Privacy en Cookieverklaring Energieleveranciers.nl

Energieleveranciers.nl is er voor ú en daarom hechten wij veel waarde aan uw privacy. In deze privacy- en cookieverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en voor welke doeleinden, en welk gebruik wij maken van cookies. De persoonlijke informatie die u ons verschaft, wordt zorgvuldig behandeld. De verwerkingen van persoonsgegevens door Energieleveranciers.nl zijn aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens onder meldingsnummer 1450426.

Welke gegevens verwerken wij?

Wij verwerken de volgende gegevens:

  • naam;
  • geslacht;
  • e-mailadres;
  • telefoonnummer;
  • adres;
  • huidige energieleverancier;
  • aantal personen in het huishouden;
  • soort woning;
  • opzegdatum/afloopdatum van het huidige contract;
  • financiële gegevens.
  • eventuele persoonsgegevens die u in een contactformulier, chat-bericht of e-mail opneemt.
  • de eventueel door u in een review opgegeven mening over onze diensten, inclusief het aantal sterren dat u ons toekent op verschillende beoordelingscriteria.

Waarvoor gebruiken wij uw gegevens?

Als u energieprijzen wilt vergelijken, gebruiken we uw postcode, huisnummer en geschat verbruik of woonsituatie om een op maat gemaakt prijsoverzicht te geven. Aanbiedingen die leveranciers doen zijn hiervan afhankelijk, onder andere vanwege verschillen in verwachte kosten t.a.v. transport en incasso. Wij gebruiken uw gegevens daarnaast voor de volgende doeleinden:

  • om de overstap te faciliteren en u hierover te informeren;
  • om onze dienstverlening te analyseren en te verbeteren;
  • voor het behandelen van uw eventuele vragen en/of verzoeken over onze diensten;
  • om op onze homepage te publiceren op welke dag en tijdstip u bent overgestapt, en naar welke leverancier, en in welke plaats u woont (wanneer u hiervoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven);
  • om uw review te publiceren onder de door u opgegeven naam;
  • om u een nieuwsbrief toe te sturen, wanneer u hiervoor uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven.
  • om u maximaal 4 keer per jaar een link te sturen naar ons tevredenheidsonderzoek, zodat wij het overstapproces in kaart kunnen brengen, wanneer u hiervoor uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven.

Ontvangers van de gegevens

Uw gegevens geven we alleen door aan de door u gekozen energieleverancier en worden niet doorverkocht aan andere partijen of voor andere doeleinden gebruikt. Daarnaast maken wij gebruik van de diensten van IT-dienstverleners, hosting providers, social media, call centra en marketeers. Voor zover zij toegang hebben tot uw gegevens is dat voor bovenstaande doelen en uitsluitend in opdracht van ons; zij mogen verder niets met uw gegevens doen.

Bewaartermijnen

Wanneer u gegevens opgeeft om een prijsvergelijking te maken, bewaren we uw hiervoor opgegeven gegevens gedurende 6 maanden.

Wanneer u kiest om over te stappen via onze dienst, bewaren wij uw hiervoor opgegeven gegevens totdat de overstap geheel afgerond is, en daarna nog een jaar om eventuele vragen en verzoeken te kunnen beantwoorden. Zie ook de privacyverklaring van de betreffende energieleverancier om na te  gaan hoe zij met uw gegevens omgaan.

Wanneer u contact met ons opneemt via een contactformulier, e-mail of chat, bewaren we uw gegevens zolang als nodig is om uw vraag of verzoek te kunnen behandelen en daarna nog 6 maanden om eventuele vervolgvragen te kunnen behandelen.

Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief of voor deelname aan klanttevredenheidsonderzoek, bewaren we uw e-mailadres totdat u uw toestemming hiervoor weer intrekt. Als u toestemming heeft gegeven voor verdere communicatie, zoals de nieuwsbrief, kunt u deze toestemming te allen tijde weer intrekken via de link in de mail. 

Cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestand dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

 

Gebruik van functionele cookies

Met behulp van een permanent cookie kunnen wij u herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer u toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies, kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoeft u niet steeds uw voorkeuren te herhalen, waardoor u dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kunt u verwijderen via de instellingen van uw browser.

 

Gebruik van sessiecookies

Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website u met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u uw webbrowser afsluit.

 

Tracking cookies van onszelf

Met uw toestemming plaatsen wij een cookie op uw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra u een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat u naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is gekoppeld aan uw IP-adres en dient alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.

 

Tracking cookies van onze adverteerders

Met jouw toestemming plaatsen onze adverteerders “tracking cookies” op jouw apparatuur. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt uit hun netwerk, om zo een profiel op te bouwen van uw online surfgedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van uw bezoek aan andere websites uit hun netwerk krijgen. Dit profiel is gekoppeld aan uw IP-adres en dient alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.

 

Via onze website worden de volgende tracking cookies van derden geplaatst:

  • GA Audiences
  • Hotjar
  • New Relic
  • Visual Website Optimizer
  • Bing Ads
  • DoubleClick
  • DoubleClick Floodlight
  • Facebook Connect
  • Google Tag Manager

Google (waaronder DoubleClick), New Relic, Microsoft (Bing), Hotjar en Facebook zijn gevestigd in de Verenigde Staten. Deze partijen zijn  (m.u.v. Hotjar) Privacy Shield-gecertificeerd. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

 

Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google toegestaan de verkregen analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

Beveiliging

Wij nemen passende technische en organisatorische maatregelen om uw gegevens te beschermen tegen verlies, en onrechtmatige verwerking zoals diefstal en onbevoegde inzage. Zo versturen wij uw gegevens via een beveiligde (SSL) verbinding naar de door u gekozen energieleverancier.

Uw rechten m.b.t. uw persoonsgegevens.

 

U heeft de volgende rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens:

  • u kunt een verzoek indienen om inzage in de gegevens die we van u verwerken;
  • u kunt een overzicht, in een gangbaar formaat, opvragen van de gegevens die we van u verwerken;
  • u kunt een verzoek indienen tot correctie of verwijdering van de gegevens wanneer deze onjuist of niet (meer) relevant zijn.

Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien u een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terug vinden in de instellingen van u browser. 
U kunt uw een mail met uw verzoek sturen aan contact@energieleveranciers.nl of een brief te sturen naar Energieleveranciers.nl, Postbus 1144, 6501 BC, Nijmegen. Vermeld uw volledige NAW-gegevens en e-mailadres en uw verzoek. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op met u over uw verzoek.

Bij de advisering ten aanzien van energieaanbiedingen moeten we afgaan op de door de energieleveranciers doorgegeven prijsopgaven. Zij maken hierbij onderscheid in verschillende postcodes en verbruik, o.a. vanwege verschillen tussen locaties betreffende transportkosten en soms verwachtingen ten aanzien van het gemiddelde aantal wanbetalers in een gebied. Indien u een op maat gemaakt individueel aanbod wenst verwijzen we u door naar de verschillende individuele leveranciers.

 

Heeft u een klacht over hoe we met uw gegevens omgaan, dan horen wij dit graag van u, maar u heeft ook het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder (de Autoriteit Persoonsgegevens).

Wijziging privacy- en cookieverklaring

Energieleveranciers.nl behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacy- en cookieverklaring.

Energieleveranciers.nl is gebouwd, wordt beheerd door, en is eigendom van SwitchExpert BV te Nijmegen. SwitchExpert staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Nijmegen onder nummer: 51272563.
Ons btw-nummer is: NL823192830B01