< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Shoppen voor lage energiekosten

bron: De Gelderlander (via Blendle) datum: 27-09-2017
Vandaag stond er een uitgebreid stuk in de Gelderlander over hoe we het beste onze energiezaken kunnen regelen voor de grootste besparing. Het advies: shoppen levert je veel op! Maar hoe kun je het beste shoppen en wat doen energieleveranciers er aan om jou als klant te behouden?

Een competitieve energiemarkt

Eneco noemt de energiemarkt ‘behoorlijk competitief’. Vooral met lage energietarieven gaan energieleveranciers de concurrentie met elkaar aan. Eneco vindt dat dit meer een korte termijn effect veroorzaakt en gaat zelf liever voor het lange termijn effect door hun klanten te helpen slim met energie om te gaan. Nuon daarentegen wil bestaande klanten een voordeel bieden door een hogere korting te geven naarmate ze langer klant zijn.

Écht het meest besparen

Wie écht op jaarbasis een paar honderd euro per jaar op de energiekosten wil besparen, stapt jaarlijks over. Ook de ACM bevestigt dit in de Gelderlander. Ieder jaar houdt de ACM een energiemonitor en daar kwam uit dat in 2016 1,25 miljoen huishoudens overstapten van energieleverancier. De prijs is de belangrijkste reden, want de welkomstkorting en competitieve markt met lage energieprijzen leveren een jaarlijkse overstapper financieel veel op. Die competitieve markt is extra zichtbaar op een online energievergelijker, want voor de consument is het een snelle en makkelijke manier om een overzicht te krijgen bij welke leverancier hij het goedkoopste stroom en gas kan inkopen. Als leverancier moet je er dus uitspringen met een goed, voordelig aanbod om nieuwe klanten binnen te halen.    

Hoe zit het met de opzegvergoeding?

Een goed punt wat genoemd wordt, is de opzegvergoeding. Houd hier rekening mee als je overstapt. Hoe? Controleer wat de einddatum en opzegtermijn van je energiecontract is. Val je binnen de opzegtermijn, dan is er niks aan de hand. Maar loopt je contract pas over een jaar af en stap je nu al over, dan brengt de energieleverancier mogelijk een opzegvergoeding in rekening. Contracten die maximaal nog 1,5 jaar lopen, krijgen bijvoorbeeld een boete van €50,- per product (voor stroom én gas). Sommige energieleveranciers nemen deze boete over als je klant bij ze wordt.

Energievergelijken op Energieleveranciers.nl

Als je op zoek bent naar het goedkoopste energiecontract kun je energie vergelijken op Energieleveranciers.nl. Bovendien krijg je elke keer een herinneringsmail wanneer het weer tijd is om een nieuw energiecontract af te sluiten, zodat je niet teveel betaalt. Niet zeker of je al vrij bent om naar een andere energieleverancier over te stappen? je kunt ons 7 dagen per week bellen op 088 – 1100 800 en dan helpen we je graag verder.

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 16:12 uur Dhr. J uit 'S-Gravenhage is overgestapt
    naar FENOR en bespaarde € 260,34
  • 11:55 uur Dhr. B uit Emmen is overgestapt
    naar Welkom Energie en bespaarde € 215,90
  • 11:02 uur Mevr. D uit Haarlem is overgestapt
    naar FENOR en bespaarde € 246,13

  • naar en bespaarde