< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Stoppen met aardgas volgens steeds meer Nederlanders een goed idee

bron: HIER Klimaatbureau datum: 11-08-2017

De lobby om de Nederlandse huishoudens in de toekomst gasvrij te maken wint steeds meer terrein. HIER klimaatbureau deed een onderzoek onder 1761 respondenten. Hieruit blijkt dat het aantal huishoudens dat ermee instemt dat huishoudens gasvrij worden van 47% naar 58% is gestegen.

 

Bewustwording

Nederlanders worden zich steeds bewuster van de gevolgen van de aardgaswinning in Groningen en natuurlijk de gevolgen voor het milieu door het gebruik van aardgas. Daarbij weet ondertussen de helft van de Nederlanders dat de overhead wil stoppen met het gebruik van aardgas in woningen. Vorig jaar was dat nog maar 14%. De meerderheid van de Nederlanders (58%) is het hier nu mee eens. Dat is al 11% meer dan vorig jaar! 

 

Alternatieven voor aardgas

Alternatieven voor gasgebruik die de voorkeur hebben zijn warmtepompen, een warmtenet en biogas. De meeste Nederlanders (40%) zeggen nog niet voldoende kennis te hebben van de alternatieven.

 

Amsterdam gasvrij

De gemeente Amsterdam heeft, heel vooruitstrevend, bepaald dat ze in 2050 aardgasvrij willen zijn. Om dit te stimuleren trekt de gemeente 5 miljoen uit voor subsidies. Zo kun je als Amsterdammer tot wel €5000,- ontvangen voor het verwijderen van je gasaansluiting.

 

 

Belasting van het energienet

Met alleen maar elektriciteit als energiebron krijgt ons landelijke energienet natuurlijk wel extra ballast te voorduren. In ons vorige nieuwsbericht kun je lezen dat netbeheerder Stedin hier onderzoek naar deed.

 

Overstappen met alleen elektriciteit

Wist je dat je ook met alleen je elektriciteit kunt overstappen? Dit geeft je gemakkelijk aan in onze energievergelijker door te kiezen voor 'Vergelijk alleen stroom'. Start nu met vergelijken!

 
kWh
m3
Normaal
kWh
Dal
kWh
m3

Zojuist overgestapt

  • 22:29 uur Dhr. J. uit Prinsenbeek is overgestapt
    naar Oxxio en bespaarde € 176,38
  • 22:15 uur Dhr. B. uit Warmond is overgestapt
    naar Oxxio en bespaarde € 168,34
  • 22:08 uur Mevr. H. uit Helvoirt is overgestapt
    naar Energiedirect.nl en bespaarde € 101,73

  • naar en bespaarde