Overstappen energie

 • Profiteer van cashbacks tot € 300,-
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Exclusieve actie aanbiedingen

Bekijk uw besparing

In Nederland mag u zelf bepalen van welke energieleverancier u gas en/of stroom ontvangt. Ieder energieleverancier levert energie tegen andere tarieven. U kiest de leverancier die het beste bij uw situatie past. Eindigt uw energiecontract of is uw contract al langere tijd verlopen? Dan kunt u overstappen van energie. In de meeste gevallen loont het de moeite om jaarlijks over te stappen. Begin daarom vandaag nog met energie vergelijken en vraag bij ons het voordeligste energiecontract direct online aan.

Overstappen energieleverancier

Met jaarlijks overstappen van energieleverancier behoudt u altijd voordelige actietarieven en ontvangt u elk jaar opnieuw een welkomstkorting. Onze overstapservice is gratis en levert veel voordelen:

 

 • U profiteert van cashbacks tot € 300,-
 • Wij helpen u voor, tijdens en na het overstappen van energieleverancier.
 • Overstappen van energieleverancier kost u niets.
 • U kiest zelf het energiecontract dat bij u past.
 • U profiteert van exclusieve actietarieven.
 • U kunt veilig overstappen met onze gratis overstapservice.

 

Overstappen energie? U kunt via ons de prijzen van energie vergelijken en een voordelige energieleverancier kiezen. De overstap is zo geregeld.

Zojuist overgestapt

 • 12:13 uur Mevr. B uit Amstelveen is overgestapt
  naar Budget Energie
 • 10:49 uur Dhr. N uit Wormer is overgestapt
  naar Greenchoice
 • 22:38 uur Dhr. F uit 'S-Gravenhage is overgestapt
  naar Budget Energie

 • naar en bespaarde

Hoe werkt overstappen?

vergelijk-en-stap-over 1. Vergelijken
en overstappen
14-dagen-bedenktijd 2. Je huidige contract
wordt opgezegd
oude-contract-wordt-opgezegd 3. Je hebt 14
dagen bedenktjid
meterstanden 4. Je overstap is
geregeld

Hoe werkt overstappen energie?

Overstappen van energieleverancier is heel eenvoudig. Vul uw gegevens in onze vergelijker in en u krijgt een duidelijk overzicht van de energiecontracten die voor u beschikbaar zijn. Het goedkoopste energiecontract dat u via ons kunt afsluiten, staat altijd bovenaan. Met behulp van onze filters kunt u uw zoekopdracht verfijnen. Zo vindt u gemakkelijk een voordelig energiecontract dat bij u past.

Heeft u het beste energiecontract gevonden? Dan kunt u via ons overstappen van energie. Binnen enkele dagen ontvangt u een bevestiging van uw nieuwe energieleverancier. U heeft vervolgens nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kunt u uw aanvraag nog annuleren. Doet u dit niet, dan wordt de overstap na deze 14 dagen in gang gezet. Uw nieuwe leverancier zegt uw oude energiecontract voor u op. Dit hoeft u zelf niet te doen, op een uitzondering na: als u gaat verhuizen moet u wel zelf uw contract opzeggen.

 

Hieronder nog even de verschillende stappen opgesomd:

 

 1. Aanmelden bij de nieuwe energieleverancier;
 2. Daarna heeft u veertien dagen bedenktijd;
 3. Als u bedenktijd voorbij is, zal de nieuwe energieleverancier u vragen uw meterstanden door te geven;
 4. Uw nieuwe energieleverancier zal uw oude contract opzeggen;
 5. Zodra alles is geregeld ontvangt u een bevestiging van uw nieuwe energieleverancier.

Wanneer overstappen energie?

Overstappen van energieleverancier kan in principe op ieder moment. Wel moet u rekening houden met het type contract dat u heeft. Is uw huidige energiecontract een variabel contract? Dan kunt u kiezen wanneer u wilt overstappen naar een andere energieleverancier. Heeft u op dit moment een vast contract lopen dan moet u goed kijken naar de einddatum van uw contract. Verbreekt u contract namelijk voortijdig dan kan uw huidige leverancier u een boete aanrekenen voor het vroegtijdig verbreken van het contract.

Aandachtspunten bij energie overstappen

Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten bij het overstappen van energiemaatschappij. Houd bijvoorbeeld rekening met de einddatum van uw energiecontract: vanaf twee maanden voordat de looptijd van uw energiecontract eindigt, kunt u een nieuw energiecontract aanvragen. Bedenk ook of u een voorkeur heeft voor duurzame energie of niet. Andere aandachtspunten bij overstappen zijn:

 

Wil je afzien van een telefonisch aanbod van een energieleverancier?

Als u een mondelinge overeenkomst heeft gesloten en u heeft daar achteraf spijt van, dan kunt u binnen veertien kalenderdagen een beroep doen op de wettelijke bedenktijd. U kunt op dezelfde wijze afzien van een energiecontract als dat u het energiecontract heeft afgesloten. Dat betekent dat u uw energiecontract telefonisch mag opzeggen als u het telefonisch heeft afgesloten. Wij raden u echter aan ook een aangetekende brief te sturen naar de leverancier van wie u het aanbod heeft geaccepteerd.

 

Is er sprake van bijvoorbeeld onvolledige informatievoorziening door een leverancier, dan kunt u een beroep doen op de drie maanden termijn uit de Wet: koop op afstand. Voldoet een leverancier aan haar informatieverplichting bij de schriftelijke bevestiging van de gesloten overeenkomst, dan begint de termijn van zeven dagen bedenktijd op het moment van ontvangst van de bevestiging.

Opzegvergoeding energie

Wilt u uw energiecontract voortijdig verbreken dan kan dat, maar dan moet u rekening houden met een boete, ook wel opzegvergoeding. Daarnaast kan het zijn dat uw welkomstkorting wordt ingetrokken. Kijkt u daarom goed of de energie overstap die u wilt maken voordeliger is dan de boete die u moet betalen voor het vroegtijdig verbreken van het contract. De hoogte van de opzegvergoeding is afhankelijk van de resterende looptijd van het contract en of u stroom en/of gas heeft. De Autoriteit Consument & Markt heeft de hoogte van de opzegvergoedingen vastgesteld. Deze bedragen kunnen oplopen tot € 250,-.

Lage energiekosten door overstappen energie

U houdt op een simpele manier de energiekosten laag door jaarlijks over te stappen van energieleverancier. Via onze website bieden energieleveranciers voordelige actietarieven aan. Deze tarieven zijn niet via de leverancier verkrijgbaar. U profiteert hiervan door, wanneer de einddatum van uw energiecontract in zicht is, energieleveranciers te vergelijken en het goedkoopste contract dat via ons af te sluiten is direct online aan te vragen.

 

Overstappen van energieleverancier is zo gebeurd. Nadat u een prijsvergelijking heeft gemaakt, kunt u zich bij een energieleverancier aanmelden. Daarna wordt het hele overstapproces verzorgd. Overstappen van energie kost u niets, behalve een paar minuten tijd. Let wel op de einddatum van het energiecontract. Is de looptijd nog langer dan 2 maanden, dan kan het zijn dat u een boete krijgt voor het maken van de te vroege overstap.

Naar welke energieleverancier overstappen?

Tegenwoordig zijn er veel energieleveranciers op de markt. Het lijkt daarom lastig om een keuze te maken. Onze energievergelijker helpt u daarbij. Waardoor de keuze ineens vele malen makkelijker is. Op basis van uw postcode en energieverbruik laten we u zien welke energieleverancier bij ons voor uw situatie de voordeligste is.

 

Uw keuze voor een bepaalde energieleverancier hoeft uiteraard niet gebaseerd te zijn op de laagste jaarkosten. Mogelijk wilt u groene stroom en gas en is het contract dat u daarvoor kiest net iets duurder of heeft u een voorkeur voor bekende of juist meer onbekende energieleveranciers. Gebruik daarvoor de filters in onze vergelijker. Daarmee selecteert u de aanbiedingen die aansluiten op uw wensen en maakt u eenvoudig een keuze. Vervolgens kunt u eenvoudig overstappen van energieleverancier.

Vragen over overstappen energie? Heeft nog vragen over het overstappen van energieleverancier? Neem dan een kijkje tussen onze veelgestelde vragen over overstappen van energie. Wie weet staat het antwoord op uw vraag hier wel tussen. Wij zijn op werkdagen van 09:00 tot 17:30 telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 088 1100 800. Stuurt u liever een e-mail? Dat kan naar contact@energieleveranciers.nl.