Nuon

Meer over Nuon

De merknaam van Nuon is officieel gewijzigd naar Vattenfall.

Op deze site kun je energie vergelijken van Nuon. Nuon is opgericht in 1994 en is gevestigd in Amsterdam. Nuon hoort bij de grootste drie energieleveranciers van Nederland en voorziet ongeveer 2,3 miljoen huishoudens van energie. In 2017 stapten de meeste mensen op onze website over naar Nuon.


Historie Nuon

In 2015 is Nuon overgenomen door het Zweedse ‘Vattenfall’. Sinds 2000 is het installatiebedrijf ‘Feenstra’ van Nuon. 

Overige producten van Nuon

Nuon zet naast de levering van energie ook in op andere zaken. Zo kunnen ze met installatie partner Feenstra ook isolatie, ventilatie en zonnepalen aanbieden. Daarnaast kun je via Nuon ook een laadpaal aanschaffen voor de elektrische auto.

Nuon zonnepanelen

Nuon werkt sinds 2001 samen met Feenstra, die de adviesafspraken, installatie en service voor zonnepanelen verzorgt. Nuon biedt bovendien de Btw-Teruggaveservice, waarin partner Alfa Accountants en Adviseurs de betaalde btw over de aanschafwaarde van de zonnepanelen voor u terugvragen bij de Belastingdienst. Nuon biedt drie zonnepaneel-pakketten aan: Zon Basis, Zon Extra en Zon Deluxe. Het verschil tussen de pakketten zit 'm in de kleur van de zonnepanelen (zwart of blauw), type omvormer en manier waarop de opgewekte energie inzichtelijk wordt gemaakt.

Overstappen naar Nuon

Wil je weten of Nuon de goedkoopste energieleverancier voor jou is? In onze energievergelijker bieden we verschillende contracten van Nuon aan. Maak een vergelijking en stap direct over! Moet je, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing, je contract van Nuon juist opzeggen? Kijk dan bij Nuon opzeggen.

Contactgegevens Nuon

Tel: 0900 - 0808
Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 21:00 uur.

 

Duurzaamheid Nuon

Cijfer duurzaamheid van deze energieleverancier.
Onderzoek door Consumentenbond, Greenpeace, Wise, Natuur & Milieu: 4,7.

Om uit de achterhoede te komen zal het concern de fossiele en nucleaire activiteiten verder moeten terugschroeven en tegelijk grootschaliger moeten inzetten op hernieuwbare energie.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Een overstap naar Nuon duurt ongeveer een maand.
Wanneer u naar Nuon wilt overstappen en u nog een contract heeft bij een energieleverancier, dan zegt Nuon namens u op bij uw huidige leverancier. Uw nieuwe contract gaat normaal gesproken in nadat uw contract bij uw huidige leverancier is afgelopen.
Nuon vergoedt de opzegvergoeding van je vorige leverancier wanneer u naar hen overstapt niet. Deze boete moet u dus zelf betalen.
U kunt uw verhuizing doorgeven via deze link. Er wordt geadviseerd om dit minimaal 2 dagen en maximaal 90 dagen voordat de sleuteloverdracht plaatsvindt te doen. U krijgt per post een bevestiging van uw verhuizing. Per e-mail ontvangt u het opnamenummer voor het doorgeven van uw meterstanden.
U dient uw meterstanden binnen 5 dagen na de sleuteloverdracht door te geven aan Nuon.
Het doorgeven van een verhuizing is bij Nuon gratis.
U ontvangt de eindafrekening van uw oude adres binnen 4 weken nadat u uw meterstanden hebt doorgegeven.
U kunt uw termijnbedrag één keer per jaar verlagen met een maximum van 15% van uw termijnbedrag. Een voorwaarde is dat uw meterstanden het afgelopen jaar of door een meteropnemer of door u zelf zijn doorgegeven.

Alle energieleveranciers