< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Geen waarborgsom meer bij energiecontract Nuon voor mensen met schulden

bron: NOS datum: 18-10-2017
Voor mensen die in de schulden zitten is het binnenkort eenvoudiger om via energieleverancier Nuon een energiecontract af te sluiten. Nuon heeft besloten om bij deze mensen geen kredietwaardigheidscheck meer uit te voeren en ook geen waarborgsom op te leggen. De voorwaarde is wel dat deze klanten een bewindvoerder hebben die helpt bij hun financiële situatie.

kredietwaardigheidscheck

Een kredietwaardigheidscheck doet een energieleverancier bij nieuwe klanten. Hij let er bijvoorbeeld op of iemand schulden heeft (gehad). In sommige gevallen besluit een energieleverancier een waarborgsom te vragen, Nuon rekent bijvoorbeeld een waarborgsom van €575,-. Zo proberen energieleveranciers het risico af te dekken op klanten die hun energierekening niet (kunnen) betalen. Maar voor iemand die al in de schulden zit, is het lastig om een waarborgsom op te brengen.

Ook andere energieleveranciers

De dienst van Nuon heet ‘Nuon verlicht’ en het portaal kan alleen gebruikt worden door bewindvoerders. Klanten die via deze manier een energiecontract afsluiten bij Nuon worden binnen 48 uur aangesloten en krijgen zo goedkoop mogelijke energietarieven. Ook andere energieleveranciers werken inmiddels op deze wijze zoals Vandebron en NLE. Robin Energie biedt al sinds 2014 deze dienst voor mensen met schulden aan en helpt op deze manier ook klanten met een budgetcoach of budgetbeheerder.

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 16:12 uur Dhr. J uit 'S-Gravenhage is overgestapt
    naar FENOR en bespaarde € 260,34
  • 11:55 uur Dhr. B uit Emmen is overgestapt
    naar Welkom Energie en bespaarde € 215,90
  • 11:02 uur Mevr. D uit Haarlem is overgestapt
    naar FENOR en bespaarde € 246,13

  • naar en bespaarde