Energieleveranciers.nl is een objectieve vergelijker 

Energieleveranciers.nl staat voor kwaliteit, volledigheid en onafhankelijkheid. Zowel in de informatievoorziening als in de tariefvergelijking van energieleveranciers. Met uiterste zorg houden wij onze website actueel om in te spelen op veranderingen in de markt en vragen van bezoekers te beantwoorden. Wij zijn er trots op al meerdere keren als beste energievergelijker te zijn uitgeroepen door belangrijke, onafhankelijke instanties.

Wij voldoen aan de 5 criteria van Consuwijzer

Logo Consuwijzer

Volgens Consuwijzer herkent u een goede vergelijkingswebsite aan de volgende punten

Criterium 1: Persoonlijk aanbod
Op een vergelijkingswebsite moet u de mogelijkheid worden geboden om aanbiedingen te vergelijken die zijn toegespitst op uw persoonlijke situatie. Pas dan kunt u goed beoordelen of het aanbod ook bij u past.

Energieleveranciers.nl voldoet aan criterium 1.
Wij vergelijken op maat. Om een goede vergelijking voor u te kunnen maken vragen we uw postcode, huisnummer, type woning, gezinssamenstelling en uw jaarverbruik. Op basis van deze gegevens presenteren we de aanbiedingen. Vervolgens kunt u het aanbod filteren op zaken die u belangrijk vindt zoals groene- of grijze stroom, de looptijd van het contract en uw voorkeur voor bepaalde leveranciers.

Criterium 2: Transparante vergelijking
In de vergelijking die wordt gemaakt moet u duidelijk terugvinden hoe de kosten zijn opgebouwd. Daarbij moet duidelijk vermeld worden of dit alle kosten betreft of dat er nog bijkomende kosten zijn. Komt dit niet duidelijk naar voren op de website? Dan kun u zich afvragen of u hier wilt overstappen.

Energieleveranciers.nl voldoet aan criterium 2.
In onze vergelijking worden alle kosten meegenomen. Er zijn geen verborgen kosten. De berekende kosten worden na een overstap per mail aan u bevestigd, zodat u dit altijd kunt controleren. Bij de details van een product zetten wij alle kosten transparant onder elkaar en altijd gebaseerd op uw persoonlijke verbruik. 'What you see is what you get'.

Criterium 3: Volledige vergelijking
Op een goede vergelijkingswebsite wordt een volledige vergelijking gemaakt. Het is niet zo dat werkelijk alle energieleveranciers en energieproducten met elkaar vergeleken moeten worden maar wat wel geldt: hoe meer aanbieders, hoe vollediger de vergelijking.

Energieleveranciers.nl voldoet aan criterium 3.
Wij hebben als doel de markt transparant te maken en het volledige aanbod van energieleveranciers te vergelijken. Energieleveranciers.nl vergelijkt zo volledig mogelijk energieleveranciers. Zij bieden afzonderlijk vaak ook nog verschillende soorten producten aan. Uit onze vergelijker kiest u het product dat het best bij u past.

Criterium 4: Duidelijke informatie over het aanbod
De energieaanbiedingen verschillen nogal. Er wordt gewerkt met actiekortingen en cash-backs (geld teruggeven aan het einde van het jaar). Vaak zijn hier wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. Dit moet voor u duidelijk en begrijpelijk zijn.

Energieleveranciers.nl voldoet aan criterium 4.
Wij controleren de actievoorwaarden van alle producten in onze vergelijking goed en zetten de belangrijkste informatie op een rij. Bij de productdetails staan de belangrijkste voorwaarden opgesomd zodat het snel duidelijk is welke eisen en voorwaarden er aan acties zijn verbonden.

Criterium 5: Transparant over verdienmodel
Vergelijkingssites moeten ergens hun geld verdienen. Meestal ontvangen ze een provisie van de energieleverancier als u via hen overstapt. Het kan ook zijn dat ze van een bepaalde energieleverancier een hoger bedrag ontvangen als u daar klant wordt. Dit wil niet zeggen dat deze energievergelijker minder goed is maar het moet voor u wel duidelijk zijn waaraan deze energievergelijker geld verdiend.

Energieleveranciers.nl voldoet aan criteria 5.
Wij zijn transparant over ons verdienmodel. Voor iedere nieuwe klant die wij aanbrengen bij de energieleverancier ontvangen wij achteraf een vaste vergoeding. Deze vergoeding is niet verwerkt in de prijzen die wij vergelijken. U bent niet duurder uit als u via onze overstapservice een contract kiest. Wij hebben geen voorkeur voor welke energieleverancier u kiest. We willen vooral dat u de beste keuze voor uw persoonlijke situatie maakt.


Wij garanderen dat de vergoedingen nooit de presentatie van de resultaten van onze vergelijking beïnvloeden. We geven niemand voorrang. We tonen geen top 3, maar altijd het volledige overzicht. Ook van energieleveranciers waar we geen samenwerkingsovereenkomst mee hebben.

Meer vragen en antwoorden over dit onderwerp vindt u op de pagina
 'Over ons'.

NMa beoordeelt Energieleveranciers.nl als betrouwbare en onafhankelijke energievergelijker

De Autoriteit Consument en Markt (ten tijde van het onderzoek nog NMa/Energiekamer) doet jaarlijks onderzoek naar de kwaliteit van energievergelijkingssites. De onderzochte websites zijn dit jaar beoordeeld op: informatievoorziening, correctheid, onafhankelijkheid, keuzemogelijkheid en duurzaamheid.

Al sinds het eerste onderzoek in 2006, scoort Energieleveranciers.nl goed op de verschillende onderzoekscriteria. Zo ook dit jaar weer! Hier zijn wij natuurlijk erg trots op, maar het kan altijd beter. We blijven onze website daarom continu verbeteren.

Conclusie onderzoeksrapport 2011


De NMa (nu ACM) stelt vast dat de consument kan gerust via een energievergelijker kan overstappen. Op de criteria informatievoorziening, correctheid, keuzemogelijkheid, duurzaamheid en onafhankelijkheid scoren de prijsvergelijkers voldoende tot goed. Bij de overige websites die prijsvergelijkingen aanbieden en bij wervingskanalen, is het beeld diffuser.

In 2012 en 2013 is er geen onderzoek gedaan door de toezichthouder.

Conclusie onderzoeksrapport 2010


De NMa (nu ACM) heeft samen met de Consumentenautoriteit dit jaar wederom het onderzoek naar energievergelijkingssites uitgevoerd. Dit keer is er een extra onderdeel aan het onderzoek toegevoegd. Samen met TNS-NIPO is er een mystery shopper onderzoek uitgevoerd om zo nog beter inzicht te krijgen in de werkelijke beleving van de gebruiker. De meeste prijsvergelijkers hebben bij de beoordeling op de meeste criteria een voldoende tot goed resultaat behaald.

In 2008 en 2009 is er geen onderzoek gedaan door de toezichthouder.

Conclusie onderzoeksrapport 2007


De NMa (nu ACM) constateert in dit onderzoek dat de vergelijkingssite Energieleveranciers.nl over het geheel gezien de hoogste score behaalt. De websites Energieprijzen.nl en Gaslicht.com scoren een voldoende over de gehele linie, maar blijven enigszins achter op het gebied van volledigheid. Dit is met name te verklaren door een strenger selectiebeleid voor producten en leveranciers. Daarnaast is op het vlak van correctheid sprake van een grotere gemiddelde afwijking dan bij de website van Energieleveranciers.nl. De website Energievergelijken.nl heeft een link met een energieleverancier. Daarnaast scoren zij lager op volledigheid, omdat zij nog niet alle producten van leveranciers aanbieden.

Conclusie onderzoeksrapport 2006


Bij alle energievergelijkers die in het vorige onderzoek (augustus 2005) zijn onderzocht heeft DTe een consolidatie wat betreft kwaliteit en betrouwbaarheid geconstateerd. Daarnaast heeft nieuwkomer Energieleveranciers.nl aangetoond over een kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare vergelijkingssite/ engine te beschikken. De komende tijd blijft DTe deze markt met belangstelling volgen.

Energieleveranciers.nl beste energievergelijker volgens onderzoek WUA

Volgens onafhankelijk onderzoeksbureau WUA! is Energieleveranciers.nl de beste energievergelijker. Respondenten die willen overstappen naar een nieuwe energieleverancier, kiezen als eerste voor Energieleveranciers.nl

Volgens onafhankelijk onderzoeksbureau WUA! is Energieleveranciers.nl de beste energievergelijker. Respondenten die zich online oriënteren op een energieleverancier, kiezen als eerste voor Energieleveranciers.nl.

Dat blijkt uit de Web Performance Scan die onafhankelijk onderzoeksbureau WUA! in mei 2011 uitvoerde. Van de vergelijkingssites presteert de website Energieleveranciers.nl het best wanneer respondenten zich online oriënteren op een energieleverancier. De respondenten gaven in totaal 208 individuele beoordelingen over 36 verschillende websites. Energieleveranciers.nl is op de zesde plaats de hooggeplaatste vergelijkingssite. 22,5% van de respondenten gebruikt de website om de directe aanbieders met elkaar te vergelijken. De conversie is indrukwekkend: 7,5% van de respondenten zou via Energieleveranciers.nl hun nieuwe leverancier kiezen.

In mei 2014 deed WUA! onderzoek naar online oriëntatie op een energiecontract. WUA! vroeg 300 respondenten zich online te oriënteren op hun energiecontract. De respondenten mochten ieder vijf websites beoordelen in hun zoektocht naar een energiecontract. Energieleveranciers.nl presteerde het als enige energievergelijker om in de top tien van websites te belanden en liet daarmee niet alleen de andere vergelijkingssites, maar ook diverse leveranciers achter zich.

Beste energievergelijker volgens Snakewool

Volgens onderzoek van Snakewool is www.energieleveranciers.nl de beste website voor energie vergelijken.

Volgens de website Snakewool, onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites, is Energieleveranciers.nl de beste energievergelijker om energieleveranciers te vergelijken.

Energie vergelijken en zorgeloos overstappen

Energie vergelijken met onze onafhankelijke energievergelijker is betrouwbaar en onafhankelijk. Energieleveranciers bieden via onze energievergelijker exclusieve acties aan. Met onze overstapservice kunt u zorgeloze overstappen naar de goedkoopste energieleverancier.

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 20:11 uur Dhr. S uit Breskens is overgestapt
    naar Budget Energie en bespaarde € 410,61
  • 18:55 uur Dhr. M uit Wolvega is overgestapt
    naar Greenchoice en bespaarde € 93,89
  • 18:51 uur Dhr. B uit 'S-Gravenhage is overgestapt
    naar Welkom Energie en bespaarde € 377,71

  • naar en bespaarde