Ik heb spijt dat ik ben in gegaan op een telefonisch aanbod, kan ik daar nog vanaf?

Als u een mondelinge overeenkomst heeft gesloten en u heeft daar achteraf spijt van, dan kunt u binnen veertien kalenderdagen een beroep doen op de wettelijke bedenktijd. U kunt op dezelfde wijze afzien van een energiecontract als dat u het energiecontract heeft afgesloten. Dat betekent dat u uw energiecontract telefonisch mag opzeggen als u het telefonisch heeft afgesloten. Wij raden u echter ook aan een aangetekende brief te sturen naar de leverancier van wie u het aanbod heeft geaccepteerd.

Is er sprake van bijvoorbeeld onvolledige informatievoorziening door een leverancier, dan kunt u een beroep doen op de drie maanden termijn uit de Wet koop op afstand. Voldoet een leverancier aan haar informatieverplichting bij de schriftelijke bevestiging van de gesloten overeenkomst, dan begint de termijn van zeven dagen bedenktijd op het moment van ontvangst van de bevestiging.

Energie vergelijken en overstappen

Op Energieleveranciers.nl kunt u in enkele stappen energieprijzen vergelijken. Vul uw gegevens in en onze energievergelijker geeft u direct een overzicht van de tarieven van een groot aantal energieleveranciers. Stap vandaag nog over en profiteer ook van goedkope energie!

Bekijk uw besparing