< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Gasprijs stijgt per 1 juli 2017

bron: Delta datum: 11-05-2017

Variabele energieprijzen stijgen per 1 juli 2017

Aankomende 1 juli wijzigen de energieprijzen weer. De verwachting is dat de gasprijs stijgt met 6 procent en de elektriciteitsprijs gelijk blijft.

Door de stijging van de gasprijs wordt de energierekening van een gemiddeld huishouden (3500 kWh en 1500 m3) met een variabel energiecontract rond de €60,- duurder. Twee keer per jaar wijzigen de energieprijzen: op 1 januari en 1 juli. Delta was dit jaar de eerste die bekend maakte dat de gasprijs stijgt met 6 procent. Essent gaat er vanuit dat de gasprijs 5% stijgt. De overige energieleveranciers volgen nog met een bericht over de energietarieven.

Overstappen

Nu de variabele energieprijzen stijgen per 1 juli, is het verstandig om een energiecontract met vaste energietarieven af te sluiten. Die zijn in de meeste gevallen lager dan variabele tarieven en bovendien niet afhankelijk van een prijsstijging. Vaste energieprijzen bieden u dus meer zekerheid. Let wel goed op de einddatum van uw huidige energiecontract zodat u niet vroegtijd opzegt.

Energie vergelijken loont

Een gemiddeld huishouden bespaart tot wel €450 bij een overstap. Vul de energievergelijker in en ontdek direct wie de goedkoopste energieleverancier voor uw huishouden is.
kWh
m3
Normaal
kWh
Dal
kWh
m3

Zojuist overgestapt

  • 23:40 uur Dhr. S. uit Zwijndrecht is overgestapt
    naar Greenchoice en bespaarde € 145,32
  • 23:24 uur Dhr. T. uit Grave is overgestapt
    naar UnitedConsumers en bespaarde € 224,52
  • 23:14 uur Dhr. B. uit Deventer is overgestapt
    naar Essent en bespaarde € 168,12

  • naar en bespaarde