Overstappen energie biedt u veel voordeel

 • Bespaar gemiddeld €172,- per jaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Exclusieve actie aanbiedingen

Bekijk uw besparing

In Nederland mag u zelf bepalen van welke energieleverancier u gas en stroom ontvangt. U kiest de leverancier die het beste bij u past. Eindigt uw energiecontract of is uw contract al langere tijd verlopen? Dan kunt u overstappen van energie. Begin vandaag nog met energie vergelijken en vraag het bij ons voordeligste energiecontract direct online aan. Dit is ieder jaar opnieuw mogelijk en bovendien een eenvoudige manier om veel geld te besparen.

Overstappen energie loont

Met jaarlijks overstappen van energieleverancier behoudt u altijd voordelige actietarieven en ontvangt u elk jaar opnieuw een welkomstkorting. Onze overstapservice is gratis en levert veel voordelen:

 

 • U bespaart gemiddeld €172,-
 • U profiteert van exclusieve aanbiedingen
 • Wij helpen u voor, tijdens en na het overstappen van energieleverancier

 

Overstappen energie? U kunt via ons de prijzen van energie vergelijken en een voordelige energieleverancier kiezen. De overstap is zo geregeld.

Zojuist overgestapt

 • 12:35 uur Dhr. W uit Dokkum is overgestapt
  naar Essent en bespaarde € 159,31
 • 09:16 uur Dhr. R uit Kerkrade is overgestapt
  naar Welkom Energie en bespaarde € 158,96
 • 23:32 uur Dhr. A uit Maastricht is overgestapt
  naar ENGIE en bespaarde € 161,20

 • naar en bespaarde

Hoe werkt overstappen?

vergelijk-en-stap-over 1. Vergelijken
en overstappen
14-dagen-bedenktijd 2. Je huidige contract
wordt opgezegd
oude-contract-wordt-opgezegd 3. Je hebt 14
dagen bedenktjid
meterstanden 4. Je overstap is
geregeld

Honderden euro's besparen met overstappen

Ja, dat kan echt. Op Energieleveranciers.nl kunt u gas en stroom vergelijken en direct overstappen naar een goedkopere energieleverancier. U kunt zo honderden euro's op uw energierekening besparen. Gemiddeld besparen klanten € 172,- door via ons over te stappen van energieleverancier.

Voordelen overstappen energie

In slechts enkele minuten een paar honderd euro per jaar besparen. Makkelijker kan bijna niet. Dit is het grote voordeel van online overstappen van energie. Wat voor voordelen zijn er nog meer?

 

 • Overstappen van energieleverancier kost u niets
 • U kiest zelf het energiecontract dat bij u past
 • U profiteert van exclusieve actietarieven
 • U kunt veilig overstappen met onze gratis overstapservice

Lage energiekosten door overstappen energie

U houdt op een simpele manier de energiekosten laag door jaarlijks over te stappen van energieleverancier. Via onze website bieden energieleveranciers voordelige actietarieven aan. Deze tarieven zijn niet via de leverancier verkrijgbaar. U profiteert hiervan door, wanneer de einddatum van uw energiecontract in zicht is, energieleveranciers te vergelijken en het goedkoopste contract dat via ons af te sluiten is direct online aan te vragen.

 

Overstappen van energieleverancier is zo gebeurd. Nadat u een prijsvergelijking heeft gemaakt, kunt u zich bij een energieleverancier aanmelden. Daarna wordt het hele overstapproces verzorgd. Overstappen van energie kost u niets, behalve een paar minuten tijd. Let wel op de einddatum van het energiecontract. Is de looptijd nog langer dan 2 maanden, dan kan het zijn dat u een boete krijgt voor het maken van de te vroege overstap.

Naar welke energieleverancier overstappen?

Tegenwoordig zijn er veel energieleveranciers op de markt. Het lijkt daarom lastig om een keuze te maken. Onze energievergelijker helpt u daarbij. Waardoor de keuze ineens vele malen makkelijker is. Op basis van uw postcode en energieverbruik laten we u zien welke energieleverancier bij ons voor uw situatie de voordeligste is.

 

Uw keuze voor een bepaalde energieleverancier hoeft uiteraard niet gebaseerd te zijn op de laagste jaarkosten. Mogelijk wilt u groene stroom en gas en is het contract dat u daarvoor kiest net iets duurder of heeft u een voorkeur voor bekende of juist meer onbekende energieleveranciers. Gebruik daarvoor de filters in onze vergelijker. Daarmee selecteert u de aanbiedingen die aansluiten op uw wensen en maakt u eenvoudig een keuze. Vervolgens kunt u eenvoudig overstappen van energieleverancier.

Hoe werkt overstappen energie?

Overstappen van energieleverancier is heel eenvoudig. Vul uw gegevens in onze vergelijker in en u krijgt een duidelijk overzicht van de energiecontracten die voor u beschikbaar zijn. Het goedkoopste energiecontract dat u via ons kunt afsluiten, staat altijd bovenaan. Met behulp van onze filters kunt u uw zoekopdracht verfijnen. Zo vindt u gemakkelijk een voordelig energiecontract dat bij u past.

 

Heeft u het beste energiecontract gevonden? Dan kunt u via ons overstappen van energie. Binnen enkele dagen ontvangt u een bevestiging van uw nieuwe energieleverancier. U heeft vervolgens nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kunt u uw aanvraag nog annuleren. Doet u dit niet, dan wordt de overstap na deze 14 dagen in gang gezet. Uw nieuwe leverancier zegt uw oude energiecontract voor u op. Dit hoeft u zelf niet te doen, op een uitzondering na: als u gaat verhuizen moet u wel zelf uw contract opzeggen.

Aandachtspunten bij overstappen energie

Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten bij het overstappen van energiemaatschappij. Houd bijvoorbeeld rekening met de einddatum van uw energiecontract: vanaf twee maanden voordat de looptijd van uw energiecontract eindigt, kunt u een nieuw energiecontract aanvragen. Bedenk ook of u een voorkeur heeft voor duurzame energie of niet. Andere aandachtspunten bij overstappen zijn:

 

> Bekijk alle aandachtspunten bij overstappen

Vragen over overstappen energie? Heeft nog vragen over het overstappen van energieleverancier? Neem dan een kijkje tussen onze veelgestelde vragen over overstappen van energie. Wie weet staat het antwoord op uw vraag hier wel tussen. Wij zijn op werkdagen van 09:00 tot 17:30 telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 088 1100 800. Stuurt u liever een e-mail? Dat kan naar contact@energieleveranciers.nl.