Contractcontrole om dubbele contracten te voorkomen

 

Contract Einde Register (CER)


De meeste energieleveranciers werken onderling samen om eventuele contractoverlapping te voorkomen. Zij maken gebruik van het CER. Dit staat voor Contract Einde Register (CER). De controle kan vervelende situaties bij het overstappen voorkomen.

Aangesloten energieleveranciers houden gezamenlijk een databank bij van alle lopende contracten. Hierin staat bijvoorbeeld de einddatum, opzegtermijn, verlengperiode en of uw contract is opgezegd. De nieuwe energieleverancier weet zo precies wat de einddatum van uw huidige contract is, voor welke datum het contract opgezegd moet worden om het op de einddatum over te kunnen nemen.

 

Geen toegang tot het CER? Risico voor de consument

Energiebedrijven die geen toegang hebben tot het Contract Einde Register hebben de gegevens van de lopende contracten niet. Zij voeren dan een opdracht voor overstappen door  zonder er op te letten of u nog een lopend contract heeft. Het risico van contractbreuk ligt dan bij u.

Energie vergelijken en overstappen

Op Energieleveranciers.nl kunt u in enkele stappen energie vergelijken. Vul uw gegevens in en onze energievergelijker geeft u direct een overzicht van de tarieven van een groot aantal energieleveranciers. Stap vandaag nog over en profiteer ook van goedkope energie!