Veilig overstappen van energie met onze gratis overstapservice

Met onze gratis overstapservice kunt u snel, makkelijk en zonder zorgen overstappen van energieleverancier. Onze overstapservice is veilig en kost u helemaal niets. Nadat u via onze website een nieuwe energieleverancier heeft gekozen, zorgen wij ervoor dat uw overstap goed wordt geregeld. Zonder gedoe en zonder kosten voor u!


Hieronder leest u meer over het gemak van onze overstapservice:

Stap 1: Aanmelden bij energieleverancier

Om u aan te melden bij leverancier, moet u eerst de prijzen van energie vergelijken. In het resultatenoverzicht staat bij ieder product de naam van de energieleverancier.
U meldt zich aan via de button die bij het product staat en volgt de stappen op het scherm. Daarna ontvangt u per e-mail een bevestiging van uw aanmelding.

Stap 2: Veertien dagen bedenktijd

Na uw aanmelding ontvangt u binnen enkele dagen een informatiepakket van uw nieuwe energieleverancier. Het pakket bestaat uit de bevestiging van de overeenkomst en de actuele tarieven. Ook ontvangt u de voorwaarden van de leverancier.
U heeft nu een bedenkperiode van 14 kalenderdagen. Binnen deze periode kunt u nog van het contract af. U hoeft geen reden op te geven.

Stap 3: Meterstanden doorgeven

Als de bedenktijd voorbij is, ontvangt u binnen enkele weken een meterstandenkaart. Vul deze in en geef de meterstanden op tijd door.
De meterstanden gebruikt uw oude leverancier voor de eindafrekening. Uw nieuwe leverancier heeft de meterstanden nodig voor de vaststelling van het nieuwe termijnbedrag (voorschotnota).

Stap 4: Beëindiging huidig energiecontract

Uw nieuwe energieleverancier controleert hoe lang uw huidige contract nog loopt. De startdatum van uw nieuwe energiecontract begint pas als het huidig contract is verlopen. Uw nieuwe leverancier beëindigt uw bestaande energiecontract. Tijdens deze periode gaat de energielevering gewoon door.

Stap 5: Start nieuw energiecontract

Zodra de overstap geregeld is, ontvangt u een brief van uw nieuwe energieleverancier. Hierin staat de startdatum van levering en het vastgestelde voorschotbedrag. 
Tussen uw aanmelding en de levering op uw nieuwe adres zit ongeveer vier tot zes weken.

Vragen over overstappen van energie?

Heeft u vragen over overstappen van energieleverancier, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag.

 

Voordelen overstappen energie

 • Bespaar honderden euro's op uw energierekening
 • Overstappen kost u niets
 • Profiteer van exclusieve actietarieven

 

Ook overstappen van energie? Vergelijk eerst de prijzen!

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

 • 17:53 uur Mevr. N uit Akkrum is overgestapt
  naar UnitedConsumers en bespaarde € 290,55
 • 17:49 uur Mevr. L uit Koewacht is overgestapt
  naar UnitedConsumers en bespaarde € 494,43
 • 17:41 uur Dhr. P uit Lelystad is overgestapt
  naar Budget Energie en bespaarde € 373,15

 • naar en bespaarde