Reviews Nuon

Uw mening telt

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze willen we de dienstverlening van de leverancier transparant maken. Uw mening helpt daarbij. Tegelijk willen we helpen met het oplossen van problemen, zodat de dienstverlening van de leverancier verbeterd. Hieronder ziet u een samenvatting van de reviews en het aantal opgeloste problemen.

112 reviews

5 sterren
(31)
4 sterren
(23)
3 sterren
(9)
2 sterren
(7)
1 ster
(42)

26 problemen opgepakt

opgelost
(0)
deels opgelost
(0)
niet opgelost
(5)
in behandeling
(0)
onbekend
(21)

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

3 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
levering verliep prima ,eenmalig goedkoper ,daarna veel duurder
theo uit Beuningen Gld, 17 maart 2019

Als je nieuw binnenkomt was ik goedkoper uit na eerste jaar ga je gelijk veel meer betalen zodat je bij een andere leverancier weer goedkoper uit bent. Verder geen onderhandeling mogelijk.Ze geven je een vaste klanten korting die dan nog duurder uitkomt. Dus gelijk weer overgestapt. Argument was dat het energie veel duurder werd maar heb een vast contract afgesloten voor dezelfde prijs met hetzelfde verbruik. Volgend jaar maar verder kijken weer. De goedkoopste mag leveren. Overstappen stelt tegenwoordig niets meer voor . energie is hetzelfde.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
6 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Nuon betaald welkomstbonus niet uit!
Peter uit Den Bosch, 15 maart 2019

Zoals ieder jaar sluit ik elk jaar een nieuw energiecontract af inclusief welkomsbonus omdat dit een stuk voordeliger is.

Zo heb ik in 2017 via een vergelijkingssite een contract met Nuon afgesloten inclusief een cash-back van 185 euro. Dit eerste jaar verliep zeer goed en enkele weken voordat mijn contract van 2017 was afgelopen ben ik wederom benaderd door Nuon om een nieuw contract af te sluiten voor het jaar 2018.

Het eerste aanbod dat ik van Nuon gekregen heb, heb ik afgewezen. Net zoals in 2017 en de jaren daarvoor was ik weer druk met het vergelijken van verschillende aanbiedingen en het eerste aanbod van Nuon was simpelweg te hoog. Na wederom contact gehad te hebben met Nuon sales kwamen zij met een nieuw aanbod waarbij ik een Nuon VastePrijsEnergie met Nuon blijven Loont en 250 euro welkomstcadeau zou krijgen. Dit was een goed bod dat ik ook geaccepteerd heb destijds. De medewerker van Nuon had een nieuw contract samengesteld en heeft deze naar me toegestuurd. Ook een pagina met de aanbieding is in dit contract toegevoegd onder de benaming ''Nuon VastePrijsEnergie met Nuon Blijven Loont en 250 euro welkomstcadeau.

Dit contract was van 1-2-2018 t/m 31-12-2018.

Eind 2018 ben ik wederom gaan vergelijken bij diverse energiemaatschappijen en helaas kon Nuon me nu geen goed bod doen. Ik heb besloten om voor 2019 een contract aan te gaan bij een andere energiemaatschappij.

Toen ik de eindafrekening kreeg van Nuon voor het jaar 2018 is de ellende begonnen.

Ik zag dat het welkomstcadeau van 250 euro niet was verwerkt in mijn eindafrekening. Diverse telefoontjes met Nuon gehad waarbij ze toegaven dat de aanbieding in mijn contract als bijlage is toegevoegd MAAR dat in de kleine lettertjes staat dat de actie alleen geldt wanneer de klant het afgelopen jaar geen stroom en/of gas bij Nuon heeft afgenomen.

- Uiteraard heeft de verkoper van Nuon hier destijds niets over verteld. Ik ben akkoord gegaan met de goede aanbieding die Nuon mij destijds heeft gedaan en heb uiteraard niet alle kleine lettertjes gelezen.

- De aanbieding zit als bijlage bij mijn contract. Erg raar dat ze een aanbieding in mijn contract stoppen die ook nog genoemd wordt ''Nuon VastePrijsEnergie met Nuon BLIJVEN LOONT''. Waarom deze actie in mijn contract stoppen als ik toch niet voldoe volgens de kleine lettertjes? Waarom de actie BLIJVEN LOONT noemen terwijl je helemaal niet mocht blijven....

Na veel telefoontjes met Nuon (dit duurt uren want je krijgt de klantenservice niet zomaar te pakken) heeft Nuon mij de aanbieding gedaan om gezien de verwarring die is ontstaan 125 euro aan te bieden en hiermee de zaak af te doen. Mijn reactie hierop was dat ik hier niet mee akkoord ga en deze case graag door een andere afdeling die hierover kunnen beslissen voor te leggen.

Na wederom een aantal telefoontjes heb ik de betreffende afdeling gesproken en ze hebben mij gelijk gegeven. Ze gaven toe dat de aanbieding in mijn contract stond en dat het dus raar zou zijn dat deze niet toegekend zou worden. Hij was tenslotte als bijlage in het contract toegevoegd. Er werd meteen een betalingsopdracht aangemaakt om de 250 euro naar mij over te maken. Dit kon echter nog 4 weken duren maar zou voor eind februari overgemaakt moeten zijn.

In de tussentijd werd ik nog gebeld door de Nuon klantenservice of dat ik gecontacteerd was over bovenstaande waarop ik nogmaals heb gevraagd of de betaling was aangemaakt en dit werd bevestigd. Ik helemaal blij en het was dus afwachten!

Helaas was vorige week de betaling nog niet overgemaakt. Ik dus weer bellen met Nuon....... Blijkt dat de betaling gestoneerd/Gecanceled is en de reden is onbekend. Ik ben ook niet gebeld door Nuon toen de betaling gestoneerd was, erg rare zaak dus. Klantenservice kon me niet direct antwoord geven maar de zaak zou weer bij de verantwoordelijke neergelegd worden en ik zou op zeer korte termijn teruggebeld worden.

Helaas vandaag nog niet teruggebeld en heb zelf maar weer even contact gezocht. Kreeg een dame van de klantenservice aan de lijn die me vertelde dat ik toch geen recht heb op de 250 euro welkomstcadeau. Helaas kon ze verder geen informatie geven en ik wordt nog teruggebeld door iemand die van de hoed en de rand weet. Maar conclusie was dat ik er geen recht op zou hebben.

Conclusie:

- In 2017 een jaarcontract met Nuon aangegaan die perfect is verlopen.

- In 2018 een nieuw jaarcontract aangegaan met Nuon BLIJVEN LOONT en 250 euro welkomstcadeau die de verkoper als actie ook in mijn contract heeft toegevoegd. Helaas staat in de kleine lettertjes dat je alleen recht hebt op deze actie als je nog geen klant was. Raar om een aanbieding in het contract te doen waar je toch geen recht op hebt? Raar om een aanbieding met BLIJVEN LOONT te benoemen terwijl je een nieuwe klant moet zijn???

- Nuon wil in eerste instantie gezien de verwarring het afdoen met 125 euro, ik ga niet akkoord.

- Nuon geeft me gelijk en gaat zorgen dat de 250 euro wordt overgemaakt.

- Na verlopen termijn heeft Nuon zonder enig contact de betaling gestoneerd.

- Nuon geeft aan dat ik geen recht heb op de 250 euro cash back en ik kan dus na al die uren telefoneren waarbij ik ook nog eens gelijk heb gekregen fluiten naar het geld.

Ik hou deze pagina up-to-date, dus als er veranderingen optreden zal ik deze verwerken.

Maar alvast een waarschuwing aan eventuele nieuwe klanten! Nuon komt de afspraken mbt het welkomstcadeau of cash-back niet na! Betalingsopdrachten worden zonder communicatie gestoneerd en je bent uren bezig met de wachtrij van de klantenservice om ook maar een beetje gehoord te krijgen. Klantenservice kan niet altijd antwoord geven op je vragen, je wordt doorverwezen en je moet maar hopen dat je terug wordt gebeld.

Lang maar eerlijk verhaal. Hoop dat Nuon dit toch nog op een goede manier met me wil oplossen. Ik ben namelijk wel een beetje klaar met deze zaak.

Wees gewaarschuwd!

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Oplichting
Anoniem uit Leeuwarden, 14 maart 2019

Nuon kwam als goedkoopste uit de energie vergelijker, maar bij levering was het bedrag hoger dan mijn vorige leverancier. Enkelvoudige stroom was aangevraagd maar Nuon bereknde dubbele stroom. Wilde de fout niet verbeteren. De laatste maand werd belast met een extra maandbedrag hoger dan het reguliere eindbedrag zijnde de eindafrekening. Toegang tot de website met gebruikersnaam en wachtwoord was onmogelijk. Telefonisch vriendelijk maar geen eerlijke anrwoorden, kortom oplichting.

Reactie van Nuon - 20 maart 2019

Wat jammer om te lezen dat de ervaring bij ons niet naar wens was. Dat is natuurlijk niet wat we graag zien. We zouden hierover graag nog in gesprek gaan om wat meer uitleg te geven. Neem je hiervoor contact op met onze klantenservice via nuon.nl/contact? Groeten, Tyas

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Nog nooit zo slecht meegemaat
Carolien uit Poortugaal, 14 maart 2019

Contact onmogelijk. Informatie op “mijn Nuon” onjuist. Nog nooit zo’n slechte administratie bij een energieleverancier meegemaakt. Nuon is zelfs die ene ster niet waard.

Reactie van Nuon - 20 maart 2019

Wat weg om te lezen dat je zo negatief over ons bent, Carolien. Dat is absoluut niet het visitekaartje wat we willen achterlaten. Kunnen we hierover nog in gesprek gaan met je? Dan vragen we je om hiervoor contact op te nemen met onze via klantenservice via nuon.nl/contact. Groeten, Tyas

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Meest waardeloze klantenservice ooit
Randy 8 maart 2019

Komt afspraken niet na, wijzigt ongevraagd contracten. Wie betaalt uiteindelijk? Juist ja, de klant

Reactie van Nuon - 12 maart 2019

Hoi Randy, wat jammer om te lezen dat je geen goede ervaringen aan ons hebt overgehouden. We zien je natuurlijk liever als tevreden klant en hopelijk kunnen we dan ook nog verandering brengen in de situatie. Neem je hiervoor contact op met onze klantenservice? Groeten, Tyas

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
overzichtelijke verbruikscijfers
A.J. van der Sanden uit Vlijmen, 6 maart 2019

Overstap naar Nuon was zonder problemen verlopen.

Nuon geeft periodiek een overzicht van je stroom- en gasverbruik waarbij een vergelijking met andere gebruikers van vergelijkbare woonsituaties, gezinssamenstelling; erg handig.

Toen het contract na 'n jaar afliep kwam Nuon met een nieuw voorstel maar dat viel erg ongunstig uit. Het variabel tarief zou gunstiger zijn volgens Nuon maar klopte niet. Ook het feit dat Nuon geen groene stroom levert stond me tegen, daarom het contract opgezegd, ook zonder problemen.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Ronduit slecht
Tamara Stratingh uit Musselkanaal, 5 maart 2019

Nuon laat je vallen op alle vlakken. Contract afgesloten begin 2018. Eerste termijn van 65 euro er automatisch afgeschreven. Daarna nooit weer. Elke keer op mijn nuon gekeken stond nooit iets open of vermeld dat ik iets moest betalen. Hun zijn verplicht als een automatische incasso niet lukt je een mailtje of herinnering te sturen. Ik heb nooit iets gekregen. Heb van Elke maand een screenshot gemaakt dat er niks open stond. Vervolgens krijg je begin 2019 een beste rekening. Je neemt contact op en het enige wat ze kunnen zeggen is dat het mijn eigen schuld is. Tuurlijk had ik eerder aan de bel moeten trekken maar goed hun hadden ook hun verplichtingen zoals mailtjes sturen of herinneringen. Betalingsregeling afgesproken 118 euro per maand en eerste betaling wordt rond 27 maart afgeschreven en betalingsregeling loopt door tot eind 2019. Mijn eerste termijn bedrag hebben hun op 174 euro gezet. Contact gehad met nuon dat dit veranderd moest worden aangezien dat wel heel veel is voor een alleenstaande. Omdat ik niet op tijd was met bellen en dus door geven moest ik over de maand febuari nog wel gewoon die 174 euro betalen heb ik netjes gedaan op 27-02-2019. Vervolgens halen ze 05-03-2019 weer 174 euro van me rekening. Terwijl de afspraak was Elke maand rond de 20ste 120 euro want dat is mijn nieuwe termijn bedrag. En rond de 27ste van de maand het bedrag 118 euro van mijn betalingsregeling. Weer heen gebelt en wordt er gewoon dood leuk gezegt wij hebben even besloten dat we door dit het bedrag 174 euro er af hebben gehaald zodat je eerder van je betalingsregeling af bent. Hun mogen dat niet voor je beslissen. Vervolgens zeg ik tegen dat mens dat ik het heb terug geboekt en wordt er gewoon gezegt dan vervalt je betalingsregeling terwijl mijn betalingsregeling 0p 118 euro staat en geen 174 en mijn betalingsregeling pas in gaat op 27-03-2019. Medewerkers zijn niet op elkaar afgestemt, van de ene medewerker mag het wel en stuurt ze je ook een betalingsregeling en van de andere medewerkster mag het niet. Het kan hun niet schelen dat je 2 keer kort achter elkaar 174 euro moet betalen en je Dan die maand niks te eten hebt. Ze hebben schijt aan alles en laten je flink betalen. En willen voor jou bepalen dat je dan kort achter elkaar 174 euro moet betalen zodat je betalingsregeling eerder is afgelopen. Hun mogen dat soort dingen niet beslissen. Dat is nog altijd je eigen keuze. Dit is het laatste jaar dat ik bij hun zit. Als mijn contract afloopt ben ik bij hun weg. Heb er geen goed woord voor over. Wat een slechte service en ze laten je gewoon keihard vallen.

Reactie van Nuon - 7 maart 2019

Beste Tamara,

Vervelend om te lezen dat de termijnbedragen in het begin niet goed zijn gelopen. Uiteraard moeten die wel gewoon worden betaald.

Wanneer we een regeling met je afspreken moet die ook worden geïncasseerd natuurlijk. De hoogte van het afgesproken bedrag stemmen we vooraf met je af. Het kan alleen gebeuren dat we zoals je aangeeft een maandtermijn al naar de bank hadden gestuurd voor je wijziging. Mocht je hier nog vragen over hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen via nuon.nl/contact.

Met vriendelijke groet, Jeppe

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Bedonderd
Beckhoven uit Breda, 4 maart 2019

Nuon informeert pas per mail NA de respijtperiode over de boete van 100 euro!! Haalt vervolgens zonder overleg de einddatum van het contract naar voren zodat je nog een halve werkdag hebt om dit telefonisch aan te kaarten bij een geïrriteerde callcentre-dame die niet bereid is de datum te verplaatsen naar de datum buiten de boeteperiode. Voelt als bestolen worden door witte boorden.

Bovendien blijkt nuon veel duurder als green energy. Dure les deze ervaring.

Reactie van Nuon - 12 maart 2019

Wat jammer om te lezen dat je met zo'n negatief gevoel bij ons weg gaat. Dat zien we natuurlijk graag anders. Mocht je het fijn vinden dat we toch nog eens naar de situatie kijken, of aanvullende uitleg geven, dan vernemen we dat graag. Groeten, Tyas

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
5 stars
P Pilarski uit Etten-Leur, 2 maart 2019

Goed company

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
Duur
Susannak uit 's-Gravenhage, 1 maart 2019

Prijzen helaas hoger dan bij andere energieleveranciers, daarom overgestapt.

Reactie van Nuon - 7 maart 2019

Hoi Susanna,

Wat jammer om te lezen dat je bent overgestapt. Hopelijk zien we je in de toekomst weer terug komen!

Met vriendelijke groet, Jeppe

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
Hopen dat je blijft
A. N. uit Reeuwijk, 27 februari 2019

Eigenlijk verliep alles prima. Echter na een jaar zie je de prijzen ineens enorm stijgen en krijg je pas korting na elk jaar dat je klant bent. Beetje de omgekeerde wereld. Ze willen dus dat je er heen switcht en hopen vervolgens dat je blijft plakken. Echt een trade beslissing, maar niet vanuit de klant geredeneerd. Ik ben dus weer weg.

Reactie van Nuon - 28 februari 2019

Beste A. N.

Bedankt voor de review. Jammer om te lezen dat je ons hebt verlaten. Nieuwe klanten heten we natuurlijk van harte welkom. Maar trouwe klanten die besluiten bij ons te blijven: voor hen zetten wij een stap extra. Daarin zijn wij anders. We bieden dan inderdaad Nuon Blijven Loont aan. Daarmee heb je uiteindelijk een blijven korting van 25% op het variabele leveringstarief op stroom. Daarnaast hebben we ook Nuon Exclusief. Dan spaar je voor leuke cadeautjes.

Groet, Joeri

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Abnormale prijsverhoging
R van der Wel uit Zevenbergen, 27 februari 2019

2018 EUR 243, 2019 EUR 369 per maand. Over 2018 EUR 126 bijbetalen.

Verklaring van Nuon verhoging belasting en energieprijs.

Dat bleef men volhouden.

Via mijn.nuon kon ik prijs maximaal verlagen tot EUR 269.

Dus, volgend jaar andere energieleverancier.

Nuon hoef mij niet meer te benaderen.

Reactie van Nuon - 28 februari 2019

Beste R van der Wel,

Voor de jaarlijkse tariefswijziging hebben we de termijnbedragen opnieuw berekend. Dat was nodig, want de verhoging van de overheidsheffingen en de variabele leveringstarieven zijn fors. Zo voorkomen we verrassingen op uw eerstvolgende jaarafrekening. We nemen dus ook uw verbruik mee in de berekening. Dit nieuwe termijnbedrag geldt tot aan uw eerstvolgende jaarafrekening. Daarna berekenen we uw termijnbedrag weer opnieuw.

Groet, Joeri

Reactie van R van der Wel - 7 maart 2019
probleem is niet opgelost

Men draait er omheen. Geen probleem omdat wij 2020 een andere leverancier kiezen.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Er klopt iets niet
Merve uit Nieuwegein, 24 februari 2019

Op de website van Independer, Nuon was de goedkoopste keuze. Bij Budget Energie betaalde ik gemiddeld 35 euro per maand en omgerekend 0,188 per kWh. Bij Nuon is het 0,214 per kWh. Trap dus niet in mensen, ze pakken meer geld dan dat ze adverteren. Ik ga zo snel mogelijk terug naar Budget Energie.

Reactie van Nuon - 7 maart 2019

Hoi Merve,

Goed dat je het aangeeft. Het kan natuurlijk gebeuren dat je hiervoor een scherper tarief had. De tarieven zijn de laatste tijd echter gestegen, daardoor kun je bij een nieuw contract bij ons beter uitkomen. Het is altijd goed om scherp te zijn op alle opties, en je huidige contract.

Met vriendelijke groet, Jeppe

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
Onbetrouwbaar
A.T. v.d. Berg uit Ledeacker, 21 februari 2019

De prijs die ze in rekening brachten voor gas of stoom , was hoger dan de opgegeven prijs.

Hiervoor heb ik gebeld en er werd me verteld dat dit opgelegd werd door de overheid. Dit betrof geen belasting verhoging, maar energie verhoging.

Ik kon me dit niet voorstellen en vond het erg vreemd.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
Prima
JWA van der V. uit Deventer, 21 februari 2019

Geen bijzonderheden. Stap ieder jaar over, was nu de tweede keer Nuon. Altijd netjes behandeld

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Hoe het niet moet ...
Gerrit uit Zwolle, 15 februari 2019

Vorig jaar april zei het colportage mannetje van Nuon ‘U gaat GEMIDDELD € 140 per maand betalen meneer Meinen’, dus ook de zware verbruiksmaanden.

Niets blijkt minder waar.

Nuon probeerde eigenhandig, zonder mijn toestemming, het termijn bedrag van januari tot en met april 2019 (einde van mijn energie jaar) te verhogen naar €315 omdat men bang was dat ik teveel moest bijbetalen.

JA, gek hè ? Met die valselijke voorgewende termijnbedragen van die colporteur !

Was de Nuon ook nog mijn welkomsbedrag van € 250 vergeten in de eindafrekening mee te nemen.

Vraag je middels mail uitleg over hun berekening van het voorschotbedrag per maand van de stroom, zegt de klantenSERVICE dat ze dit baseren op het verbruik van de vorige bewoner; IK WOON HIER AL MEER DAN 20 jaar. WELKE service ?

Jullie apps werken niet; ik kan mijn huissituatie niet veranderen omdat, na vele telefoontjes, blijkt dat de Nuon ook nog een andere app heeft, die bepaalde veranderingen in de oude app onmogelijk maakt. Maar in de nieuwe app komen deze gegevens helemaal niet voor !

De Nuon lees Vattenfall ? moet eens goed begrijpen dat zij tegen betaling moeten voorzien in eerste levensbehoeften en niet in luxe artikelen.

Daarbij hoort een bepaald niveau van service, welgemeende service.

En niet één of andere doorgetrainde medewerker aan de telefoon van een callcenter die ‘pretendeert’ mee te voelen en de situatie te begrijpen (deëscalerend optreden); want dat doen ze niet en kunnen ze niet.

Nuon, stel eerst je zaken eens op orde voordat je weer gaat fuseren met de volgende energiegigant; hoe groter jullie worden hoe verder je komt af te staan van jullie klanten.

Ik dank U...

Reactie van Nuon - 21 februari 2019

Hallo Gerrit, als er iets is dat wij willen dan is het wel dat we dicht bij onze klanten staan. We moeten je uiteraard goed helpen bij deze situatie om het een en ander uit te zoeken.

We berekenen het verbruik inderdaad op basis van historisch verbruik. Mocht dit niet meer passend zijn dan kan het termijnbedrag uiteraard aangepast worden. Ik wil je vragen contact met ons op te nemen via nuon.nl/contact zodat we mee kunnen kijken.

Met vriendelijke groet, Jeppe

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
overgestapt van essent naar nuon
CK M. uit Nijverdal, 8 februari 2019

Alles ging prima. Duidelijke afspraken en na een jaar mijn 285 euro ontvangen. Ben zeer tevreden.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Oplichters
Miranda uit Almelo , 3 februari 2019

Jaarafrekening kreeg ik rond de €500 terug, nuon opgezegd en naar een andere leverancier gegaan, krijg ik een eindafrekening van nuon rond de €500 wat ik moet betalen voor 1 maand gas/licht. Ik betaal maandelijks al €140 aan energiekosten. En die €250 welkomstcadeau hebben ze ook nooit uitbetaald. Nooit geen nuon meer. Bij andere leveranciers kreeg ik jaarlijks rond de €700 terug, kan toch niet.

Reactie van Nuon - 6 februari 2019

Beste Miranda, bedankt voor je review. We kijken de status natuurlijk graag na. Wil je dan contact met ons opnemen via: https://www.nuon.nl/service/contact/

Groet, Joeri

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Uitzitten en dan never nooit meer Nuon
Tanja 31 januari 2019

Een hoger verbruik opgegeven toen ik overstapte naar Nuon. Vervolgens gevraagd welk bedrag hier voor betaald moest worden. Hiermee akkoord gegaan. Let wel: ik heb dus NOOIT aangegeven welk maandbedrag ik wilde, maar ben akkoord gegaan met het bedrag wat Nuon stelde op de door mij verstrekte gegevens. Nu blijkt dus dat ze wel het maandbedrag hebben gebaseerd op mijn historisch verbruik, ondanks dat ik duidelijk verzocht heb dit niet te doen. Contact gehad met Nuon en weg gezet als een onbenul, want ‘nee mevrouw, wij geven nooit een maandbedrag op n.a.v. een door klanten verzocht tarief en u heeft zelf dit maandbedrag verzocht.’ Uiteindelijk ‘excuses’ gekregen, omdat ze mij verkeerd zou hebben voorgelicht. En daar moet je het dan maar mee doen.

Voor nu is het nog even uitzitten en wanneer een overstap naar een betrouwbare leverancier ook maar enigszins kan, zijn wij gevlogen!

Reactie van Nuon - 6 februari 2019

Wat jammer om te lezen Tanja. Wil je dat we er nog even naar kijken? Mogelijk kunnen we je dan een beter antwoord geven. Dat kan via: https://www.nuon.nl/service/contact/

Groet, Joeri

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
Torenhoge eindafrekening
M R. uit Rotterdam, 30 januari 2019

Ik ben overgestapt naar Nuon, omdat deze volgens de energieleverancier voordelig zou zijn. Ik heb echter een goedkopere energiemaatschappie vinden en ben om deze reden overgestapt. Ik ben voor een periode van 45 dagen een torenhoge eindafrekening gekregen, waarin de name hoge kosten voor het gasverbruik werden genoemd. Blij dat ik ben overgestapt!

Reactie van Nuon - 6 februari 2019

Beste M R.

Jammer om te lezen dat u bent overgestapt. Als we nog iets kunnen nakijken dan horen we dat graag via: https://www.nuon.nl/service/contact/

Groet, Joeri

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Bar slecht bedrijf
Marvin uit zundert, 30 januari 2019

Normaal €120 per maand kwijt een jaarafrekening waar ik nog €41 terug ontvang

En wel met een eindafrekening van €203 komen Belachelijk bedrijf en zodra je hierover belt hoe dit kan snapt geen van de medewerkers het NOOIT MEER NUON ook advies naar klanten van mij toe zal hier nooit Nuon meer vallen!!!

Reactie van Nuon - 6 februari 2019

Hoi Marvin, we geven je graag uitleg. Jammer dat het nog niet duidelijk is. Wil je dan contact opnemen via: https://www.nuon.nl/service/contact/

Groet, Joeri

Reactie van Marvin - 13 februari 2019
probleem is niet opgelost

Ik heb tot 2 keer toe contact opgenomen zonder resultaat dus ik ga niet nogmaals contact opnemen !

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Administratie Nuon een puinhoop
B.A.C.Vinkenborg-Beltman uit Doetinchem,, 29 januari 2019

Vandaag opnieuw een aanmaning ontvangen om de meterstanden door te geven terwijl dit een week geleden al was gebeurd mét een ontvangstbevestiging van Nuon. Vorig jaar rond deze tijd hetzelfde liedje. Nuon blijft een administratieve puinhoop. Gewone Nuon medewerkers aan de telefoon krijgen lukt niet. Zo leren ze het dus nooit.

Reactie van Nuon - 29 januari 2019

Beste B.A.C.Vinkenborg-Beltman, om te kijken waarom u nog een herinnering ontvangt terwijl u aangeeft dat u de standen al heeft doorgegeven, kijken we dit graag na. Wilt u dan contact opnemen via: https://www.nuon.nl/service/contact/

Groet, Joeri

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Slechte klantenservice
Geertje uit JOURE, 28 januari 2019

Nuon maakte een fout. Had mij overgenomen terwijk ik mijn oude leverancier niet had opgezged en me ook niet had aangemeld bij Nuon. Nadat ik hier via mijn netwerkleverancier achter kwam gebeld met Nuon. Na een wachtrij eindelijk een medewerker te pakkem. De medewerker gaf aan dat ik niet bekend was bij Nuon en kon me daarom niet verder helpen. Gevraagd om me door te verbinden met iemand die me wel verder kon helpen, dit kon hij niet. Ik moest het met hem doen. Hij verwees me wederom terug naar de netwerkleverancier. Gevraagd wat de naam van de medewerker was. Deze kon ik niet volledig krijgen, want ik kon een volgende keer niet naar hem worden doorverbonden en Nuon was zo groot dat zij toch niet wisten om welke medewerker het ging. Voornaam gaf hij wel. Dat begrijp ik, dat zal wel zo horen. Het enige wat meneer mij kon vertellen was dat ik niet bekend was bij hun. Toch had Nuon wel degelijk mijn contract op mijn huisadres opgezegd bij mijn eigen leverancier. Echter op een andere naam. Nadat ik opnieuw moest bellen, en wederom een flinke tijd in de wachtrij stond, hielpen deze medewerkers mij wel netjes verder. Een onterechte overname vanuit Nuon. Ik begrijp dat zij wellicht ook niks aam deze fout hebben kunnen doen, omdat een klant van hun dit ook online kan hebben gedaan. Ik ben dan ook blij met de hulp van de laatate twee medewerkers, maar over de service van de medewerker van Nuon die ik al eerste aam de lijn kreeg ben ik absoluut niet te spreken.

Reactie van Nuon - 29 januari 2019

Beste Geertje,

vervelend om te lezen dat je niet tevreden bent met onze service. Gelukkig is het later alsnog voor je opgelost.

Groet, Joeri

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Eindafrekening
Bas Bergman uit Heiloo, 25 januari 2019

Ga niet in zee met hun mijn nuon werkt al tijden niet naar behoren, ben al een jaar in gesprek met hun daarover maandbedrag zelf onhoog gedaan, ben inmiddels verhuisd, jaarafrekening gekregen voor de periode 5 de 2018 tot 31dec 2018 moet ik ineens 242,98 euro bijbetalen, keurig de meterstanden doorgegeven, mail van nuon terug gehad daarover en toch hebben ze de perioden geschat, onbegrijpelijk en dan bel je op en krijg je mensen aan de lijn die het niet snappen en het kunnen corrigeren.

Reactie van Nuon - 29 januari 2019

Beste Bas,

bedankt voor je review. we kijken dat graag na natuurlijk. Wil je dan contact opnemen via: https://www.nuon.nl/service/contact/

Groet, Joeri

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
Overstap naar Nuon zonder problemen verlopen
HF de V. uit Enschede, 23 januari 2019

Via Energieleveranciers ben ik probleemloos overgestapt. Wel ging het voorschotbedrag ineens met 30 euro per maand omhoog, maar dit kan ook liggen aan de hogere tarieven die er nu gelden en hogere belastingen. Over een paar maand eens kijken of het voorschotbedrag nog klopt.

Reactie van Nuon - 29 januari 2019

Bedankt voor je review. Fijn om te lezen dat je klant bent geworden. Hier vind je nog wat aanvullende informatie. https://www.nuon.nl/service/tarieven-2019/extra-informatie/

Groet, Joeri

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?