< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Kamp doet geen onderzoek naar werking modelcontract

bron: Energieleveranciers.nl datum: 28-08-2017
Minister Kamp van Economische zaken ziet geen reden om verder onderzoek te doen naar het modelcontract voor energie. Dit geeft hij aan naar aanleiding van kamervragen over ons onderzoek ‘de verwarring voorbij’. Hieruit bleek dat meerdere energieleveranciers dit contract niet aanbieden terwijl dit wel verplicht wordt vanuit toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Tweede kamerleden Aukje de Vries en André Bosman stelden kamervragen aan minister Kamp, omdat zij van mening zijn dat het contract ‘gewoon’ moet werken aangezien het verplicht is. Minister Kamp reageerde in een brief op de kamervragen en gaf aan dat hij het signaal ‘over het modelcontract dat niet in alle gevallen daadwerkelijk af te sluiten zou zijn (op de website van sommige energieleveranciers)’ door zou geven aan de ACM. Vervolgens is het aan de toezichthouder om hier wel of niet tegen op te treden.

De volledige kamervragen en de antwoorden hierop leest u in op de website van de Rijksoverheid.

Kamervragen niet over de kern van de boodschap

Na het lezen van de kamervragen zijn wij echter van mening dat ze niet over de kern van de boodschap gaan namelijk: hoe energieleveranciers verschillend met het modelcontract omgaan, terwijl het verplicht is gesteld om deze aan te bieden. Plus het feit dat de ACM hier niet tegen optreedt. De kamervragen gaan nu met name over vergelijkingsites. Om hier verder gehoor aan te geven, nemen we contact op met de ACM. We vinden het belangrijk om meer transparantie en duidelijkheid op de energiemarkt te bereiken en het modelcontract helpt hier niet aan mee.  
 

Lees ook ons volledige onderzoek
De verwarring voorbij; een verkennend onderzoek naar de positie van het modelcontract in de huidige energiemarkt.    

kWh
m3
Normaal
kWh
Dal
kWh
m3

Zojuist overgestapt

  • 23:40 uur Dhr. S. uit Zwijndrecht is overgestapt
    naar Greenchoice en bespaarde € 145,32
  • 23:24 uur Dhr. T. uit Grave is overgestapt
    naar UnitedConsumers en bespaarde € 224,52
  • 23:14 uur Dhr. B. uit Deventer is overgestapt
    naar Essent en bespaarde € 168,12

  • naar en bespaarde