< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Onderzoek Energeia: Nuon bij ons ook het meest populair in energievergelijker

bron: Energeia datum: 26-01-2018
Uit onderzoek van de Energienieuwssite Energeia blijkt dat Nuon erg populair is bij prijsvergelijkers. Enegeia vroeg ook naar onze meest populaire energieleveranciers.

Prijsvergelijkingswebsites zoals wij, zijn een belangrijke bron van nieuwe klanten voor energieleveranciers. Energeia deed onderzoek naar welke energieleveranciers de meeste mensen overstapten in 2017. 

Energievergelijkers

De vier grootste energievergelijkers -Easyswitch, Gaslicht, Pricewise en wij- werden gevraagd naar de energieleveranciers met de meeste overstappers. Daarnaast is er ook gekeken naar het aantal groene energiecontracten.

Meeste overstappers naar Nuon

De top 5 van energieleveranciers waar het meeste naar wordt overgestapt bestaat uit dezelfde namen. Hier en daar wat gehusseld, op Nuon na. Die staat overal met stip op 1. Bekijk het artikel met deze tabel hier. 

Bewust groen

Uit onze data blijkt dat het meerendeel van de overstappers niet filtert op groene energie. In dit onderzoek wordt dat door de andere prijsvergelijkers bevestigd.  Prijs weegt voor veel mensen nog zwaarder dan duurzaamheid. Easyswitch geeft aan dat ze wel een stijgende lijn zien in mensen die bewust voor duurzaam kiezen, ook al is dat niet het goedkoopste contract. 

Ook energieprijzen vergelijken?

Vergelijk de verschillende energieleveranciers en vind het goedkoopste, of het meest duurzame energiecontract voor jou.

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 11:11 uur Dhr. G uit Maastricht is overgestapt
    naar FENOR en bespaarde € 108,46
  • 10:52 uur Mevr. M uit Alkmaar is overgestapt
    naar Greenchoice en bespaarde € 184,93
  • 10:10 uur Dhr. R uit Dussen is overgestapt
    naar Pure Energie en bespaarde € 24,25

  • naar en bespaarde