Overstappen energie biedt u veel voordeel

 • Bespaar gemiddeld €280,- per jaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Exclusieve actie aanbiedingen

In Nederland mag u zelf bepalen van wie u gas en stroom ontvangt. U kiest de energieleverancier die het beste bij u past. Eindigt uw energiecontract, gaat u verhuizen of bent u niet tevreden over uw huidige leverancier? Dan kunt u overstappen van energie. Begin vandaag nog met energie vergelijken en vraag het voordeligste aanbod direct online aan. Dit is ieder jaar opnieuw mogelijk en bovendien een eenvoudige manier om veel geld te besparen.

Bekijk uw besparing

Een energieleverancier kiezen en overstappen energie loont

Met jaarlijks overstappen van energieleverancier behoudt u altijd voordelige actietarieven en ontvangt u ieder jaar opnieuw een welkomstkorting. Onze overstapservice is gratis en levert veel voordelen:

 • U bespaart gemiddeld €280,-
 • U profiteert van exclusieve aanbiedingen
 • Wij helpen u voor, tijdens en na het overstappen


Overstappen?
Eerst de prijzen van energie vergelijken en een energieleverancier kiezen

Zojuist overgestapt

 • 00:33 uur Dhr. E. uit Amsterdam is overgestapt
  naar Energiedirect.nl en bespaarde € 231,48
 • 23:35 uur Dhr. P. uit Voorburg is overgestapt
  naar Budget Energie en bespaarde € 317,47
 • 23:35 uur Dhr. P. uit Voorburg is overgestapt
  naar Budget Energie en bespaarde € 317,47

 • naar en bespaarde

Hoe werkt overstappen?

Tijdens de overstap blijft u gewoon stroom & gas ontvangen.
1
Vergelijk en stap over
2
U heeft 14 dagen bedenktijd
3
Uw oude contract wordt opgezegd
4
U geeft uw meterstanden door
5
U bent overgestapt

Honderden euro's besparen met overstappen energie?

Ja, dat is mogelijk! Op Energieleveranciers.nl kunt u onafhankelijk gas en stroom vergelijken en direct overstappen naar een goedkopere energieleverancier. U kunt zo honderden euro's op uw energierekening besparen!

U behoudt op een simpele manier de energiekosten laag door jaarlijks over te stappen van energieleverancier. Via onze website bieden energieleveranciers hun voordelige actietarieven aan. U profiteert hiervan door, wanneer de einddatum van uw energiecontract in zicht is, energieleveranciers te vergelijken en het goedkoopste aanbod direct online aan te vragen. 

 

Overstappen van energieleverancier is zo gebeurd. Nadat u een prijsvergelijking heeft gemaakt, kunt u zich bij een energieleverancier aanmelden. Daarna verzorgen wij het hele overstapproces. Overstappen kost u niets, behalve een paar minuten tijd. 

In slechts enkele minuten een paar honderd euro per jaar besparen; makkelijker kan bijna niet. Dit en nog meer is het grote voordeel van online energievergelijken:

 • Overstappen van energieleverancier kost u niets
 • Kies zelf het energiecontract dat bij u past
 • Profiteer van exclusieve actietarieven
 • Veilig overstappen met onze gratis overstapservice
 • Direct geld besparen op uw energierekening


Veilig overstappen doet u op Energieleveranciers.nl

Kies bewust een energiecontract van een energieleverancier voordat u zich aanmeldt. Houd bijvoorbeeld rekening met de einddatum van uw energiecontract: vanaf twee maanden voordat de looptijd van uw energiecontract eindigt, kunt u een nieuw energiecontract aanvragen. Bedenk ook of u een voorkeur heeft voor duurzame energie of niet. Andere aandachtspunten bij overstappen zijn:

 


> Bekijk alle aandachtspunten bij overstappen 

Naar welke energieleverancier overstappen

Tegenwoordig zijn er veel energieleveranciers op de markt. Het lijkt daarom lastig om een keuze te maken. Onze energievergelijker helpt u daarbij waardoor de keuze ineens vele malen makkelijker is. Op basis van uw postcode en energieverbruik tonen we welke energieleverancier voor uw situatie de voordeligste is. 

 

Uw keuze voor een bepaalde energieleverancier hoeft uiteraard niet gebaseerd te zijn op de laagste jaarkosten. Mogelijk wilt u groene stroom en gas en heeft u een voorkeur voor bekende energieleveranciers; of juist de meer onbekende leveranciers. Gebruik daarvoor de filters in onze energievergelijker. Daarmee selecteert u de aanbiedingen die aansluiten op uw wensen en maakt u eenvoudig een keuze.