Overstappen als u gaat verhuizen

Gaat u verhuizen? Overstappen van energieleverancier kan dan een goede keuze zijn. Maak in ieder geval van de gelegenheid gebruik om het aanbod van energieleveranciers te vergelijken. Misschien gaat u naar een grotere of kleine woning, of een ander type woning. Uw energieverbruik kan bij een verhuizing veranderen, en daarmee ook uw energierekening.


Uw energiecontract verhuist automatisch met u mee

Het contract dat u met huidige uw energieleverancier heeft, staat op naam en is niet gebonden aan een adres. Uw energiecontract eindigt dus niet bij een verhuizing, maar verhuist met u mee. U moet zelf uw adreswijziging aan uw energieleverancier doorgeven. Gaat u samenwonen? Dan moet één van de twee partijen zijn of haar energiecontract opzeggen. Overstappen bij een verhuizing kan altijd, alleen mag uw energiebedrijf kosten in rekening brengen als u een lopend contract heeft.


Overstappen bij verhuizing als u een lopend energiecontract heeft

Wilt u toch naar andere energieleverancier overstappen met uw verhuizing, en verbreekt u daarmee voortijdig uw contract? Uw energieleverancier mag daarvoor een opzegvergoeding in rekening brengen. De hoogte van de opzegvergoeding is afhankelijk van de resttermijn van uw contract. Neem voor uw situatie contact op met uw energieleverancier.


Overstappen bij verhuizing als u contractvrij bent

Heeft u geen (lopend) energiecontract en gaat u verhuizen? Overstappen naar een andere energieleverancier is voor u altijd mogelijk. Met onze overstapservice kunt u veilig en zonder zorgen overstappen van energieleverancier. Lees verder over het gemak van onze gratis overstapservice.


Zélf uw bestaande energiecontract opzeggen bij verhuizen en overstappen

Als u wilt overstappen bij een verhuizing moet u mogelijk zélf uw bestaande energiecontract opzeggen. Of dit nodig is, verschilt per leverancier. Informeer tijdig of u het bestaande energiecontract moet opzeggen als u gaat verhuizen en wilt overstappen van energieleverancier. U kunt hiervoor contact opnemen met uw eigen energieleverancier.


Overstappen bij verhuizing als u geen energiecontract heeft

Als u nog geen contract heeft met een energieleverancier en u gaat verhuizen, dan mag u zelf een energieleverancier kiezen die het beste bij u past. Als u nog geen energiecontract heeft, spreken energiebedrijven niet van een verhuizing, maar van een inhuizing. Gaat u verhuizen en moet u zelf een energiecontract sluiten voor uw nieuwe woning, dan is er sprake van een inhuizing. U kunt zich dan aanmelden bij een energieleverancier van uw keuze.

Op onze website vindt u het aanbod van een groot aantal energieleveranciers in Nederland en kunt u de prijzen van energie vergelijken. U vult uw gegevens in, het type woning en wij berekenen welke energieleverancier in onze vergelijker voor u de goedkoopste keuze is. U kiest gewoon de energieleverancier die het beste bij u past.

Bekijk uw besparing