Ervaringen Nuon

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze bieden we een open platform aan waar klanten ervaringen kunnen delen. Uw ervaring helpt daarbij. Hieronder leest u ervaringen over Nuon. U kunt uw ervaring met Nuon ook delen.

Deel uw ervaring

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Nuon blijven loont. loont niet!!!!!!!!
Peter uit Wapenveld, 31 december 2018

Contact gehad met de Nuon klantenservice over mijn Nuon blijven loont.

Ben al ruim 35 jaar klant van Nuon en sluit dan ook meerjarige contracten af om voordelig uit te zijn dan elk jaar overstappen.Dit word ook door Nuon op hun site gepromoot, met de woorden dat ze blij zijn met trouwe klanten.

Nu geven ze bij Nuon zeer hoge kortingen en cadeaubonnen weg om klanten te trekken,waar op zich niets mis mee is.

Echter door deze kortingen is het Nuon blijven loont totaal niet meer voordeliger.

Heb dit bij de klantenservice aangegeven en kreeg te horen dat zij voor trouwe klanten niets konden betekenen.Mijn verbazing werd nog groter toen mij ook nog werd medegedeeld dat overstappen beter was,en je zo dus voordeliger uit bent.

Kort samengevat lokken ze nieuwe klanten met hoge kortingen en trouwe klanten jagen ze de deur uit.

Reactie Ger uit Oegstgeest, 7 januari 2019

Precies het zelfde meegemaakt na 44 jaar trouwe klant kreeg ik het zelfde te horen wij kunnen niks voor je betekenen zou in u geval overstappen zijden ze

Reactie Pieta, 9 januari 2019

Daarnet een chatgesprek met klantenservice medewerker Nuon over hetzelfde. Hij adviseerde mij op te zeggen, naar een andere energieleverancier te gaan en na een jaar weer terugkomen als nieuwe klant waardoor ik dan een kado zou krijgen, nou ja wat onprofessioneel....

Reactie van Nuon , 17 januari 2019

Beste Peter, nieuwe klanten heten we natuurlijk van harte welkom. Maar trouwe klanten die besluiten bij ons te blijven: voor hen zetten wij een stap extra. Daarin zijn wij anders. Daar is Nuon Blijven Loont juist voor bedoeld. Wat jammer om te lezen dat je dat niet zo ervaart. We willen het natuurlijk graag voor je nakijken. Wil je dan contact met ons opnemen via: https://www.nuon.nl/service/contact/

Groet, Joeri

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
wantrouw principieel alle Nuon-colporteurs
J.H. Megens uit Doetinchem, 28 december 2018

Het wordt de hoogste tijd dat de Nuon haar beleid inzake selectie van personeel eens nader onder de loep gaat nemen.

In de zomer van 2017 wordt er aangebeld door een vriendelijke jonge dame van de Nuon die beweert dat ze ons een zeer aantrekkelijk aanbod kan doen inzake de energiekosten van mijn huis. Ik laat haar binnen en we halen energieverbruikscijfers van de periode 2016/2017 erbij. Op basis van die cijfers rekent ze uit dat ik in de komende 12 maanden bij gelijkblijvend energieverbruik ongeveer 200 euro per maand betaal. Dat klinkt heel lucratief want ik betaalde tot dan toe 250 euro in de maand. Het contract wordt dus getekend en omdat de verbruikscijfers niet wezenlijk verschillen van de voorgaande periode ga ik uit van een maandelijks bedrag van 200 euro.

Dan komt de eindafrekening en wat blijkt: ik betaal ca. 850 euro meer dan in de periode 2016/2017! En ik stel vast dat de Nuon-medewerkster haar "lucratieve" aanbod deed op basis van verbruikscijfers die ver onder de effectieve verbruikscijfers van de periode 2016/2017 lagen.

Ik heb diverse keren gebeld met de Nuon en telkens wordt er beloofd de zaak uit te zoeken en terug te bellen. Loze beloftes! Ook berichten aan mevrouw Kroon, de directeur Klanten, blijven onbeantwoord.

Ik voel me belazerd en begrijp niet dat de Nuon hier niets op uit doet. Kennelijk voelt men zich niet verantwoordelijk voor het gemanipuleer van haar medewerkers.

Ik zou het zeer op prijs stellen als de Nuon contact met mij zou willen opnemen inzake deze kwestie, maar waarschijnlijk is dat vergeefse hoop.

Reactie van Nuon , 2 januari 2019

Beste heer/mevrouw Megens,

Vervelend om te lezen dat het een en ander zo is gelopen. Uiteraard is een berekening altijd een schatting. U betaalt altijd het werkelijke verbruik. Het is echter niet de bedoeling dat er met lager verbruik wordt gerekend. Het is dan ook altijd goed om tarieven te vergelijken bij een aanbod, zo heeft u een goed overzicht. Uiteraard zoeken we dit graag voor u uit. We willen contact met u opnemen maar hebben hier geen gegevens van u. Op naam kunnen we helaas niet zoeken. Wilt u hiervoor contact opnemen met ons via nuon.nl/contact? Met vriendelijke groet, Jeppe

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
ook extreme verhoging voorschot per januari 2019
Arian , 24 december 2018

Heb ook een contract met vaste energieprijs bij nuon voor 3 jaar afgesloten. Krijg nu ook een forse verhoging van dit voorschotbedrag wegens overheidsbelastingen etc. Schandalig. Vast is vast.

Maar blijkbaar denkt Nuon daar anders over!! Bij hen is een vaste prijs vast met gruwelijke prijsverhogingen. Dit staat ook niet in het contract geschreven en lijkt me zeker een mogelijkheid om contractbreuk te vragen en over te stappen.

Ik voel me door Nuon hierdoor erg bedonderd. Lees dus dat ze dat bij meerdere mensen identiek proberen.

Dit vraag om een reactie van Nuon, lijkt me zo!!!

Reactie van Nuon , 2 januari 2019

Hallo Arian, jammer om te lezen dat je hier zo over denkt. Overheidstarieven kunnen gedurende je contract wijzigen, dit is wettelijk geregeld. Wij plegen hierbij geen contractbreuk, het is geldig voor alle Nederlanders ongeacht je leverancier.

Mocht je nog aanvullende vragen hebben dan horen wij dit graag van je. Je kunt ons bereiken op nuon.nl/contact. Met vriendelijke groet, Jeppe

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Absurde verhoging maandbedrag
Robert van Rookhuizen, 14 december 2018

Ik heb een mail ontvangen met de volgende tekst :

**U heeft gekozen voor een contract met vaste prijs. Daar heeft u nu profijt van. Want onze variabele prijzen stijgen per 1 januari 2019. En uw vaste prijs blijft natuurlijk gelijk. Een goede keuze dus.

Toch hebben we uw termijnbedrag gecheckt. Want de energieprijs bestaat ook uit netbeheerkosten en overheidsheffingen. De overheidsheffingen stijgen komend jaar fors. Daarom hebben we uw termijnbedrag hierop aangepast. Ook uw verbruiksgegevens hebben we hierin meegenomen. Zo voorkomen we verrassingen op de jaarafrekening.

uw termijnbedrag is nu € 119,00

dit wordt vanaf 01 februari 2019 € 267,00**

De verhoging is dus €148,00 Dit is 124%

Dat lijkt me nogal absurd veel.

Reactie van Nuon , 2 januari 2019

Beste heer van Rookhuizen,

De reden dat sommige klanten een forse verhoging hebben is dat we ook kijken naar geschat verbruik tot de jaarafrekening. Dit kan bij u het geval zijn. We kijken graag mee naar de situatie. Wilt u daarvoor contact met ons opnemen via nuon.nl/contact?

Met vriendelijke groet, Jeppe

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Schandalige verhoging in 2019 van € 80 per maand.
Mark, 14 december 2018

Ik had gekozen voor Nuon vaste prijs, alleen gaat die prijs met € 960,- per jaar omhoog. Ik wil nu direct van Nuon af, dit lijkt mij contractbreuk van hun kant, prijsverhoging is per direct opzegbaar contract.

U heeft gekozen voor een contract met vaste prijs. Daar heeft u nu profijt van. Want onze variabele prijzen stijgen per 1 januari 2019. En uw vaste prijs blijft natuurlijk gelijk. Een goede keuze dus.

Toch hebben we uw termijnbedrag gecheckt. Want de energieprijs bestaat ook uit netbeheerkosten en overheidsheffingen. De overheidsheffingen stijgen komend jaar fors. Daarom hebben we uw termijnbedrag hierop aangepast. Ook uw verbruiksgegevens hebben we hierin meegenomen. Zo voorkomen we verrassingen op de jaarafrekening.

uw termijnbedrag is nu € 276,00

dit wordt vanaf 18 februari 2019 € 359,00

Reactie Mark, 15 december 2018

Het kan nog gekker, zie mijn bericht van 14 december op deze site .

**uw termijnbedrag is nu € 119,00

dit wordt vanaf 01 februari 2019 € 267,00.**

Dit is 124% meer

Wellicht is er een manier te vinden om hierover gezamenlijk in het verweer te komen ?

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Verlengingsaanbod
D, Sijtsma uit Oosterwolde, 14 november 2018

Het is belachelijk dat ik een verlengingsaabod kreeg met 20 blijven kloont korting waarbij de tarieven hoger bliken te zijn dan op de website van NUON als je standaard begint met 5% blijven loont korting

Reactie van Nuon , 5 december 2018

Hoi! Ik kan mij indenken dat dit vragen oproept. Het kan zijn dat wij je een aanbod met de nieuwe tarieven hebben gestuurd en die op de website nog niet bij waren gewerkt. We kijken het graag voor je na. Zou je via https://www.nuon.nl/service/contact/ contact met ons op willen nemen? Groeten, Eugene

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
agressief verkoper nuon
jans-harm uit noordwolde, 29 oktober 2018

op 4 oktober een klacht ingediend bij Nuon...en zoals het een groot bedrijf betaamt ze reageren er niet op,agressief gedrag om iets op te dringen aan de deur zal wel normaal wezen bij Nuon.

heb vanavond in mijn eigen woorden aangegeven dat ik de volgende verkoper van Nuon op mijn eigen wijze van ons erf zal verwijderen,en nooit klant bij ze zal worden.zoals ze klachten afhandelen zegt mij genoeg over de werkwijze van Nuon als bedrijf.

Reactie van Nuon , 3 november 2018

Hallo Jans-Harm, wat een vervelende ervaring met onze medewerkers heb jij gehad. Dat kan nooit de bedoeling zijn geweest. We gaan graag met je in gesprek over je klacht. Die willen we er graag bij zoeken als deze nog onbeantwoord is. Wil je ons in een privéberichtje via Facebook of Twitter je adres, geboortedatum en tenaamstelling doorgeven? Met vriendelijke groeten, Pauline, Nuon Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Zeer onprettige ervaring aan de deur
Harm uit Veenendaal, 12 oktober 2018

Vanavond bezoek gehad aan de deur. "Gefelliceerd, u staat op een lijst dat u gegarandeerd goedkoper stroom geleverd kunt krijgen."

Voorzichtig vroeg ik op welke lijst dan? Dat wilde men hij mij niet vertellen. Hij belde vervolgens zijn leidinggevende. Ik kreeg de telefoon en zijn leidinggevende vertelde dat het om informatie van EDSN was. Bij doorvragen bleek dat toch weer niet zo te zijn, maar bleek het een lijst te zijn van alle adressen die geen klant waren bij Nuon.

Raar verhaal dat je op basis van "iedereen die geen klant bij Nuon is" de uitspraak kunt doen dat je "gegarandeerd goedkoper stroom kunt krijgen". Dat riekt naar opzettelijk liegen en misschien wel oplichting.

Toen ik even later mijnheer verzocht om mijn erf te verlaten, ging mijnheer ernstig vloeken en ontstond er bijna (gelukkig niet op mijn innitiatief een handgemeen. Een zeer bijzondere en onprettige ervaring dus.

Kortom: Nuon, stop met dit soort van activiteiten aan mijn deur en verwijder mij en mijn adres van alle lijsten en uit alle bestanden.

Reactie van Nuon , 18 oktober 2018

Hallo Harm, dat is zeker geen goed contact. Wij horen hier graag meer over van je. Wil je contact met ons opnemen via nuon.nl/contact ? Met vriendelijke groet, Jeppe

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
brutale manier van colportage
W.P.J. van den Hoek uit Nieuw-Buinen, 5 oktober 2018

meerdere keren iemand van uw bedrijf aan de deur gehad. een keer werd de tabloid voor de videofoon gehouden zodat het lijkt dat deze buiten werking is, doch dit ws niet het geval. een tweede keer gingen ze buiten het beeld staan van de videofoon maar gaven geen antwoordt. de derde keer belt men bij iemand anders aan en gaan dan alsnog naar anderen . men moet altijd bij de mensen aanbellen waar men moet zijn maar niet doorlopen naar de andere bewoners. Nuon moet met dit agressieve manier van colportage stoppen. of moeten we de politie inschakelen i.v.m. huisvrede breuk.

Reactie van Nuon , 11 oktober 2018

Beste W.P.J. van den Hoek ,

bedankt voor het delen van deze ervaring. Dat is natuurlijk niet zoals het hoort. Graag willen we dit verder nakijken. Wilt u aangeven waar dit precies was en wanneer? Dat kan dan naar webcare@nuon.com

Groet, Joeri

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Meterstand na plaatsing slimme meter
R ten Harmsen uit Drachten, 3 oktober 2018

Nieuwe slimme meter geplaatst op 29 Aug 2018 stand 0 Kwh

Laatste meterstand oude meter 47.202 kWh 29 Aug. 2018

Meterstand in "mijn nuon" en app ,elektra verbruik in 2018 tot nu toe 43.874 kWh ??????

Ruim € 8100,00 ????

(Dat is ongeveer het verbruik van Philips in een maand)

De fout in de berekening is gemaakt door NUON

De Jaar afrekening meterstand 2017 was 45.538 kWh,

Daar is ,door NUON, afgetrokken het verbruik tot aan plaatsing slimme meter van 1.663 kWh

Dan is de uitkomst van 43.873 kWh (het verbruik dat ik zou hebben tot nu toe) dus fout.

45.538 kWh – 1.663 kWh = 43.873 kWh

Te.l en mail contact ( we lossen het op) hebben tot nu toe niets opgeleverd.

over 7 weken jaar afrekening, ben benieuwd!

Reactie van Nuon , 4 oktober 2018

Je hebt contact met ons gehad. Dan gaan wij er ook vanuit dat we het oplossen zoals we hebben aangegeven. We horen graag van je hoe het is afgelopen.

Groet, Joeri

Reactie R ten Harmsen, 12 oktober 2018

Na zeven weken nog niet opgelost.

Reactie R ten Harmsen, 16 oktober 2018

Hoera eindelijk iemand die aan de knoppen zit heeft het opgelost!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Eindafrekening
H.J.Thijssen uit Tegelen, 2 oktober 2018

Ik had mijn contract sinds 11 September 2018 bij Nuon beëindigd, ik zou 1034,88 euro terug krijgen, ik had de laatste maand dan ook niet mijn 163,77 euro aan hun over gemaakt, nu krijg ik vandaag de eindafrekening op de bank hebben ze mij voor de hele maand September nog eens 163,77 euro afgetrokken en ook nog 40 euro incasso kosten laten betalen, dus het uitbetaald bedrag was maar 667,34 euro, alhoewel ik aan de nieuwe leverancier voor de maand September ook al betaald heb, 40 euro incassokosten betalen van mijn eigen geld, waar zij al die tijd mee hebben kunnen werken. Dit is toch werkelijk van de gekke, hoe ze de mensen beduivelen, wat een bedrijf is die Nuon, dit is te gek voor woorden.Incassokosten over mijn eigen geld. Arme mensen die maar klakkeloos hun eindafrekeningen niet goed controleren, daar maakt Nuon gretig misbruik van.

Reactie van Nuon , 4 oktober 2018

Geachte H.J.Thijssen,

bedankt voor het delen van uw ervaring. We geven u graag duidelijkheid. Uw teruggave is berekend op alle in rekening gebrachte voorschotten. Dus ook die van september. Anders zou u dus €163,77 te veel hebben ontvangen. We kijken bij de eindnota niet of de voorschotten zijn betaald namelijk.

Groet, Joeri

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Slaat kompleet de plank mis door een waarborg te vragen b8j nieuwe klanten
Iloon uit Enschede, 29 september 2018

Ik ben zwaar beledigt. Ik denk ik stap over naar een andere leverancier.

Krijg ik vervolgens via een brief te horen dat ik een waarborg moet betalen omdat ze twijfelen aan mijn betaalgedrag.

Laten we even vooropstellen in deze !!dat ik nog nooit 1 dag te laat ben geweest met de betaling bij mijn leverancier de laatste 20 jaar.

Dus nuon..

Wat een belachelijk schrijven . U denkt toch niet dat ik 350 euro waarborg betaal om maandelijks bij jullie stroom af te nemen.

En een jaar dit geld kwijt ben!!

Ik zal zeker geen aanvraag meer doen in de toekomst !

Wat een belachelijk bedrijf om zo mensen te behandelen.

Misschien omdat ik mijn huis met verlies hebt verkocht in de verkeerde tijd .

Dit is al tijden opgelost en niemand te kort aangekomen laat staan dat ik een wanbetaler ben.

Nuon er zijn nog zoveeel andere bedrijven ga zo door!

Reactie van Nuon , 2 oktober 2018

Hallo Iloon, bedankt voor het delen van je ervaring. Wat vervelend om te lezen dat je beledigd bent door het opleggen van de waarborgsom. Bij iedere aanmelding doen wij een kredietwaardigheidstoets. Wij toetsen dit niet zelf, maar besteden de toets uit aan Focum. Wanneer je het niet eens bent met de beoordeling adviseren wij je contact op te nemen met Focum. Zij kunnen je uitleggen waarom de waarborgsom is opgelegd. Met vriendelijke groet, Jeppe

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Niet zo goed als ze zich voordoen
Alex Silver, 26 september 2018

Nuon is een beetje ouderwets bedrijf, ze maken gebruik van verleidingstactieken om je binnen te halen, en verhullen de cijfers en info een beetje zodat je als je weer vertrekken wilt bij ze, ze je maximaal proberen te benadelen. De "helpdesk" is getraind om je in de vertrekt fase niet te helpen, maar dwars te zitten, weer met bepaalde tactieken. Doe jezelf een plezier en zoek een andere leverancier, want dit is niet meer van deze tijd.

Reactie van Nuon , 27 september 2018

Beste heer/mevrouw,

Wat jammer om te lezen dat u het zo ervaart bij ons. Dat is niet de manier waarop wij werken of onze klanten te woord zouden willen staan. Indien u daar de mogelijkheid toe wil bieden, zouden we graag het tegendeel bewijzen. Neem dan gerust contact met ons op via één van de kanalen.

Met vriendelijke groet,

Jenny

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Computer says no
Viv, 13 september 2018

Overstappen prima, levering prima, maar service ho maar. Jaarafrekening kan alleen maar op een door Nuon te bepalen moment. Na meterstanden doorgeven nog 5 weken wachten op jaarnota terwijl deze in 1 minuut op te maken is en ik het overzicht nu nodig heb. Computer zegt alleen dat dat pas op een door de computer te bepalen moment kan !?

Reactie van Nuon , 18 september 2018

Hoi Viv, wat jammer om te lezen dat je dat je niet tevreden bent. Wij stellen vooraf de data voor de jaarafrekeningen in. Dan hoeven er ook geen handen aan te pas te komen. Als de meterstanden zijn ontvangen, wordt de jaarafrekening automatisch opgemaakt en verzonden. Dit is voor ons de meest efficiënte manier om te werken. Hij spijt ons de datum jou dit keer niet uitkomt. Groeten, Eugene

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
oneerlijke afrekening
Sandra uit Utrecht, 8 september 2018

in april ben ik overgestapt van nuon naar een andere leverancier. Alles was betaald en nu wil nuon nog ruim 800 euro extra van mij voor de zomermaanden. Ik neem niet eens meer diensten af van ze in de zomermaanden. Dit is echt van de zotte. Op klachten wordt niet gereageerd en het openstaande bedrag is overgedragen aan een incassobureau met extra kosten. Ga nooit met Nuon in zee. Dit is het grote bedrijf tegen de kleine consument. Echt schandalig.

Reactie van Nuon , 10 september 2018

Hallo Sandra, ik heb je klacht ook op andere websites gezien en heb daar gereageerd. Met vriendelijke groet, Jeppe

Reactie van Nuon , 13 september 2018

Hoi Sandra, wat vervelend om te lezen. Inhoudelijk kijken we het graag voor je na. Wil je dan contact opnemen via: https://www.nuon.nl/service/contact/

Groet, Joeri

Reactie Sandra uit Utrecht, 22 september 2018

ik heb al meerdere keren gereageerd via de genoemde site. Of ik kreeg niets te horen of er werd maar herhaald dat ik de zomermaanden ook moest betalen. Terwijl ik sinds april een andere leverancier heb. Het is echt een grof schandaal dat nuon zo te werk gaat.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
nare club, constant gedoe
F, 31 augustus 2018

Ik wil de medewerkers van de helpdesk niet afvallen, maar wat gaat er veel mis bij Nuon. Zat meer dan 10 jaar bij deze club, vaak gefrustreerd over rekeningen, maar te lui om werkelijk in de energieleveranciers te duiken. Toen dit jaar overgestapt naar Qurrent. Voelt als een verlichting.

Hoe kan het dat ik bij Nuon op dezelfde inlognaam niet al mijn contracten kan inlezen? Een digitaal probleem dat Nuon niet kan oplossen. Steeds worden dan pdf's nagestuurd (of dat wordt beloofd), maar die komen dan niet aan, terwijl ik gewoon wil in kunnen loggen op mijn Nuon en de laatste rekeningen wil inzien.

Veel wordt niet begrepen. Eindeloos word ik nagebeld over iets dat allang is opgelost en dat ik steeds opnieuw geacht wordt uit te leggen, dat soort zaken.

Ik kan geen sterren geven in deze recensie, maar het zou er maar 1 ½ zijn.

Reactie van Nuon , 3 september 2018

Bedankt voor het delen van je ervaring met Nuon. Jammer om te lezen dat deze negatief is. Om daar meer over te kunnen zeggen zou ik dat inhoudelijk na moeten kijken. Als je wilt dat ik dat doe dan hoor ik dat graag. Vooralsnog vind ik het jammer dat je deze ervaringen met ons hebt.

Groet, Joeri

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
De nieuwe rage zonnepanelen
Arnoud , 24 augustus 2018

Arnoud uit: Den Bosch16-08-2018

3,0

Ervaring:

Wij zijn nu al vanaf april bezig om zonnepanelen te laten plaatsen. Omdat wij deze gaan huren zouden wij geen extra investeringen hoeven te doen. Na de schouw was het aan te raden om een nieuwe groepenkast te laten plaatsen. Feenstra mailde dat dit zo'n 495 euro zou gaan kosten. Maar wat we terug zouden gaan krijgen daarvoor geen idee. (Merk? Arbeidskosten? Etc).

Na contact met Feenstra (dochter onderneming NUON) kregen wij niet te horen hoe zij aan dit bedrag kwamen, nee en op onze vraag een gespecificeerde offerte te krijgen van wat de kosten zouden zijn en wat ze gaan plaatsen; daar doen we niet aan !

Dus wij belden NUON, waar wij betuttelend werden toegesproken door de afdeling zonhuur.

Ja ook wij weten niet wat er geplaatst gaat worden, nee :1 op 1 ?

Dus wij hebben geen keuze? Mijn bevestiging van de offerte die wij in mei hadden gehad, oeps sorry die zijn we kwijt?

Maar u kunt in termijnen aan ons betalen...

Omdat wij nog steeds niet wisten wat ze dus in onze kast gingen plaatsen, hebben wij op een andere naam gebeld met Feenstra, en wat denkt u? Ja we plaatsen dan een Emat met 4 groepen, u kan dan denken aan zo'n 600 euro, of als u een 3 fase kast wilt kunnen we er een plaatsen met 8 groepen... He er is wel keuze, zolang je maar niet zegt dat je een offerte wilt ivm het plaatsen van NUON zonnepanelen.

Bent u de draad al kwijt? Wij ook.

Dus wij bellen Feenstra terug, op de achtergrond staat de medewerker waar wij deze vragen bij neer hadden gelegd, te roepen naar zijn collega aan de telefoon; 1 op 1 vervanging, geen offerte.

Ik leg de heer aan de telefoon uit dat we weten welk merk, groepen, offerte etc het is. Oeps, ja dat klopt.

Ook zeg ik hem dat je toch ook niet zomaar een schilder vraagt je huis te schilderen, zonder hiervoor een offerte te vragen.

Maar goed, ik bel hem dus met de mededeling dat de medewerker van NUON ons gemeldt heeft dat wij de rekening aan NUON voldoen, dus de installatie doorgang kan vinden.

Hier schrikt hij van...

Nee hoor jullie moeten aan ons de 495 betalen..

Hij gaat informeren bij NUON, normaal betaald de klant aan ons.

Even later belt hij terug, wij krijgen een nieuwe offerte?

Ik zeg iemand probeert mensen een oortje aan te naaien..

De geheime ondoorzichtige wereld van de zonnepanelen, ik begin me bedonderd te voelen. Moet alleen nog kijken door wie.

Waarom wordt er niet inzichtelijk gemaakt wat de daadwerkelijke kosten zijn?

Waarom mag ik als klant niet weten niet weten welke groepenkast er wordt geplaatst, waar is mijn keuze vrijheid?

O ja bijna vergeten, zo duurt het wel langer .... is dit een dreiging? Wij zaten ruim in de actie periode, alleen omdat jullie pas kwamen kijken in Julli en nu jn augustus gaan pushen, zouden wij niet kritisch mogen zijn?

Kortom waardeloos!

Op 17-8 heb ik dit bericht ook op de Facebook pagina van NUON geplaatst, daarom moest ik prive contact opnemen.

Hierover heb ik nog steeds geen contact gehad.

Jammer...

Ik snap dat het even duurt om een afspraak te maken met een chirurg om de zonnepanelen te plaatsen, want zo begjn ik erover te denken...

U zult zich afvragen ; chirurg? Ja, om de zonnepanelen te plaatsen waar de zon niet schijnt.

Ik ben nu rond aan t kijken naar andere leveranciers die klantvriendelijk zijn en dat terwijl ik niet weg wilde.

Ik was zo tevreden bij jullie, leuke acties, etc...

Maar klantvriendelijkheid? Afspraken? Weet niet waar t fout gaat, maar ben er wel een beetje klaar mee.

Maar ik ben maar een lastige klant...

Hoop dat jullie beseffen dat deze klant niet lastig is maar kritisch is.

Reactie van Nuon , 27 augustus 2018

Hallo Arnoud, vervelend om te lezen dat je deze ervaring met ons hebt. Inmiddels hebben we ook op andere kanalen contact met je, waar we je graag verder helpen.

Groet, Jeppe

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Trouwe klant beloning?
Leon, 17 augustus 2018

Al meer dan dan 20 jaar klant, dat is best trouw toch? Heb ik inmiddels als trouwe klant 1600 spaarpunten verzameld. Ga ik eens kijken wat ik er voor kan krijgen als ik het inwissel.

Warempel een actioncam met minimale HD resolutie. Te koop bij Media Markt voor 35 Euro!

Schande die klanten waardering van Nuon!

Reactie van Nuon , 20 augustus 2018

Hallo Leon,

Als je zoveel punten hebt verzameld en al 20 jaar klant bent dan ben je zeker een trouwe klant! Voor onze trouwe klanten hebben wij inderdaad acties via Nuon Exclusief en Blijven Loont korting. Jammer om te lezen dat een deel van het assortiment niet aan jouw verwachtingen voldoet. Het is altijd mogelijk een ander cadeau te kiezen.

Groet, Jeppe

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Telefonische overlast
Jurjen Bergsma, 17 augustus 2018

Al ongeveer 2 weken word ik dagelijks gebeld door een onderdrukt nummer. Iedere keer dat ik opneem hoor ik niets en wordt er een paar seconden later opgehangen. Onlangs kreeg ik eindelijk, na een aantal seconden stilte, iemand te spreken. Bleek NUON te zijn die een prachtig aanbod had omdat mijn contract bijna zou verlopen. Die mededeling had ik ook al lang in de e-mail ontvangen en had ik online vrijwel meteen verlengd, dus het telefoontje was behalve irritant ook nog eens overbodig.

Mijn telefoonnummer staat in het bel-me-niet register dus ik wil niet gebeld worden voor marketing, en al helemaal niet als het op deze manier gaat. Dit classificeer ik als overlast.

Besteed uw marketing liever uit aan de bedrijf dat wél weet wat het doet, of besteed het helemaal niet uit en doe het zelf.

Reactie van Nuon , 20 augustus 2018

Hallo Jurjen wat jammer om te lezen dat je hier last van hebt. Begrijpelijk dat de overbodige telefoontjes je storen. We melden je graag af voor telefonische benadering. Wil je hiervoor contact met ons opnemen via nuon.nl/contact? Groet, Jeppe

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
slechte communicatie
avatar
Arie Smits uit Est, 1 augustus 2018

Al jaren klant bij Nuon, maar sinds enige weken, bijzonder teleurgesteld:

9 juli een slimme meter gekregen geplaats door Liandon, was na 3 weken nog niet uit te lezen op de app. bericht aan Nuon, daar kreeg de Netbeheerder de Schuld (Liandon) na vele mails deelde Liandon mede dat zij alles goed hadden staan, uiteindelijk werd mij medegedeeld door Nuon dat zij al enige tijd problemen hadden met het inlezen????? wel heel raar en onprofessioneel, Van Nuon " hoe betrouwbaar is deze Club" vertrouwen totaal weg en ben bezig om mijn nog lopende contract op te zeggen ivm met misleiding

Reactie van Nuon , 3 augustus 2018

Hoi Arie, wat vervelend om te lezen dit. We kijken het graag voor je na. Wil je dan contact opnemen via: https://www.nuon.nl/service/contact/

Groet, Joeri

Reactie
avatar
Arie Smits uit Est, 3 augustus 2018

Wat een organisatie ???

Mijn gegevens mij heel bekend , al sinds 9 juli de slimme meter tot vandaag niet uit te lezen door een storing bij deze slechte energie leverancier in 1 maand niet in staat dit te herstellen

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Slechte klantenservice
Wim Burrei uit Huizen, 31 juli 2018

Kan al een hele tijd niet inloggen op mijn Nuon, dit i.v.m. contractverlenging. Zij vragen mij nu of zij mijn wachtwoord mogen wijzigen

?????

Reactie van Nuon , 3 augustus 2018

Hoi Wim, we zien dat je inmiddels al bent geholpen. Is dat correct?

Reactie Wim Burrei uit Huizen, 3 augustus 2018

Is correct

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Colporteurs
John uit Schiedam, 21 juli 2018

🤔klant is koning ? Niet bij (colporteurs) Nuon na 4x netjes gemeld geen interesse te hebben, toch doorgaan & marktinformatie los proberen te krijgen.🤬 Enige oplossing, deur dicht gegooid voor de dove & zeer opdringerige deurverkoper.

Reactie van Nuon , 23 juli 2018

Beste John, excuses voor het ongemak. Onze deurverkopers moeten natuurlijk niet opdringerig zijn, dit is zeker niet wat we ze meegeven. Als je contact met ons zou willen opnemen via www.nuon.nl/contact dan kunnen we ervoor zorgen dat we je deur voortaan overslaan. Ook kunnen we dan een melding maken richting de betreffende medewerker. Groeten, Tyas

Reactie John, 16 augustus 2018

Precies hetzelfde meegemaakt vandaag. Ze leren er helaas dus niets van. Maar de volgende ontvangt van mij exact dezelfde agressieve houding, die begeleid ik even klantvriendelijk van mijn erf.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Onbeschofte colportage door Nuon
Paul uit Oss, 2 juli 2018

Op 18 juni, rond 17:00 uur, was ik bij mijn ouders omdat mijn vader, die ernstig ziek is, met spoed onderzocht werd door de huisarts. De huisarts was er net toen opnieuw aangebeld werd beneden bij de appartementen. Leek voor mijn moeder een arts assistent want keek niet in de camera maar de andere kant op, dus ze opende op afstand. Bleek een jongedame van Nuon. Omdat mijn vader met ernstige klachten onderzocht werd deed ik de voordeur open. Begint het schaap een verhaal dat ze langs moest komen omdat mijn ouders een korting niet ontvangen zouden hebben! Dat kon niet anders dan in gesprek, ook niet na doorvragen. Gezien de acute situatie op dat moment hebben we het *** met haar verhaal weggestuurd. En toen bleek, nadat de arts weg was, dat mijn ouders helemaal geen contract hebben bij NUON! Blijkt het een slinkse manier om contracten te slijten! Wat een misselijke praktijken van NUON! Herkent u ze? Bleek ook niet de eerste keer dat iemand VAN NUON zich min of meer geforceerd binnenpraatte bij mijn ouders van 80+ met de opmerking “we zullen eens goedkopere energie gaan regelen”!! Ik was eerder klant van NUON, maar zeker de laatste keer. Ik heb het bedrijf bedrijf de toestemming ontnomen nog ooit contact op te nemen aan het adres van mijn ouders. Ik heb deze klacht al ingediend bij Nuon maar men is te laks of te bang om te reageren. Vervolgens ook gemeld bij de consumentenbond en ACM. Ik deel voor de derde keer mijn e-mail adres met Nuon maar heb geen vertrouwen in een fatsoenlijke reactie. Ik verdenk NUON er van dat ze de coporteurs instrueren en trainen op dit gedrag!

Reactie van Nuon , 4 juli 2018

Goedemiddag Paul,

Dank je voor het delen van jouw ervaring. Ik vind het vervelend om te lezen dat ons bezoek niet op de juiste manier is verlopen. Wij verwachten van onze medewerkers dat ze helder uitleggen waarom ze aanbellen. Dus om een energiecontract aan te bieden. We vinden het jammer dat dit niet bij jouw ouders is gebeurd. Voor alle duidelijkheid wil ik aangeven dat we onze medewerkers hier niet op instrueren. Je bereikt er namelijk vrij weinig mee en daarnaast sta je er als bedrijf niet goed op als al jouw medewerkers dit wel zouden doen. Ik hoop dat jij je in kunt denken dat wij dit soort klachten niet willen hebben.

Ik zie hier helaas geen contactgegevens van je. Is het mogelijk dat je ons via Facebook of Twitter het adres en de naam van jouw ouders stuurt? Ook graag net zoals hier de datum en het tijdstip van het bezoek. Dan kunnen wij zien wie daar is geweest en kunnen we jouw ouders afmelden voor toekomstige bezoeken. Wij gaan dan ook met de betreffende medewerker in gesprek.

Met vriendelijke groet,

Eugene

Reactie Paul uit Oss, 4 juli 2018

Beste Eugene,

Ik heb een officiele klacht ingediend bij Nuon, tot twee maal toe, met mijn volledige adresgegevens, adres van mijn ouders, datum en tijdstip, maar daar is ror op heden niet gereageerd. De bal ligt bij Nuon, niet meer bij mij.

Groet, Paul.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
opdringerig
jboshoven uit krimpen aan de lek, 19 juni 2018

Nuon is nu al afgelopen maand 5 keer aan de deur geweest. Of ik alsjeblieft wil overstappen. 1 keer nee moet toch voldoende zijn. Of zijn ze daar zo wanhopig op klanten

Reactie van Nuon , 28 juni 2018

Dat is niet de bedoeling natuurlijk. Wij je anders contact met ons opnemen via: https://www.nuon.nl/service/contact/ Dan zorgen we ervoor dat het stopt. Groet, Joeri

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Aanbieding op basis van onjuiste gebruiksgegevens, daarna niets meer gehoord van Nuon
Paul, 11 juni 2018

Ik heb een "aantrekkelijke" aanbieding gehad van Nuon/ondernemersdesk/*** per e-mail, echter die bleek op onjuiste verbruiksgegevens gebaseerd te zijn. Toen Nuon contact met mij opnam over dit aantrekkelijke aanbod en ik vertelde dat de verbruiksgegevens niet klopten zou Nuon de volgende week een nieuwe aanbieding doen op basis van de door mij doorgegeven correcte verbruiksgegevens. Volgende week: geen aanbieding; daarna heb ik een mail gestuurd ter herinnering: geen reactie; week later nogmaals een mail gestuurd: geen reactie. Wellicht dat Nuon hoopt dat mensen blind instappen op basis van een aantrekkelijk aanbod en dan later zeggen "had U maar goed moeten lezen"? Voelt aan als oneerlijke praktijken...

Reactie van Nuon , 12 juni 2018

Hoi Paul, bedankt voor het delen van je ervaring. Dat is uiteraard niet de bedoeling! We kijken graag met je mee naar een aanbod dat past bij je verbruik. Wil je hiervoor contact met ons opnemen? Dat kan via www.nuon.nl/contact. Groet, Jeppe

Reactie Paul, 13 juni 2018

Tsja, ik had zo'n reactie wel verwacht - maar ik ga echt geen contact met jullie opnemen, Nuon heeft mijn telefoonnummer en email-adres dus de bal ligt bij jullie. Er zijn genoeg alternatieven naast Nuon, zo wanhopig ben ik nou ook weer niet... Zoals iemand anders hier eerder schreef, ik ga "NOOIT, NOOIT, NOOIT" naar Nuon!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer