< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Nederlanders kunnen best zonder aardgas in huis

bron: Fluxenergie datum: 06-01-2017
Leven zonder gas is de toekomst als het gaat om duurzaamheid. De opslag, winning en eindigheid van gas zijn hier de voornaamste redenen voor.

Onderzoek NVDE aardgas

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie heeft een onderzoek gehouden onder ruim 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Hieruit blijkt dat tweederde van deze groep zeer positief over ‘gasloos leven’ is.

Geen gasaansluiting meer

Bijna 65% van de Nederlanders is positief als huizen in de toekomst geen aardgas aansluiting meer zouden hebben. Wel willen ze graag dat de kosten voor koken en verwarmen hetzelfde blijven. De respondenten die minder enthousiast reageren hebben vooral praktische vragen. Hoe moet het zonder aardgas? En wat kost dat?

Actie volgens de NVDE

Volgens de NVDE moet de overheid en de gemeente de regie in handen nemen door de aansluitplicht voor gas af te schaffen en duurzame oplossingen financieel aantrekkelijk te maken. De uitdaging zit hem volgens de NVDE in de nieuwbouw.

Daarbij pleiten ze voor een oplossing van het onterechte concurrentieaandeel. (Aardgas is volgens de NVDE nog te goedkoop). Ze geven als voorbeeld hogere belasting op aardgas en voordelen voor duurzame oplossingen.

Hoe ziet het leven er dan uit?

Leven zonder gas vergt wat aanpassingen. De NOS maakte een animatie van jouw leven in 2050. Hoe duurzaam zijn we dan als het aan Minister Kamp ligt? 


kWh
m3
Normaal
kWh
Dal
kWh
m3

Zojuist overgestapt

  • 23:40 uur Dhr. S. uit Zwijndrecht is overgestapt
    naar Greenchoice en bespaarde € 145,32
  • 23:24 uur Dhr. T. uit Grave is overgestapt
    naar UnitedConsumers en bespaarde € 224,52
  • 23:14 uur Dhr. B. uit Deventer is overgestapt
    naar Essent en bespaarde € 168,12

  • naar en bespaarde