Nuon zonnepanelen: uw eigen stroom opwekken

Denkt u erover na om zonnepanelen aan te schaffen? Steeds meer leveranciers bieden zonnepanelen aan. Zo ook Nuon. Nuon biedt drie pakketten zonnepanelen aan: Zon Basis, Zon Extra en Zon Deluxe. De energieleverancier levert zowel blauwe als zwarte zonnepanelen in combinatie met verschillende omvormers.

Nuon zonnepanelen

Nuon werkt sinds 2001 samen met Feenstra, die de adviesafspraken, installatie en service voor zonnepanelen verzorgt. Nuon biedt bovendien de Btw-Teruggaveservice, waarin partner Alfa Accountants en Adviseurs de betaalde btw over de aanschafwaarde van de zonnepanelen voor u terugvragen bij de Belastingdienst.

Terugleververgoeding energie

Het kan zijn dat uw zonnepanelen meer stroom opwekken dan u op een dag verbruikt. Deze stroom wordt dan teruggeleverd aan het energienet. Aan het einde van het jaar verrekent Nuon de verbruikte energie met de energie die u zelf hebt opgewekt. Dit heet salderen.

Als u meer energie opwekt dan verbruikt, ontvangt u een zogenaamde terugleververgoeding voor iedere kWh die u hebt opgewekt en niet zelf hebt verbruikt. Voor Nuon geldt dat de terugleververgoeding €0,07 per kWh is.

Zon Basis, Zon Extra en Zon Deluxe

Nuon biedt drie zonnepaneel-pakketten aan: Zon Basis, Zon Extra en Zon Deluxe. Het verschil tussen de pakketten zit 'm in de kleur van de zonnepanelen (zwart of blauw), type omvormer en manier waarop de opgewekte energie inzichtelijk wordt gemaakt.

  • Zon Basis: 10 blauwe zonnepanelen, incl. Growatt-omvormer en installatie
  • Zon Extra: 10 zwarte zonnepanelen, incl. Growatt-omvormer, installatie en smartphone app voor monitoring
  • Zon DeluxeB: 10 zwarte zonnepanelen, incl. SMA-omvormer, installatie en HomeWizard (volledig energiemanagementsysteem)

Via deze website kunt u direct een offerte aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen.

Zonnepanelen en overstappen

Ook als u zonnepanelen heeft, loont het om de energieprijzen goed in de gaten te houden. U kan namelijk fors besparen op uw energierekening als u een goedkope energieleverancier kiest die ook nog eens een gunstige terugleververgoeding hanteert voor uw teveel opgewekte stroom. Ontdek hier waar u op moet letten als u overstapt met zonnepanelen.

Overstappen loont

Ook €280 per jaar besparen? Wij vergelijken goedkope energie-contracten en wij regelen uw overstap. Dankzij onze gratis overstapservice hoeft u zich nergens druk om te maken!

Bekijk uw besparing