Wat kan ik doen als ik geen voorschotnota van mijn energieleverancier heb ontvangen?


Als u geen voorschotnota ontvangt, naam dan contact met uw energieleverancier en vraag om toezending van uw voorschotnota. Vindt er geen (automatische) incasso plaats en/of ontvangt u geen rekening, reserveer dan wel elke maand een vast bedrag, zodat u later niet in betalingsproblemen komt.

Volgens de leveringsvoorwaarden moet een energiebedrijf u als consument de mogelijkheid bieden om de jaarafrekening in maandelijkse voorschotten te betalen.

Betalingsregeling
Moet u (achteraf) ineens een groot bedrag betalen, bijvoorbeeld bij een eind- of jaarafrekening, dan kunt u een verzoek indienen om een betalingsregeling. De juiste procedure is dat u een bezwaarschrift indient bij uw energiebedrijf. Uw energiebedrijf neemt dan een beslissing op uw bezwaarschrift en u ontvangt hiervan schriftelijk bericht. 

Energie vergelijken en overstappen

Op Energieleveranciers.nl kunt u in enkele stappen energie vergelijken. Vul uw gegevens in en onze energievergelijker geeft u direct een overzicht van de tarieven van een groot aantal energieleveranciers. Stap vandaag nog over naar de goedkoopste energieleverancier voor jou!

Bekijk uw besparing