< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Telegraaf: “Energieprijzen per juli omhoog”

bron: Telegraaf datum: 15-06-2018
Energietarieven stijgen per 1 juli. Twee keer per jaar mogen de energieleveranciers de tarieven wijzigen. Het lag al in de lijn der verwachting: het gaat deze juli wederom om een stijging van het tarief van stroom en elektriciteit.
 

Variabele tarieven tot €64,- hoger


De energieprijs is gekoppeld aan de olieprijs. Deze staat hoger dan ooit. Hierdoor zijn de inkoopprijzen voor energie ook torenhoog. Dit heeft per 1 juli ook effect op de energierekening van de klant. Het gaat hierbij om de variabele tarieven die tot €64,- kunnen stijgen voor een gemiddeld gezin. Er zijn echter ook energieleveranciers, zoals Essent en Energiedirect.nl, die hun tarieven gelijk houden. Nuon zit hier tussenin met een prijsstijging van €32,-. Deze bedragen zijn gebaseerd op een gemiddeld energieverbruik van 3.500 kWh stroom en 1.500 m3 gas per jaar.

Prijsstijgingen van de grootste energieleveranciers

 

Op jaarbasis stijgen de tarieven van de grootste energieleveranciers als volgt:
Nuon: € 17,- gas en € 15,- stroom = €32,- 
Essent: geen prijssstijging
Eneco: € 39,- gas en € 25,- stroom = € 64,-

Regelmatige prijswijzigingen


Zoals eerder vermeld mogen leveranciers de energietarieven wijzigen op 1 juli en op 1 januari. De afgelopen tijd zijn op deze momenten de tarieven voornamelijk verhoogd. Dat komt door veranderingen in belastingen, netbeheerkosten en handelsprijzen voor kolen en gas. Dat laatste natuurlijk onder invloed van de teruggeschroefde gaswinning in Groningen.
 

Prijsstijging energie voorkomen


Consumenten die nog nooit zijn overgestapt gaan deze prijsstijging voelen in de portemonnee. Zij hebben namelijk variabele tarieven.

Wil je deze prijsstijgingen voorkomen? Dan is energie vergelijken en overstappen naar een contract met lage tarieven verstandig. Op deze manier ontloop je de prijsstijgingen en profiteer je een jaar lang van voordelige energietarieven.

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 12:13 uur Mevr. B uit Amstelveen is overgestapt
    naar Budget Energie
  • 10:49 uur Dhr. N uit Wormer is overgestapt
    naar Greenchoice
  • 22:38 uur Dhr. F uit 'S-Gravenhage is overgestapt
    naar Budget Energie

  • naar en bespaarde