Over Energieleveranciers.nl

Energieleveranciers.nl is al sinds 2004 actief in de energiemarkt als energievergelijkerDe afgelopen jaren is Energieleveranciers.nl voortdurend doorontwikkeld en verbeterd om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten en in te spelen op de ontwikkelingen in de energiemarkt. 

Energieleveranciers.nl is ontstaan vanuit de behoefte om de producten en dienstverlening van de verschillende energieleveranciers transparant en inzichtelijk te maken. Hiermee willen we consumenten helpen in het maken van een goede keuze. Wij stellen het belang van de consument centraal en doen er alles aan om onze klant goed te helpen. U bent voor ons geen nummer maar een échte klant met vragen, wensen en verwachtingen.

Hoe verdienen wij ons geld?

Wij helpen u gratis. Onze dienstverlening kost u niets extra’s. Hoe wij onze diensten gratis kunnen houden leggen we uit aan de hand van de volgende vragen en antwoorden:

Lees meer
  1. Hoe verdienen wij ons geld?

U betaalt ons niet. De energieleverancier betaalt ons voor u. Voor iedere nieuwe klant die wij aanbrengen bij de energieleverancier ontvangen wij achteraf een vaste vergoeding. Deze vergoeding staat los van de prijzen die wij vergelijken. U bent niet duurder uit als u via onze overstapservice een contract kiest. Eerder voordeliger. Wij hebben geen voorkeur voor uw keuze van energieleverancier. Wij willen dat u de beste keuze voor uw persoonlijke situatie maakt.

  1. Hoe betrouwbaar is onze vergelijking?

Wij vergelijken een groot aantal energieleveranciers met een leveringsvergunning. Daarbij houden wij dagelijks de tarieven en contracten up to date. Wij zijn transparant en objectief in de opbouw van de prijzen. ‘What you see is what you get’. U hoeft bij ons niet te zoeken naar adertjes onder het gras, service-, overstap- of andere kosten. Die zijn er niet. U ontvangt na uw overstap een kostenoverzicht . Daarna heeft u altijd nog 14 dagen bedenktijd.

 

  1. Is het niet goedkoper om direct bij de energieleverancier een product af te nemen?

Dit is een logische vraag die we veel horen. Omdat vergelijkingssites het belangrijkste oriëntatiekanaal zijn voor klanten willen energieleveranciers in de top 10 staan. De onderlinge concurrentie is erg groot. Daarom bieden energieleveranciers goedkope actietarieven en hoge kortingen aan. Goedkoper dan op hun eigen website. Onze vergelijkingswebsite is voor de energieleveranciers een grote bron van potentiële nieuwe klanten.

 

  1. Moet ik meerdere vergelijkingswebsites raadplegen?

Dat moet u zeker doen. Let er daarbij wel op dat die sites echt betrouwbaar zijn en transparant in de vergelijking van kosten. Wij voldoen aan de 5 criteria van Consuwijzer. Daarmee weet u zeker dat wij een objectieve en betrouwbare vergelijkingssite zijn. Daarbij zijn wij al sinds het vrij maken van de energiemarkt in 2004 actief. Wij kennen de energiemarkt. We hebben de gekste producten en voorwaarden gezien en transparant gemaakt.
Onze klantenservice weet waar u op moet letten bij een overstap en wat belangrijk is voor een goede keuze. Wij helpen u voor, tijdens en na het vergelijken en overstappen. Ook als er zaken toch niet goed gaan kunt u op onze hulp en bemiddeling rekenen.

Lees minder

Onze visie

Energieleveranciers.nl biedt transparante informatie over de vrije energiemarkt in Nederland. Wij willen dat u als consument een bewuste keuze kunt maken uit de verschillende energieleveranciers.

Door onze jarenlange ervaring weten wij hoe belangrijk betrouwbaarheid en service is. Daarom heeft Energieleveranciers.nl een eigen overstapservice. Als u via ons een nieuwe leverancier kiest, regelen wij uw overstap. Via deze service zijn inmiddels duizenden consumenten overgestapt naar een andere energieleverancier. Overstappen via Energieleveranciers.nl is makkelijk, betrouwbaar en geen gedoe!

Onze werkwijze

Voor onze energievergelijking maken wij gebruik van een eigen database. Energieleveranciers in Nederland zijn hierin opgenomen. Op Energieleveranciers.nl vindt u altijd de actuele energietarieven. Deze ontvangen wij rechtstreeks van de energiebedrijven en updaten wij dagelijks. U hoeft er dus nooit aan te twijfelen of de prijzen op de website wel juist zijn.

Onze resultaten

De Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa, nu ACM) deed jaarlijks onderzoek naar energievergelijkers. Al sinds het eerste onderzoek in 2006 scoren wij goed op de verschillende onderzoekscriteria. En daar zijn wij trots op!
> Meer over de beoordeling van de NMa

Beste energievergelijker

Volgens onafhankelijk onderzoeksbureau WUA! is Energieleveranciers.nl de beste energievergelijker. Respondenten die zich online oriënteren op een nieuwe energieleverancier, kiezen als eerste voor Energieleveranciers.nl.

> Meer over het WUA!-onderzoek