< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

transportkosten gas worden met 11% verlaagd

bron: ACM datum: 06-06-2017
Op 1 juli a.s. dalen de transportkosten voor gas met 11% in vergelijking met 2015, dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekend gemaakt. Gasunie Transport Services (GTS), de landelijke netbeheerder, moet zijn tarieven voor het transport van gas verlagen. Consumenten en kleinzakelijke verbruikers besparen daarmee gezamenlijk €207 miljoen euro.

Tarieven transport gas wijzigen jaarlijks

Jaarlijks stelt de ACM de maximale tarieven vast die netbeerders mogen vragen voor hun diensten. Meestal wordt het besluit voor 1 januari genomen zodat de netbeheerder de tarieven op die datum kan wijzigen. Dit jaar nam de ACM haar besluit later waardoor de tariefswijziging pas op 1 juli wordt doorgevoerd. De misgelopen prijsverlaging in de eerste zes maanden van 2017 moet gecompenseerd worden. Daarom ligt het transporttarief voor gas in het laatste halfjaar van 2017 26% lager ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017.

Stijging gasprijs

Tegelijkertijd met een verlaging van de transportkosten voor gas stijgen de leveringskosten van de gasprijs hoogstwaarschijnlijk ook op 1 juli met 5%. Zorg dat u altijd het scherpste energiecontract heeft door energie vergelijken en stap direct over.
kWh
m3
Normaal
kWh
Dal
kWh
m3

Zojuist overgestapt

  • 23:17 uur Mevr. K. uit 's-Gravenhage is overgestapt
    naar Oxxio en bespaarde € 179,86
  • 22:58 uur Dhr. N. uit De Lier is overgestapt
    naar Eneco en bespaarde € 300,07
  • 22:50 uur Dhr. G. uit Elst is overgestapt
    naar Powerpeers en bespaarde € 90,91

  • naar en bespaarde