< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Waarom én hoeveel de energierekening in 2018 stijgt

bron: Installatie.nl datum: 15-12-2017

Vooral einde van het jaar bereiken ons weer veel berichten over het stijgen van de energierekening. Want helaas is de voorspelling nooit dat de kosten dalen. Zo ook dit jaar. De voorspelling van het bedrag waarmee de rekening stijgt verschilt alleen hier en daar. Volgens de laatste berichten is het een totale stijging van €110,- (voor een gemiddeld huishouden).

Waarom stijgt de energierekening?

Je energierekening bestaat uit drie onderdelen:

·      Belastingen

·      Netbeheerkosten

·      Leveringstarieven


Alle deze onderdelen gaan stijgen. Op de eerste twee onderdelen heb je zelf totaal geen invloed. De belastingen worden bepaald door de overheid. Deze overheidsheffingen gaan behoorlijk omhoog. De stijging door de belastingen wordt geschat op €70,- (voor een gemiddeld huishouden).

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft bekend gemaakt dat de netbeheerkosten gemiddeld €12,- duurder uitvallen in 2018.

De leveringskosten worden bepaald door de energieleverancier. Het ligt aan je energieleverancier hoeveel de kosten stijgen. Gemiddeld is het €28,-. Je kunt deze kostenstijging voorkomen door nu nog over te stappen. Je sluit dan nog op het nippertje voordelige actietarieven af, die vaststaan voor een jaar.

Stap nu over en betaal niet teveel

Vergelijk de verschillende energieleveranciers en profiteer einde van dit jaar nog van de voordelige tarieven en hoge cashbacks.

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 11:11 uur Dhr. G uit Maastricht is overgestapt
    naar FENOR en bespaarde € 108,46
  • 10:52 uur Mevr. M uit Alkmaar is overgestapt
    naar Greenchoice en bespaarde € 184,93
  • 10:10 uur Dhr. R uit Dussen is overgestapt
    naar Pure Energie en bespaarde € 24,25

  • naar en bespaarde