Looptijd van uw nieuwe energiecontract bepalen

Bij overstappen van energieleverancier, kiest u gelijk voor een nieuwe contractvorm. Voor de looptijd van de energiecontracten zijn er twee mogelijkheden:

  1. Voor onbepaalde tijd
  2. Voor bepaalde tijd (vaste looptijd)


De energieleverancier moet u in ieder geval een contract voor onbepaalde tijd aanbieden. Heeft u liever een contract voor bepaalde tijd, dan moet u daar bewust voor kiezen.

Bij energiecontracten met een vaste looptijd speelt de duur van de looptijd een rol bij de prijsstelling. Vaak krijgt u een lager tarief geboden als u kiest voor een kortere contractduur en een hoger tarief voor een langere contractduur. Lees meer over de soorten energiecontracten.

Looptijd energiecontract meewegen bij vergelijking energie prijzen

Met onze rekenmodule kunt u de prijzen van energie vergelijken waarbij u kunt aangeven welk type energiecontract u wilt. Zo kunt u de contractduur laten meewegen in uw beslissing.

Energie vergelijken en overstappen

Op Energieleveranciers.nl kunt u in enkele stappen energieprijzen vergelijken. Vul uw gegevens in en onze energievergelijker geeft u direct een overzicht van de tarieven van een groot aantal energieleveranciers. Stap vandaag nog over en profiteer ook van goedkope energie!

Bekijk uw besparing