komt t op neer)

Maar als je vervolgens ja klikt, wordt dit antw niet geacccepteerd en blijft de nee van toepassing, dus kom je als klant niet verder.

Reactie van Oxxio - 4 april 2019

Beste heer/mevrouw,

Wat een vervelende kwestie zeg. Excuses voor alle ongemakken. Je moet apart toestemming geven omdat we per wet (privacy!) niet zomaar data van jou mogen uitlezen. Hier ontkomen we niet aan en moeten we dus vragen. Maar dan moet dit wel geaccepteerd worden, als je hier akkoord op geeft. Ik snap dat dit echt niet fijn is.

Ik stel voor om alles nogmaals goed na te kijken en te bespreken, want ik snap jouw frustraties en twijfels heel goed. Daarvoor moet er vanuit jou contact met ons worden opgenomen via Facebook Messenger. We helpen je graag en zien je berichtje daar tegemoet!

Groet,

Wilco, Oxxio Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Oxxio wat een drama
Linda uit Enschede, 22 maart 2019

Toen ik begon aan deze deal, leuk en goed contact gehad, maar ben er ondertussen wel achter: mijn nieuwe contract werd uitgesteld omdat er schulden op mijn adres stonden, dit bewijzen kostte 3 maand en een rekening van bijna €500, maar met goed vertrouwen toch maar doorgezet. Mooi een jaar door leuk bedragje terug en toen... uitgeschreven omdat er 1 of andere oelewapper zich heeft ingeschreven op mijn adres, toen begon het spelletje oxxio gebeld om uitleg doorverwezen naar enexis die me moest doorverwijzen naar essent, die mij konden vertellen dat het zou gaan om een onterechte afmelding, er zou wat aan gedaan worden, in de tussen tijd ge-appt met oxxio maar daar mag je niet boos en moedeloos worden want tja wat konden zij er nu aan doen, wat?? Na een paar boze reacties kreeg ik te horen dat er een eindafrekening onderweg was en dat essent het op moest lossen. goed na 3 weken maar eens weer met essent gebeld en die hebben mijn melding gezien en gelezen en geholpen, dus daar is een onterechte aanmelding geweest, maar nu een week later nog geen nieuws van oxxio, dus maar eens vragen wat de bedoeling is, o ja vanaf 15 maart bent u weer lid en eeh..u krijgt meteen even een verhoging van bijna €20 op u maandsaldo. Goed ik ben er klaar mee en raad ook zeker niemand dit aan

Reactie van Oxxio - 29 maart 2019

Beste Linda,

Dat kan ik me zeker voorstellen. Wat een gedoe. Natuurlijk mag je boos zijn, want dat is geheel terecht. Het termijnbedrag kunnen we gewoon voor je wijzigen. Deze zal te hoog ingeschat zijn. Neem dus alsjeblieft nogmaals contact met ons op. Bij voorkeur via de chatfunctie in de Oxxio App of Facebook. We helpen je graag!

Groet,

Wilco, Oxxio Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
5 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Waardeloze ervaring
S K. uit Groningen, 21 maart 2019

Als je het overweegt om over te stappen, doe het niet! Bespaar jezelf de enorme frustraties van de app die niet werkt, de klantenservice met lange wachttijden en onervaren medewerkers, de fouten die ze in de facturen maken en enorme fouten zoals dat ze de maandelijkse termijn zelf hoger zetten terwijl je daar geen machteging voor hebt gegeven. Kortom NIET DOEN! Het heeft mij enorm veel moeite gekost om van ze af te komen en zelfs na 6 maanden bij een andere leverancier te zijn duiken nog vervelende verassingen op.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
NEEM NOOIT OXXIO!!! Geen gas+energie en tv+internet
Lynn uit Santpoort-Zuid, 20 maart 2019

Het zijn een stelletje oplichters.

Wij hebben nu een jaar oxxio gas en energie.

En hebben een hele hoge eindejaars rekening die niet klopt. Dit hebben wij (met hetzelfde verbruik) nog nooit gehad bij Nuon. Meerdere malen contact gezocht met Oxxio, maar je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Het is hun woord tegen die van ons. Dit is nog niet alles. Wij zijn vorige maand benaderd door Oxxio met een Combideal (gas+energie en tv+internet) aanbieding.

Er is tegen ons gelogen. Er is gezegd dat Oxxio en KPN samenwerken en daarom ons deze aanbieding mogen geven. Wij zouden gewoon KPN en al onze voordelen behouden maar dan minder betalen.

NIET DUS! Nu hebben wij een contract bij Oxxio voor tv+internet en een boete van 470 euro bij KPN wegens contractbreuk! Ga nooit met Oxxio in zee. Het scheelt je een hoop hoofdpijn en stres.

Reactie van Oxxio - 25 maart 2019

Beste Lynn,

Wat een onwijs vervelende situatie. Ik snap je boosheid heel goed. Neem daarom via Facebook nogmaals contact met ons op. We zorgen dan voor alle duidelijkheid en kijken naar een oplossing.

Met vriendelijke groet,

Wilco, Oxxio Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
3 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Bar slechte communnicatie
MJM Vliegen 20 maart 2019

Presenteren zich als digitale leverancier. Werkt totaal niet. App functioneert niet. Al 2 dagen bezig om meterstanden door te geven. Lukt niet. Telkens storingen. Ook steeds meldingen dat gegevens niet compleet zijn. Welke weet niemand. Over het verbruik kan niemand je iets vertellen. De slechtste leverancier die ik ooit heb gehad. Het enige wat ze correct doen, is het maandtermijn afboeken

Nooit meer!

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Puinhoop organisatie
De ontevreden klant die nu écht overstapt! 20 maart 2019

2 Jaar geleden verhuisd, al weken van tevoren aangegeven. Op de dag van de overdracht toch maar eens gebeld. "Oh, u bent verhuisd? Ik zie hier niks van in het systeem. Ga ik gelijk even aanpassen." Klopt, levering aan het nieuwe adres, factuur komt NOG STEEDS op het oude adres. Een half jaar daarna nog steeds geen duidelijkheid over "oude meterstanden". Enorm boos geworden na de 5e (!) keer te moeten bellen en "ineens" na 7 maanden was het dan eindelijk rond... (Oh u had al een paar keer eerder gebeld, is ons niks van bekend)

Aanvraag uitlezen slimme meter. 4X Voor gebeld, nu na 2 jaar nog steeds niet geregeld. Nogmaals via de site aangegeven, dus afwachten maar of het deze keer wel lukt. Spannond heur!!

App gedownload, blijft vragen om gebruikersnaam/email/naam/whatever en wachtwoord. U raadt het al; nada. 3x Nieuw wachtwoord aangevraagd, helaas inloggen nog steeds niet mogelijk.

Aanmelden als nieuwe gebruiker op de app dan? Nop, "u heeft al een account, wilt u een nieuw wachtwoord?"

Nee. Wij willen een nieuwe leverancier. Eentje die ons niet elke 3 maanden hetzelfde laat vragen, eentje die ons wél serieus neemt én eentje die gewoon doet wat wij vragen. Eentje die niet elke keer een ander de schuld geeft van het falen, maar zelf de excuses aanbiedt en er ALLES aan doet om on te houden als klant. Oxxio, na 7 jaar doffe ellende, meerdere malen per jaar eruit proberen te komen wat jullie nou eigenlijk allemaal beloven en niet nakomen, weten wij niet hoeveel wij verbruiken, krijgen wij nul op rekest en zijn we de loze beloftes beu! Ik raad iedereen af deze maatschappij te gaan gebruiken. Wat een puinhoop!

(Wij wensen GEEN contact meer met Oxxio, reden lijkt me duidelijk)

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
postieve contractovername met Oxxio
P H. uit Bergschenhoek, 18 maart 2019

ik heb totaal geen problemen ondervonden met de overdracht

Reactie van Oxxio - 25 maart 2019

Hi, wat leuk om te lezen. Welkom bij Oxxio en bedankt voor de positieve review! Groet, Wilco, Oxxio Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Niet blij
AAM Dinghs uit Horst, 11 maart 2019

Wij hadden een contract met Oxio vanaf 1-2-2018, deze hanteert een opzegtermijn van 90 dagen, Op 12-11-2018 ben ik begonnen met aanvraag nieuwe energie maatschappij, via Pricewise, dit waren 79 dagen voor einde contract van Oxio. Voor ons kwam Energie Direct het beste uit de bus, en wij gingen ervan uit dat zij de opzegtermijn van Oxio zouden respecteren en pas gaan leveren als zonder boete en zonder extra kosten van onze zijde het contract beëindigd kon worden. Op 27-11-2018 is Energie Direct gaan leveren, wij gingen ervan uit dat dit onderling goed geregeld was, echter op de eindnota van Oxio worden nu 50,00 voor stroom en 50,00 voor gas opzegboete berekend i.v.m. contractbreuk, en lopen wij de 200,00 welkomstbonus mis. Dus het contract van Oxio heeft van 1-2-2018 tot 27-11-2018 gelopen dit zijn 64 dagen en geen 90 Energie direct (Klantnummer 0132102255) zegt dat de opzegtermijn van nieuwe maatschappij word gehanteerd en die zou 75 dagen zijn en dat de 75 dagen ingaan op dag van aanvraag en niet op de leverdatum. Wij hadden een contract met Oxio en hebben, mijn inziens, niets vandoen met opzegtermijn van Energie Direct. Wij zijn al meerdere keren overgestapt, eens ook al met 10 maanden, en toen werd er keurig de bonus berekend en geen boete voor contract breuk. Onze vraag is staan zij in hun recht om dit op deze manier te doen, wij krijgen het gevoel dat deze maatschappijen onder een hoedje werken om zo geen bonussen e.d. te hoeven uit te keren. In de bijlage treft u een kopie van de eindnota van Oxio. 

Reactie van Oxxio - 12 maart 2019

Beste Fons en Anita,

Wat een vervelende kwestie. Wij gaan aansluitend starten met leveren, als het huidige contract nog maximaal 3 maanden loopt. Met een minimum van ongeveer 4 weken. Duurt het contract nog langer dan 3 maanden? Dan gaan we zo snel mogelijk starten met leveren. Dit is marktconforme afspraak en geldt voor elke leverancier. Zij zitten hier dus fout en ik wil je adviseren om een klacht bij hen in te dienen. Ze hadden gewoon aansluitend (1 februari 2019) moeten starten met leveren.

Met vriendelijke groet,

Wilco, Oxxio Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Excellente klantenservice
Chaveli uit Barendrecht, 8 maart 2019

Oxxio is echt heel klantgericht. Snel bereikbaar, zeer klantvriendelijk en respectvol. Vragen worden super snel opgepakt. De app is geweldig! Ik heb complete controle over mijn energiegebruik en sta nooit voor verrassingen. Mocht dit toch gebeuren dan staan de medewerkers gelijk klaar om het samen op te lossen. Zo werd ik regelmatig gebeld door energievergelijkers die me een “bullshit” verhaal ophingen over Oxxio. Uit eindelijk ben ik van alles gaan opzoeken en kwam ik tot de conclusie dat ik best veel betaalde. Ik heb oxxio geappt met mijn verhaal en bevindingen. Ik werd daarna gebeld door een zeer vriendelijke medewerker om me te bedanken voor mijn bericht en zij heeft al mijn vragen beantwoord en uitgelegd waarom ik iets meer betaalde dan werd aangeboden op internet. Ik had bij mijn verhuizing aangemeld bij Oxxio, maar geen contract afgesloten. Ik kon dus ten alle tijden overstappen en zat nooit ergens aan vast. In onwetendheid had ik dus afgesproken dat ik de duurste tarieven moest betalen. De medewerker heeft mij aan de telefoon door alle contracten heen geholpen en gezorgd dat ik minder kon gaan betalen. Daarbij heb ik ook een korting gekregen, omdat ik trouwe klant ben. Natuurlijk kan elke energie dit aanbieden, maar de service, klantvriendelijkheid, prijs en mogelijkheden met de app zorgen ervoor dat ik nooit meer zal overstappen, al worden ze de duurste leverancier!

Reactie van Oxxio - 12 maart 2019

Hi Chaveli, wat onwijs leuk om te lezen. Hier doen we het voor en is zoals 't hoort. We zijn enorm blij met jou als klant. Bedankt voor het compliment! Groet, Oxxio Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
5 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
onbereikbaar, slechte service
robert 7 maart 2019

Hun energie aanbod is goed maar klantenservice is afwezig.

Telefonisch onbereikbaar, tenzij je voor 90ct/minuut een uur aan de telefoon wil hangen.

Op de website wordt je in rondjes geleid en je komt nergens.

Alles wordt ingezet op hun 'App', maar daar kan ik niks mee.

Al sinds vijf jaar geleden problemen met inloggen op hun website. al verschillende keren het proberen te repareren maar al hun suggesties leiden tot niks.

Kortom, zolang je gewoon energie afneemt en niks fout gaat gaat het goed, maar wil je iets van hun dan zijn ze niet thuis.

Reactie van Oxxio - 8 maart 2019

Hi Robert,

Wat jammer om te lezen dat je dit zo ervaart. Want dat is niet de bedoeling. Via de app kan je contact met ons opnemen, door gebruik te maken van de chatfunctie. Werkt de app helemaal niet, zoals bij jou? Neem dan via Facebook of Twitter contact met ons op. Wij als digitale leverancier helpen onze klanten ook graag digitaal. We horen dus graag van je, zodat dit opgelost kan worden.

Groet,

Wilco, Oxxio Webcare

Reactie van robert - 17 maart 2019
probleem is niet opgelost

Contact opnemen met Oxxio is onmogelijk. Er is een telefoon nummer meer en ook geen email mogelijkheid. Als je niet kan inloggen kan je ook niet de app gebruiken. Ik heb geen Facebook of Twitter registratie en wil die ook niet gebruiken.

Sinds kort is Oxxio alleen nog via hun app te bereiken. Zij zeggen vol trots een App-only organisatie te zijn. Daar kan ik niks mee.

Ik zit mijn contract nog tot juni 2019 uit en dan nooit meer Oxxio!

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
3 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Kan ik nog weg??????
G van Lieshout uit Groningen, 26 februari 2019

Na meerdere telefoontjes met Oxxio zijn mijn problemen niet opgelost ook al zegt men steeds ermee aan de gang te gaan. Ik krijg steeds een nieuwe medewerkster en die belooft steeds om het te regelen. Het gaat om 6 huizen. In januari werd er 6 maal geld afgeschreven. In februari kreeg ik opeens honderden euro's terug en nu is er opeens voor 1 huis afgeschreven. Ze komen er niet uit en opschalen naar een medewerkster die er meer van weet is ook niet mogelijk. Wat een geknoei.

Als ik geen boete hoefde te betalen was ik morgen weer weg bij Oxxio

Reactie van Oxxio - 28 februari 2019

Beste,

Bedankt voor jouw review. Wat vervelend dat je niet op de juiste manier geholpen bent. Wij willen je vragen om de situatie nogmaals uit te leggen via Facebook of Twitter zodat onze collega's dit voor jou kunnen uitzoeken. Wij begrijpen dat je op dit moment niet tevreden bent met onze service.

Groet,

Oxxio Webcare.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Oxxio webcare is fake
P F uit Amsterdam, 22 februari 2019

Stel je voor dat je lekker uit eten gaat, restaurant oxxio, scherpe prijzen, prima eten, prima personeel, dat zegt in ieder geval de advertentie.

Eenmaal binnen gekomen is het beeld verandert in 1 complete chaos, slecht eten, lange wachttijden, de servicehelden van webcare zijn uitermate ongeschikt, zet je beste stem op wordt geadviseerd.

Die wil ik zeker opzetten: ga niet in zee met oxxio, tenzij je een sm relatie ziet zitten, en wel, let op alle antwoorden van webcare geven de suggestie dat ze vol begrip zijn, vervelend voor u, we lossen graag uw probleem op. Maar zoals Einstein al begreep; problemen zijn niet op te lossen door oxxio die die problemen juist heeft veroorzaakt

Wel oxxio webcare zet maar weer iets ledigs hieronder,

Paar suggesties

Jammer, vervelend dat u teleurgesteld bent

Reactie van Oxxio - 26 februari 2019

Beste heer/mevrouw,

We schrikken ontzettend van jouw review. Want dat is absoluut niet de bedoeling. Daarom vragen we je om nogmaals contact met ons op te nemen. Op een andere manier kunnen we je helaas niet helpen en weer tevreden maken. We gaan je dan op een correctie manier verder helpen!

Met vriendelijke groet,

Oxxio Webcae

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Overstap niet goed verwerkt
Jennifer 20 februari 2019

In 2016 overstap gemaakt naar oxxio is geaccepteerd. Gas aansluiting is niet goed verwerkt en nu ineens heeft oxxio zich terug getrokken bij stedin en schuift het weg bij de vorige leverancier. Klantenservice ontkent en kunnen geen dossier erbij vinden terwijl er stroom betaald wordt aan oxxio. Onprofessionele reacties als ik kan niet toveren. Ze zeggen geen leverancier geweest te zijn maar gek genoeg kan stedin aan geven dat ze dat wel waren. Vervolgens krijg ik geen duidelijk antwoord en oplossing voor de levering van gas.

Reactie van Oxxio - 21 februari 2019

Hi Jennifer,

Wat vervelend voor jou zeg en excuses voor die reacties. Dat is zeker niet de bedoeling. Om je verder te kunnen helpen wil je vragen om via Facebook contact met ons op te nemen. We zorgen dan voor duidelijkheid. Want daar heb je recht op. We horen graag van je!

Groet,

Oxxio Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?