Ervaringen Nuon

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze bieden we een open platform aan waar klanten ervaringen kunnen delen. Uw ervaring helpt daarbij. Hieronder leest u ervaringen over Nuon. U kunt uw ervaring met Nuon ook delen.

Deel uw ervaring

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Totaal geen oplossing mogelijk kan al maanden niet inloggen
Eva de Nijs uit Bussum, 11 juni 2018

Per Chat telefoon brief email... niets helpt...

Geef Nuon nog een week en dan stap ik over naar een ander bedrijf

Reactie van Nuon , 12 juni 2018

Hoi Eva, dat is natuurlijk niet onze bedoeling. Wil je nogmaals contact met ons opnemen? Dan helpen wij je met je inlogproblemen. Groet, Jeppe

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Onvolledig geinformeerd tijdens verkoopgesprek om over stappen
Jacco, 5 juni 2018

In maart ben ik n.a.v. een verkoopgesprek overgestapt naar de Nuon. Ik werd zeer verrast door een hoge eindafrekening van mijn voormalige energieleverancier (terwijl ik jaarlijks geld terug krijg). Achteraf bleek dat het moment van overstappen zeer ongunstig was, hetgeen mij in maart tijdens dit gesprek niet is verteld. (De afrekening vindt namelijk plaats over alleen de wintermaanden en dan is het verbruik het hoogst). De reden om over te stappen was uitsluitend bedoeld voor financieel gewin, maar ik word nu met de achtergehouden informatie juist financieel benadeeld door de Nuon!

Inmiddels heb ik zeker 8 medewerkers van Nuon gesproken (die zelfs aangeven dat men dit wel vaker hoort?!), en met 2 gechat, en anderhalve maand geleden ben ik beloofd om door de juridische afdeling van de Nuon terug gebeld te worden. Zojuist heb ik van een Nuon-medewerker vernomen via de chat dat dit niet meer zal gebeuren omdat het voor de Nuon als een afgeronde zaak wordt beschouwd.

Ik voel me allesbehalve serieus genomen door de Nuon en ben sinds maart een zeer ontevreden klant. Niet alleen heb ik de moeite genomen om toch zeker 5x mijn hele verhaal uit te leggen maar ook om geduldig af te wachten totdat de Nuon eens over de brug komt. Dit gebeurt dus blijkbaar niet (meer).

Ik overweeg nu mijn rechtsbijstandsverzekering/consumentenbond aan te spreken over de gehele gang van zaken want ik voel dit als onrecht wat mij is aangedaan.

Reactie van Nuon , 6 juni 2018

Hallo Jacco, vervelend om te lezend at je je niet serieus genomen voelt. Wij willen je dat gevoel uiteraard niet geven. In de winter verbruik je inderdaad het meest. Of hier hoge kosten aan zitten is afhankelijk van het moment waarop je normaal de jaarafrekening krijgt, dat is voor ons niet in te zien. Helaas hebben wij hier geen invloed op. Excuses voor het ongemak. Met vriendelijke groet, Jeppe

Reactie Jacco, 6 juni 2018

De reactie van Nuon is het zoveelste zoethoudertje en politiek wellicht correct antwoord.

In de kern gaat het er echter om, dat het voor de Nuon geen commercieel belang dient om een consument tijdens het verkooppraatje te wijzen op het ongelukkige moment in het jaar om over te stappen. Iedere energieleverancier weet dit namelijk en ik als onwetende consument tot aan deze kwestie niet. Zoals een medewerker van de Nuon al aangaf; "als we dit zouden benoemen, dan stapt er niemand meer over". Nuon stelt dus haar commerciële belang boven klantbehoud/klanttevredenheid.

Ik beroep mij op dwaling, hetgeen vermeld staat in artikel 228: 1 BW onder a.

Immers, indien Nuon mij van het slechte moment van overstappen wel in kennis had gesteld tijdens het verkooppraatje in maart jl. dan had ik de overeenkomst met de Nuon nooit of misschien pas later gesloten. Zij maakt zich in mijn optiek dus schuldig aan dwaling en daarmee zou de overeenkomst vernietigbaar zijn.

Ik heb de Nuon verzocht HIEROP een antwoord te geven, maar Nuon zwijgt in alle toonsoorten, sterker nog, zij belooft me door een juridische afdeling terug te laten bellen en vervolgens verstrijkt er 1,5 maand waarin geen contact wordt opgenomen. Ik vind dit voor zo'n grote organisatie echt ongehoord.

Reactie Paul, 2 juli 2018

Herkenbaar, ik heb op klachten bij NUON ook nooit een reactie gekregen. Maar ik vermoed dat die nu snel zal volgen. Heb mijn klacht bij de ACM de consumentenbond en TROS-RADAR gepost. En dat vinden ze natuurlijk niet fijn. Mijn mening: het is een bedrijf dat haar colporteurs instrueert op een onbeschofte wijze, vooral bij de zwakkeren binnen onze bevolking, contracten te slijten. Bah!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Vage nuon verkoper aan de deur.
Ferry, 30 mei 2018

Ferry, Almere 30-05-2018.

Tring ....de bel gaat en er staat een nuon verkoper met een nuon logo op zijn shirt.

Vervolgens doet mijn vriendin open(terwijl ze nog aan het bellen was) en meld gelijk aan de

beste man geen interesse te hebben in overstappen. De man ziet dat ze aan het bellen was

en meld netjes later terug te komen en dat het niet ging om overstappen maar controle

van de leiding omdat nuon het beheer van transport heeft en staat ondertussen steeds

over haar schouder in het huis te loeren wat opzich al een naar gevoel gaf.

Vervolgens komt hij terug en toen deed ik de deur open en merkte dat de man niet al te best

nederlands sprak en hem dus niet goed kon begrijpen wat hij nou kwam doen.

Ik meld dus ik wil niet overstappen en ben tevreden met Oxxio en mijn transportbeheerder is Liander! Ja zegt hij in Almere wel maar Flevoland valt onder Nuon ???

Die snap ik even niet want Almere is toch Flevoland ???

Vervolgens begon hij ook over korting van 400€ op jaarbasis en dat het goedkoper kan bij Nuon,

dus zei ik "dus dan hebben we het toch over overstappen en niet over het transportbeheer en waarom meld je dan aan mijn vriendin dat je de leiding komt controleren?

Nee dat had mijn vriendin blijkbaar verkeerd begrepen volgens hem.....

Toen vroeg hij om mijn voorletter, achternaam en geboortedatum waarop ik zei

"die informatie is toch bekend bij mijn energie transportbeheer ?"

Ja maar dat is om toegang te krijgen tot de gegevens meld hij, dus ik gaf hem de voordeel van de

twijfel en geef hem een valse naam + info wat hij invoerd op zijn I-pad en daar direct een handtekening onder zet???? WTF ik zeg wat doe jij nou?? ja dat was alleen een interne bevestiging

en zei dat hij geen gegevens kon vinden (wat natuurlijk niet zo gek was) en vroeg om de gegevens van mijn vrouw ........ja doooeeei, toen heb ik hem vriendelijk verzocht om te vertrekken en dat heeft hij ook gedaan zonder mij verder te proberen om te overtuigen.

NAH...dat was weer een bijzondere ervaring en volgende keer zal ik ook niet meer zoveel geduld

hebben en ik heb liever dat mijn vriendin de deur helemaal niet meer open doet met dit soort

figuren en zeker niet als ze alleen is, gelukkig was ik deze keer thuis!

Reactie van Nuon , 31 mei 2018

Beste Ferry,

Vervelend om te lezen dat je dit zo hebt meegemaakt. Dat kijken we natuurlijk graag intern na. Zou je ons je adresgegevens en dit bericht willen sturen per E-mail? Dat mag naar webcare@nuon.com

Groet, Joeri

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Nuon deur aan deur verkoper met valse beloftes
Robert Speets uit Schagen, 22 mei 2018

Ik heb nu alweer spijt dat ik ben overgestapt naar een andere energieleverancier. In dit geval is dat Nuon geworden. Een zeer vriendelijke deur aan deur verkoper is bij mij aan de deur geweest en heeft mijn zo goed geinformeerd dat ik overtuigd was dat dit een goede deal zou zijn. Als welkomscadeau zou ik 150 euro op mijn rekening gestort krijgen in de eerste maand dat ik klant werd. Daar kon ik eventueel mijn eind afrekening mee betalen bij mijn vorige leverancier zegt de verkoper als grapje......

Nu blijkt het dat die 150 euro verrekend wordt met mijn eind afrekening einde van het jaar. Daarbij zou mijn boete vergoed worden van 150 euro. Nu blijkt dat ik een formulier in moet vullen met de hoop dat die goed gekeurd moet worden en dat wordt dan ook met mijn eind afrekening verrekend......

Ik heb dus weer spijt dat ik mij heb laten verleiden om weer over te stappen!

slechte zaak en nuon zegt "ja sorry, verkoper heeft niet goed gehandeld". wat heb ik daaraan?

Reactie van Nuon , 23 mei 2018

Beste Robert,

Allereerst: welkom bij Nuon en wat fijn dat je ons deze kans hebt gegeven. Wat ik wel jammer vind, is dat we geen goed begin hebben gemaakt bij je. Ik wil dit graag rechtzetten door jouw verzoek even opnieuw te beoordelen. Ik wil je daarom vragen om je eindnota van je vorige leverancier met je gegevens naar ons te mailen. Dit mag naar webcare@nuon.com. Ik zorg ervoor dat dit spoedig opgepakt wordt en dat jij bericht hierover ontvangt.

Alvast bedankt voor je moeite.

Groet, Jenny

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Opdringerige verkoper
Naaldwijkse uit Naaldwijk, 17 mei 2018

Vanavond aan de deur een vervelende en opdringerige meneer aan de deur dat we bovenaan zijn lijstje stonden en dat hij een verkoper was van Nuon... kwam erg vervelend op ons over. En ook nadat we zeiden geen interesse te hebben toch het laatste woord wilde hebben. Ook toen de deur al dicht was toch nog even de behoefte had om wat te zeggen. Na een half uur berichten op onze buurtapp dat ze ook te maken hebben gehad met deze vervelende verkoper en die graag ook overuren maakt gezien hij nog om 21.00 uur aanbelt. En wat blijkt ik lees hier op de site dat op 16 mei blijkbaar deze vervelende verkooptechniek ook al elders in Naaldwijk bezig was. Of deze meneer neemt zn cursus te letterlijk, of hij wordt betaald per opdracht of hij is van nature strontvervelend maar ik denk dat dit niet jullie bedoeling kan zijn en dat dit een goede reclame is voor jullie...

Nuon doe er wat aan... nu overduidelijk een Nee-off vanuit onze kant.

Reactie van Nuon , 18 mei 2018

Geachte Naaldwijkse, vervelend om te lezen dat je dit zo hebt ervaren. Dat betreuren wij. Zou je ons een E-mail willen sturen met dit bericht en je adresgegevens? Dan zorgen wij ervoor dat we niet meer langskomen. Dat kan naar webcare@nuon.com

Groet, Joeri

Reactie Marloes uit S gravenzande , 18 mei 2018

Vandaag ook in sgravenzande een meneer die zegt tot 21 uur te werken.. kwam op mij ook raar over. Gaf aan kortingen te hebben die wij niet hebben door gevoerd. Terwijl wij helemaal niet bij Nuon zitten.

Erg vervelend vooral nadat hij aan gaf dan vanavond terug te komen, omdat mijn vriend nu werkt..

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Opdringerig aan de deur
Klinkspoor uit Naaldwijk, 16 mei 2018

Op onze buurtapp werd al gewaarschuwd voor een opdringerige Nuon controleur. Deze kwam controleren waarom de verlaagde tarieven niet zijn doorgevoerd. Hij is gehersenspoeld op verkooptrainingen of is van zichzelf een bijtertje. Weg krijgen en vertellen dat ik geen interesse heb heeft bijna geen nut. Blijft doorgaan en vertellen dat ik hem voordeliger uit ben dan bij budgetenergie. Op mijn vraag waarom ik aan de deur moest beslissen was het antwoord dat ik dan 200 euro krijg na 1 jaar. Ppppfff , je zal maar op deze manier mensen over de streep moeten trekken. Dit was vandaag in Naaldwijk.

Reactie van Nuon , 17 mei 2018

Beste Klinkspoor, bedankt voor je bericht en excuses voor het ongemak. Een huisbezoek hoort ongedwongen en informatief te zijn, en niet anders. Ik vind het dan ook bijzonder jammer om te moeten lezen dat onze medewerker zich zo heeft lopen opdringen. Ik zal hierover contact opnemen met de betreffende afdeling, bedankt voor je melding. Groeten, Tyas

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Nuon verkoper aan de deur
Harm, 9 mei 2018

Zojuist werd aangebeld door een verkoopmedewerker van Nuon. Deze persoon stelde zich niet voor (moest zelf naar zijn naam en werkgever vragen) maar begon direct een verhaal dat ik op zijn lijstje stond om te benaderen, omdat ik maandelijks te veel voor mijn energie zou betalen. Op de vraag die ik stelde ' hoe weet jij, dat datgene wat ik nu betaal voor mij te veel is' kreeg ik geen reactie. En ging de verkoper direct verder met zijn verhaal. Ik gaf direct aan dat ik niet geïnteresseerd was in een nieuwe energieleverancier. Ook dit leek de verkoper niet horen en ging hij verder met een verhaal dat ik EUR 300,- pm zou kunnen besparen op mijn energiekosten. Nogmaals aangegeven geen interesse te hebben omdat ik tevreden ben over mijn huidige energieleverancier. Maar de verkoopmedewerker hield vol door te zeggen 'ik zou het wel weten als ik EUR 300,- pm kon besparen'. Uiteindelijk nogmaals aangegeven geen interesse te hebben en de deur dicht gedaan. Ik heb er geen probleem mee dat iemand mij iets probeert te verkopen, maar vind het erg verveld dat je tot drie keer toe moet aangegeven geen interesse te hebben en dat de verkoopmedewerkers hier niets mee doen. Het verzoek aan Nuon is dan ook om te stoppen met dergelijke verkooptechnieken.

Reactie van Nuon , 11 mei 2018

Beste Harm,

goed dat je dit doorgeeft. Vervelend om te lezen dat dit zo is gegaan. We gaan graag in gesprek met onze collega hierover. Zou je ons dan een E-mail willen sturen met je adresgegevens? Dat kan naar webcare@nuon.com

Groet, Joeri

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Bernice
Bernice , 6 mei 2018

In 1 woord SLECHT!!! Verkoper komt aan de deur met een mooi verhaal, hij wist ons energie verbruik wel en aan de hand daarvan kon hij een mooi maandbedrag voor ons aanbieden. Meerdere keren gevraagd of hij het wel goed had zo goedkoop maar dit garandeerde hij. De overstap boete die we zouden krijgen werd door hun wel vergoed, NIET DUS. Tot overmaat van ramp heeft die beste man ook nog een maand te vroeg genoteerd dus moesten we en Nuon en onze huidige leverancier betalen. Meerdere keren over gebeld maar helaas, geld moest uit onze eigen zak komen. Nu krijgen we een afrekening van 460€ en willen ze ons termijn bedrag met bijna €80 gaan ophogen elke maand. Jammer van het eindbedrag maar wij stappen per direct over! Nooit geen Nuon meer voor ons.

Reactie van Nuon , 8 mei 2018

Beste Bernice,

Niet een goed begin zo voor ons, merk ik wel. Excuses voor het ontstane ongemak en ontevredenheid. Bij een overstap is het uiteraard wel van belang dat je er op vooruit gaat en niet achteruit. Kun je mij een toelichting geven op wat je bedoelt met dat het geld uit eigen zak moet komen? Is er nu aangegeven dat er geen boete vergoed wordt?

Ik kijk graag met je mee wat voor mogelijkheden ik hier in heb als je mij nog een kans wilt geven natuurlijk. Zou je een e-mail willen toesturen naar webcare@nuon.com met je volledige naam, adresgegevens, geboortedatum en de situatie zoals hierboven beschreven?

Met vriendelijke groet,

Jenny

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Bonus
meijer uit heerhugowaard, 3 mei 2018

Op 2 weken na geen jaarafname ( ivm meterstanden doorgeven) dus naar de bonus kan je fluiten dus let op bij het oversluiten

Reactie van Nuon , 4 mei 2018

Hoi! Het gaat er niet om wanneer de meterstanden door zijn gegeven. Wat wel belangrijk is, is dat het leveringscontract of tenminste het eerste leveringsjaar uit wordt gediend. Dan krijg je van ons de bonus die je is beloofd. Groeten, Eugene

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Liegen aan de deur (nuon)
Spijkenisse uit Spijkenisse , 23 april 2018

Zojuist een dame aan de deur gehad die zich voordeed als medewerkster van stedin. Liet me wat stedin logo's zien op haar ipad hoes en kleding en deed alsof ze kwam vanwege het feit dat ik een energie daling gemist had. Toevallig ben ik zelf werkzaam in de sales en had haar daarom Iets te snel door. Na drie keer nogal bot aan haar gevraagd te hebben naar haar legitimatie kwam de aap uit de mouw en bleek ze een deur aan deur verkoopster te zijn van nuon. Aangezien jullie hier zelf niets aan doen, gezien de vele klachten ga ik zelf social media wel op. Stop hiermee nuon!

Reactie van Nuon , 24 april 2018

Hallo, dat is inderdaad niet de werkwijze die wij willen zien. Mogen wij je postcode en huisnummer? Dan kunnen we hierover met de medewerker in gesprek. Je kunt contact met ons opnemen via www.nuon.nl/contact.

Groet, Jeppe

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Ze blijven maar komen van Nuon
AJ uit zaanstreek, 13 april 2018

Ik heb aan NUON doorgegeven dat ik geen verkoopmedewerkers meer aan de deur wens. Maar blijkbaar doet NUON hier niets mee.

Vandaag werd ik weer gestoord door zo'n medewerker die met goede bedoelingen weer zijn best wilde doen.

Wil ik vandaag via hun website opnieuw contact opnemen dan blijken ze een storing te hebben. Bel ik ze op, zijn ze ook niet bereikbaar vanwege een storing.

chatbericht... ook storing.

Daar wordt ik nu gestoord van. Was er maar één website waar je dit kon regelen , een "bel me niet register" maar dan "kom niet aan mijn deur register" !

Gat in de markt ? Wie pakt het op, je krijgt vast veel aanmeldingen.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
NUON verkoopster aan de deur
berlinda, 10 april 2018

vanmiddag kwam bij mij een verkoopster aan de deur van NUON, toch maar binnen gelaten.....maar vreselijk hoe het gesprek verliep. ik had al zelf heel veel uit gezocht en vergelijkingen gedaan op internet en opgeschreven van mijn verbruik van de laatste jaren. Dat vond ze maar raar dat ik al veel had uit gezocht en had vergeleken. Nu kon ze mij een aanbieding doen van 1 jaar met een welkomstcadeau van 150 euro, maar ik kon beter een contract doen van 3 jaar met een welkomstcadeau van 200 euro. De eerste jaar kreeg ik dan per maand 16.60 euro korting over mijn bedrag, en na dat jaar en 1 dag gewoon weer overstappen naar een ander energiemaatschappij, die betalen dan wel je contractbreuk. Zo doe ik dat ook elk jaar zegt ze. Nou lekker zo'n verkoopmedewerker die bij NUON werkt en er zo over praat....en elke x vroeg of ze het contract voor elkaar mocht maken , maar elke x gaf ik aan dat ik dat eerst wil bespreken met mijn man en erover wil nadenken. Geef mij gewoon de tarieven, en benader mij naar 2 weken of ik wil overstappen naar NUON ( dan heb je het kunnen uitzoeken en erover kunnen denken wat voor jezelf het beste is)..., Waarom moet ik daar eerst een contract voor tekenen en dan kan ik binnen een termijn van 14 dagen opzeggen. Nou ze bleef het maar raar vinden dat ik hierover wil nadenken en het met mijn man wilde bespreken. Ik vroeg nog of ze van de week nog in deze buurt rond liep, dan zouden we er nog op terug kunnen komen en dan hadden wij er tijd voor gehad om het te bespreken,( omdat ik ook op internet had gezien dat NUON een welkomstcadeau van 400 euro had en dat was ook voor een contract van 3 jaar, maar dan kreeg je 3 jaar lang 133 euro korting op je eindafrekening.). Nou nee ze was er alleen vandaag nog en had vanavond nog 3 afspraken staan, maar daarna wilde ze nog wel langs komen.... ik zeg is goed ..Maar bij het weggaan bleef ze toch zeuren waarom ik niet ging overstappen , en waarom ik dat eerst moet overleggen, we zouden goedkoper uit zijn per maand, en of ik haar niks gunde...Ik zeg, wat zegt u...nee laat maar zegt ze gauw. Nou ze moet nu nog komen....heb haar vanavond niet meer gezien.

Ben er niet meer zo gerust over van wat ik allemaal lees...als je een welkomstgeschenk krijgt van welke energiemaatschappij dan ook, en je zou overstappen naar een andere energiemaatschappij, die nemen de boete/contractbreuk wel over..maar niemand denkt meer aan de welkomstcadeau(hoe ze je binnen hebben gekregen) die je vervolgens bij je eindafrekening erbij op krijgt zeker....Nou ik ga er maar weer eens rustig over nadenken wat wij gaan doen...overstappen..of toch maar bij dezelfde blijven....

mvg berlinda

Reactie van Nuon , 12 april 2018

Goedemiddag Berlinda, dank je voor je review.

Aan je bericht te zien, heeft mijn collega niet het vertrouwen gewekt die je nodig zou hebben voor een overstap. Ook zou het veel netter geweest zijn als mijn collega je de ruimte had gegeven om over de overstap na te denken. Excuses hiervoor! Mochten wij hierin nog iets kunnen betekenen, laat het dan vooral weten via een van onze kanalen: www.nuon.nl/contact.

Groeten, Nancy

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Opdringerige verkopers
Roos, 10 april 2018

Hallo Nuon, jullie verkopers willen wel heel graag jullie product aan de man brengen! Een enkele keer aanbellen lijkt mij voldoende, daarna op naar de volgende en niet meer terugkomen. Ook niet op een andere dag.

Reactie van Nuon , 12 april 2018

Goedemiddag Roos,

Het is inderdaad zo dat wij meerdere keren langs komen om u te overtuigen van een overstap. Mocht u het niet prettig vinden dat wij bij u aanbellen, kunnen wij hiervoor zorgen. Wilt u ons dan benaderen via een van onze kanalen die u hier kunt vinden: www.nuon.nl/contact.

Groeten, Nancy

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Opdringerig
W uit Enschede, 22 maart 2018

Zojuist had ik een zeer vervelende en opdringerige NUON verkoopster aan mijn deur.

Na deze te groeten en direct te melden geen interesse te hebben heb ik nog vier keer moeten melden geen interesse te hebben om na de vijfde keer maar gewoon de deur dicht te gooien aangezien deze maar door bleef gaan.

Wat een onprettig en vervelend mens was dit. Het heeft mij in ieder geval zover gebracht dat ik een sticker met de boodschap geen verkopers aan de deur te willen ontvangen heb aangevraagd.

Dit mens haalde me het bloed onder de nagels en doet het bedrijf dat ze moet representeren zeer zeker geen goed.

Reactie van Nuon , 27 maart 2018

Beste W, bedankt voor het delen van deze review. Dit is natuurlijk niet de bedoeling van een huisbezoek. Dit hoort ongedwongen en informatief te zijn en niet anders. Als je ons een e-mail wilt sturen op webcare@nuon.com met je adresgegevens dan zorgen we ervoor dat we in de toekomst niet meer bij je aanbellen. Ook kunnen we dan met deze medewerker in gesprek gaan hierover. Alvast bedankt hiervoor. Groeten, Tyas

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Afknapper
Joyce, 19 maart 2018

1,5 week geleden stond een medewerker van Nuon aan de deur voor zakelijke energie. We waren overvallen, wilden net met het gezin aan tafel gaan. Meneer wist precies ons verbruik te melden. Ik gaf aan gegevens niet zo paraat te hebben, maar wel graag de bedragen op papier te krijgen zodat we het konden bekijken. Dat kon alleen als we een handtekening zouden zetten. Binnen 2 weken konden we dan onder het contract uit. Ik gaf duidelijk te kennen niets te willen ondertekenen, maar informatie te willen! Meneer deed erg moeilijk. Uiteindelijk afgesproken dat hij de week erop terug zou komen, tijd afgesproken etc. Wij konden alles dan eens overdenken en onze huidige kosten in kaart brengen. Dus keurig alles uitgezocht, we zitten klaar voor de afspraak. Wat denk je, meneer komt niet opdagen. Geen belletje, niks. Wat een afknapper! Klaar met Nuon en al helemaal met verkopers aan de deur. Dit was de laatste keer...

Reactie van Nuon , 21 maart 2018

Beste Joyce,

Wat een blunder van ons. Dat is niet netjes. Zou je dit bericht en je adresgegevens willen sturen mer E-mail? Dat mag naar webcare@nuon.com We willen dit graag nakijken namelijk.

Groet, Joeri

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Jaar - en afrekening
Saskia vd wall uit Breukelen , 10 maart 2018

Toen ik overstapte naar nuon vorig kreeg ik een goed aanbod inclusief de bevestiging dat zij een mogelijke overstapboete zouden betalen. Na overstap trokken ze dit aanbod terug en kon ik die zelf voldoen. Na veel belletjes geen bal opgeschoten en besloot toen al over te gaan naar een ander omdat ze niet nakwamen wat ze beloofd hadden.in januari van dit jaar ben ik overgegaan op budget energie en bij de eindafrekening kreeg ik 15.14 terug.

Budget ging in op 26 februari en nuon schreef nog een keer 149 en 169 af en komt nu extra met een eindafrekening van 240!!!! Tel deze bedragen op en bedenk dan dat dit voor 5 weken is !!!

Wie heeft advies? Want dit kan natuurlijk niet.

Reactie van Nuon , 13 maart 2018

Hoi Saskia,

We kijken graag voor je na waarom je zo'n hoog bedrag over een korte periode dient bij te betalen. Wil je hierover contact zoeken op een van onze kanalen? Dit kan via www.nuon.nl/contact.

Groeten, Nancy

Reactie Saskia vd wall uit nieuwegein, 3 mei 2018

ik heb precies hetzelfde probleem alleen een eindafrekening van 1250 euro waarvan 360 termijn bedragen voor 4 masnden plus 250 euro boete voor contractbreuk en nog eens een biete voor contractbreuk van 100 euro los van elkaar die nergens aangegeven staat daar zit ik dan en ik heb duidelijk minder verbruikt als de jaren daarvoor

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Nuon a big no no..
avatar
Jose Molenaar uit Amsterdam, 1 maart 2018

Ik ben zonder dat ik me er bewust van was lid geworden van de Nuon, niet alleen waren ze duurder dan m’n huidige leverancier ze waren ook arroganter en doortrapter..

Hoe ben ik dan zomaar lid geworden?.. Tsja, er kwam zo’n gladjakkerd aan de deur die me een lidmaatschap aan wilde smeren, ik dacht nog niet doen. Toch vroeg ik of hij me in ieder geval een offerte op kon sturen, dat wilde hij wel. Maar daar komt het, daarvoor moest ik wel tekenen. *alarm bel* niet tekenen..!!! Maar door meerdere malen gerust gesteld te zijn dat ik nergens aan vast zou zitten heb ik getekend.

Nu een paar maanden later zit ik vast aan een boete van meer dan €300,-. Dit zou eerst €175,- zijn wat ik prima vond, want dat werd deels betaald door mijn nieuwe leverancier, helaas kwam er NOG een rekening. Ik heb meerdere malen contact opgenomen om alles te checken, en meer dan die €175,- zou het absoluut niet zijn. Wel dus, de leugens stapelen op..

Al met al voel ik me enorm afgezet, maar niet meer lid zijn van de Nuon is die boete wel waard..

Ohja zeggen ze: ‘ ja maar je hebt toch een brief gekregen waarin je welkom geheten werd, en waarin een annulerings periode staat van 2 weken’. Ja misschien wel, maar als je niet rekent op zo’n brief en al helemaal klaar bent met de Nuon gooi je alles waar die naam opstaat in de prullenbak, denkend dat het weer een poging is om lid te worden.

Al met al, Nuon sucks..

Reactie van Nuon , 6 maart 2018

Hi Jose, wat vervelend om te lezen dat dit zo is gelopen. Mochten wij hierin nog iets voor je kunnen betekenen, wil je ons dan benaderen via een van onze kanalen die je kunt vinden op onze website: www.nuon.nl/contact? Alvast bedankt. Groeten, Nancy

Reactie
avatar
Jose Molenaar uit Amsterdam , 6 maart 2018

Goedemorgen Nancy,

Dankjewel voor je reactie. Mits jullie mij tegemoet kunnen komen in de onnodig gemaakte (enorm hoge) kosten in de vorm van compensatie heb ik geen behoefte meer om enig contact op te nemen met de Nuon.

Vriendelijke groet,

José

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
vervelend huisbezoek
stan rommens, 27 februari 2018

Hoogst irritant dat er in deze tijd nog savonds 2 gasten onaangekondigd aanbellen en nadrukkelijk Nuon komen aanprijzen

U heeft zich aan gemeld bij Nuon zeiden ze . Onzin zei ik en nu wegwezen , de deur maar weer op slot gedaan.

Onbegrijpelijk dat Nuon zich van dergelijke praktijken moet bedienen.

Zal NOOIT (meer) met Nuon zaken doen al zouden ze het gas etc. gratis aanbieden.....zo irritant is deze ervaring geweest!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Valse start Nuon, Energeievergelijken.nl; overstapboete
Edgar de Veij uit Dronten, 11 februari 2018

Valse start

Ik heb december 2017 gebruik gemaakt van de overstap service van Energievergelijken.nl. Een van de voordeligste keuzes voor mij was Nuon. Ik heb mijn gegevens ingevuld tesamen met de gegevens van toenmalige leverancier (NLE). Vrij snel hierna de bevestiging mogen ontvangen dat Nuon met mijn overstap aan de gang gaat. Hierin genoemd:

- gewenste ingangsdatum: zo snel mogelijk (Noot: bij energievergelijken kan je geen datum invullen)

-Nuon controleert de einddatum van uw contract en zegt deze kosteloos op

-Is uw huidige contract direct opzegbaar? Dan gaat uw nieuwe contract over 7 weken in

-Eindigt contract binnen drie maanden dan gaat nieuwe contract in op moment dat lopende contract eindigt. Zo stapt u boetevrij over [..]

Hierna heb ik een nette welkomstbrief van Nuon gekregen maar de daarin toegezegde activeringsmail voor "mijn Nuon" niet binnen 24 uur gekregen.

Afgelopen week de bevestingdsmail voor "mijn Nuon" gehad.

En deze week ook van NLE de afrekening tbv het beeindigen van het contract per 7/8 februari. Met daarin twee opzegboetes a 50 euro per stuk omdat ik voor het einde (!!! jawel !!!) van het bestaande contract opzeg. Zo is er van enig voordeel nog nauwelijks sprake.

Ergens moet hier iets mis zijn gegaan. Als ik uit bovenstaande "kosteloos" en "boetevrij" aanhaal, kan ik dat niet rijmen met de 100 euro die ik nu zelf bij mag leggen.

Ik noem de overstapervaring voor nu maar even "Valse Start"

Hebben anderen hier ook ervaring mee gehad? Is hier nog wat aan te doen?

Reactie van Nuon , 13 februari 2018

Goedemiddag Edgar, wat vervelend om te lezen dat het mis is gegaan.

Kun je contact met ons leggen op een van onze communicatiekanalen zodat wij je klacht kunnen oplossen?

Groeten, Nancy

Reactie Edgar de Veij, 28 februari 2018

Ere wie ere toekomt:

Nuon heeft vrijwel direct met mij contact opgenomen en enkele gegevens opgevraagd met betrekking tot einddatum oude contract. Vrij snel daarna via telefonisch contact de toezegging gekregen dat het opgelost zou worden. Inmiddels is hierover per mail ook een bevestiging gekomen.

Vooralsnog ga ik er van uit dat alle bedragen tzt netjes gestort worden conform de afspraken. Zeer tevreden met de prudente afhandeling zonder in een kafka-esque woud te belanden. Zeer fijn.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Ontzettend onprofessionele en onbeleefde "verkoper" aan de deur
S uit B, 9 februari 2018

Er kwam een erg onbeleefde man aan de deur met een warrig verhaal over mensen in mijn wijk die bij Essent en EON zaten en dat hij van Nuon was.

Zijn manier van praten en antwoorden op wat ik zei waren ronduit onbeschoft.

Er hoeft hier nooit meer iemand van Nuon aan de deur te komen en ik zal nooit klant worden, ook al zouden jullie de beste en goedkoopste zijn. Zoals deze man met mij sprak, ga je niet met mensen om, zeker niet als je wilt dat ze klant worden.

Reactie van Nuon , 13 februari 2018

Goedemiddag S,

Dit is uiteraard niet het gevoel dat wij achter willen laten na een bezoek, mijn excuses hiervoor. Wilt u ons uw adresgegevens sturen via webcare@nuon.com zodat wij de desbetreffende collega kunnen aanspreken en uw adres voor volgend bezoek kunnen verwijderen?

Groeten,

Nancy, Nuon Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Grappig
avatar
elise k, 6 februari 2018

Gisteren stond r plots een man voor de deur, die vertelde namens de consumentenbond .langs te komen. Hij wilde graag mijn energieleverancier weten.

Vandaag kwam hij weer, maar nu had hij een Nuon button op zijn jas........En weer wilde hij mijn energieleverancier weten. Doei!

Reactie van Nuon , 8 februari 2018

Goedemiddag Elise,

Het is uiteraard niet de bedoeling dat mijn collega bij je langs komt zonder uitdrukkelijk aan te geven waarvoor hij komt. Mijn excuses hiervoor! Wil je ons je adresgegevens via webcare@nuon.com sturen? Dan zorgen wij dat de feedback bij de juiste collega terecht zal komen.

Groeten, Nancy

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Intrieste klantenservice en systeem looot achter op feiten
L, 2 februari 2018

Zootje is het daar

Ben altijd bij Nuon geweest, maar binnenkort niet meer.

Klantenservice is om te huilen

Reactie van Nuon , 6 februari 2018

Hi L,

Wat jammer om te lezen dat je zo ontevreden over onze service bent :-( Mochten we nog iets voor je kunnen betekenen, wil je ons dan benaderen? Onze kanalen kun je via onze website vinden: www.nuon.nl/contact/.

Groeten, Nancy

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
iemand van de medewekers liegt.
f bazah, 31 januari 2018

ik ben over gestapt 12 december, op 6 jan was der nog 16 euro open, ik loop bij zit bij kbr rotterdam. die had al door gegeven dat ik overgestapt was. maar dat hebben ze niet verwerkt. 28ste nog een 100 euro overgemaakt door kbr. dus je zou zeggen ze gaan het verrekken, maar nee. de 100 euro hou ze vast, maar ze proberen 16 euro van mijn rek over te schrijven, nu bijna een maand later. proberen ze nog 16 euro van mijn rek over te schijven. geschat met medenwerkers3 weken geleden. ze zouden het verekken en de rest krijg ik wel terug. 2 weken gelden nog een keer geschat met een medewerker, zij melde over 2 weken krijg ik de rest teug. vandaag 31 jan nog maar een keer geschat. de medewerker willen, kon mijn vertellen dat het de 24ste is overgemaakt, wat een leugen is. nog een keer geschat maar nu moet eerst 16 euro betallen voor ze de 100euro terug storten, begijp jij het nog. ik niet maar ook al krijg ik die nuon gratis in de toekomst, neem ik m niet

Reactie van Nuon , 6 februari 2018

Goedemorgen F,

Wat jammer om te horen dat het zo is misgelopen. Excuses hiervoor! Mochten wij hier nog iets in kunnen betekenen, wil je ons dan benaderen?

Groeten, Nancy

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Abominabel. Loze toezeggingen en beloftes.
J. de Rooij, 31 januari 2018

*10-12-2017 overgestapt via EasySwitch van Eneco naar Nuon. Mooi contract en welkomstbonus van 315,00 Euro. Ingang 1-2-2018, ruim op tijd dus. Jaarbedrag zonder de korting 2.148,00.

*10-12-2017 Mail van Nuon ontvangen 'We heten u van harte welkom", met o.a. "binnen5 werkdagen ontvangt u uw contract .... en binnen 24 uur activeringsmail voor Mijn Nuon account"

*22-12-2018, Brief, gedateerd 21-12-2017, van Nuon ontvangen. "Welkom", enkele regeltjes, o.a.

"..Daarom zetten we graag alles wat we hebben afgesproken nog even op een rij. "

Dat was het. Er volgt niets. Geen gemaakte afspraken, geen enkele bijalge, gewoonweg niets, wel iets over vragen en afsluiting van de brief.

Niets ontvangen.

Begin januari 2018 contact opgenomen met EasySwitch.

*8-1-2018 heeft men met Nuon contact opgenomen en gevraagd het contract zo spoedig mogelijk op te sturen.

*13-01-2018 Brief, gedateerd 11-1-2018, van Nuon ontvangen. "Uw annulering is verwerkt"

Ik, noch EasySwitch hebben geannulleerd, laat ik dit voorop stellen.

*15-1-2018 Gebeld met Nuon, energie-adviseur ***. Duidelijk gemaakt dat ik niets geannuleerd heb. Toegezegd is dat het contract wordt hersteld en dat het gewoon per 1-2-2018 ingaat.

(ca. 30 minuten aan de lijn geweest)

Niets ontvangen.

*29-1-2018 Gebeld met Nuon, energie-adviseur uitzendkracht ***. Alles wordt in orde gemaakt. Welkomstbonus blijft, overeengekomen tarief blijft hetzelfde en als het niet meer per 1-2-2018 in kan gaan, dan per 1-3-2018. Contract loopt dat of 11 of 10 maanden, maar geen probleem, Uw welkomstbonus van 315,00 wordt per einde contract overgemaakt.

Meneer *** had inmiddels -nadat ik ca. 25 minuten heb moeten wachten- geconstateerd dat een medeweker van Nuon eigenhandig het contract heeft geannuleerd. De mails van EasySwitch zijn teruggelezen en daar staat niets van annulering. Annulering is onterecht gedaan. Foutief en verwijtbaar handelen zijdens Nuon, zo deelde mij meneer *** mee.

Meneer zou hetgeen besproken en afgesproken bevestigen via een mail.

Niets ontvangen.

*30-1-2018 Gebeld met Nuon, energie-adviseur ***. Meneer *** kon niets vinden van de afspraken/gesprekken met *** en ***. Ging het nazoeken en of ik aan de lijn wilde blijven.

Nou, dat wilde ik niet meer, het heeft met al een vermogen aan belkosten gekost. Heb opgehangen. Telefoonkosten = kostenpost no. 1.

Maar goed, inmiddels, 1-2-2018, ga ik 204 Euro per maand betalen bij mijn huidige leverancier, want het is een variabel contract geworden, dat is dus beduidend meer als hetgeen ik bij Nuon, al dan niet met of zonder verrekening van de welkomstbonus, had zullen gaan betalen.

Kostenpost no. 2.

De welkomstbonus die Nuon thans hanteert is ca. 70 Euro minder. Kostenpost no. 3.

*31-1-2018 EasySwitch heeft vanochtend telefonisch contact opgenomen met Nuon en het contract is nog steeds geannuleerd!

Heb nu dus, v.a. morgen, een variabel contract bij de huidige leverancier met bijbehorend hoge tarief, een en ander uitsluitend en alleen door het niet nakomen van gedane toezeggingen en beloftes zijdens Nuon en voornamelijk het zomaar eenzijdig annuleren van het contract door een medewerker van Nuon.

Vind het heel jammer dat dit bij een toch als goed en betrouwbaar bekend staand bedrijf KAN gebeuren en er op geen enkele manier getracht is -buiten loze toezeggingen van beloftes van de (uitzend?)-medewekers aan de telefoon- om het contract gewoon in orde te maken, zoals afgesloten per 10-12-2017.

Helaas ben ik nu financieel behoorlijk de dupe geworden van de niet competente medewerkers van Nuon.

Met vriendelijke groeten,

J. de Rooij

Reactie J. de Rooij, 2 februari 2018

Helemaal mee eens!

Reactie van Nuon , 6 februari 2018

Goedemorgen meneer of mevrouw De Rooij,

We bekijken graag nog eens wat er mis is gegaan. Wil je ons hiervoor een e-mail sturen naar webcare@nuon.com met adresgegevens?

Groeten, Nancy

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Waardeloze administratie
tieman, 19 januari 2018

In december 2017 wilde ik overstappen naar Nuon omdat dat in eerste instantie goedkoper leek. Na een week kwam ik er achter dat dat niet het geval zou zijn. Ik heb via de mail geannuleerd. Dit kon tot veertien dagen na die tijd. Op 12 januari kreeg ik echter mail van hen dat ze blij met mij waren als klant en dat zij nu mijn leverancier zouden zijn. Ik heb hen gebeld dat ik toch zeker weten had geannuleerd. Toen zij het na gingen kijken zagen ze dat ze de mail hadden gelezen maar deze niet verwerkt hadden. Ze konden mij het zelfde contract aanbieden als mijn vorige leverancier. Om af tree zijn van alle rompslomp heb ik toe gezegd. Kreeg ik vandaag tot mijn verbazing, een week na mijn belletje, een brief dat ze mijn annulering hadden verwerkt! Ook kreeg ik een brief van mijn vorige leverancier dat ik een boete zou krijgen van €250,00 voor opzegging van mijn contract. Ik heb gebeld met mijn vorige leverancier. Ze nemen mij terug als klant met het zelfde contract en uiteraard wordt de boete niet geïncasseerd. Dus één keer maar nooit weer dat ik reageer op de Nuon.

Reactie van Nuon , 23 januari 2018

Hallo Tieman, wat jammer om te lezen dat je deze ervaring hebt met ons. Ik zie dat je aanmelding en afmelding niet goed zijn gegaan. Dat is uiteraard niet hoe wij met jou om willen gaan. Mochten wij nog iets voor je kunnen doen dan helpen wij je graag. Je kunt ons daarvoor bereiken op webcare@nuon.com. Groeten, Jeppe

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer