< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Ontvang alsnog btw terug op zonnepanelen dankzij oproep Vereniging Eigen Huis

bron: Energienieuws datum: 06-04-2018
Als je zonnepanelen aanschaft mag je btw terugvragen over het aankoopbedrag en de installatie. Ook als dit langer dan 5 jaar geleden is. Vereniging Eigen Huis heeft hiervoor een oproep gedaan en het ministerie van Financiën heeft dit verzoek ingewilligd.  

De Belastingdienst

De Belastingdienst hield vast aan een termijn van 5 jaar waarbinnen je de btw moest terugvragen over zonnepanelen. VEH heeft een brief gestuurd naar de staatssecretaris waarin zij vragen om btw-teruggaafverzoeken van zonnepaneel-bezitters in te willigen, óók als dit langer dan 5 jaar geleden is. De btw-teruggave kan zonnepaneel bezitters honderden tot duizenden euro’s voordeel opleveren.

Als zonnepaneel-bezitter moet je je registreren als btw-ondernemer. VEH riep alle zonnepaneel bezitters op om alsnog een btw-teruggave verzoek in te dienen bij de Belastingdienst, ook als de aanschaf van de panelen voor 2013 was.
 

Vereenvoudigde procedure

Ook de procedure voor het terugvragen van de btw wordt vereenvoudigd. Als de aanschaf van je panelen een aantal jaar geleden was moest je over alle verstreken jaren aangifte doen. VEH heeft aangedrongen op een eenvoudigere procedure. Ook dit is nu het geval: zonnepaneel-bezitters hoeven nu slecht eenmaal aangifte te doen over de aanschaf en installatie.

Vergelijk duurzame energie

Wil je de energie die je nog nodig hebt zo goedkoop mogelijk ontvangen? Start dan nu met energievergelijken en bespaar op je energierekening. Mooi extraatje, naast die teruggave btw :).

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 23:09 uur Mevr. B uit Pijnacker is overgestapt
    naar Vandebron en bespaarde € 223,29
  • 22:48 uur Dhr. M uit Cuijk is overgestapt
    naar Budget Energie en bespaarde € 272,47
  • 21:47 uur Mevr. C uit Apeldoorn is overgestapt
    naar FENOR en bespaarde € 390,20

  • naar en bespaarde