< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Meer gasloze woningen met nieuwe kabinet

bron: fd. datum: 11-10-2017
Geen nieuwe woningen meer met aansluitingen op het gasnet, dat staat in het regeerakkoord van het nieuwe kabinet. Aan het einde van de nieuwe kabinetsperiode, dus in 2021, moeten jaarlijks 50.000 nieuwe woningen opgeleverd worden die niet zijn aangesloten op het gasnet.  

Ook bestaande woningen gasloos

Niet alleen moeten nieuwe woningen gasloos worden, ook bestaande woningen wil het kabinet van het gas af. 30.000 tot 50.000 reeds bestaande woningen moeten daarvoor jaarlijks aangepast worden zodat ze geen gas meer hoeven te gebruiken voor koken of het verwarmen van de woning. Die huizen worden bijvoorbeeld verwarmd met een pelletkachel of een warmtepomp.

Op deze manier onderneemt het kabinet actie om tot 2050 jaarlijks 200.000 woningen te verduurzamen. In totaal moeten 6 miljoen woningen hieraan geloven en dus is deze planning noodzakelijk.

Verdere duurzame plannen

Naast het gasloos maken van woningen, staat in het regeerakkoord ook dat er meer kavels moeten komen voor windmolens op zee, wordt het belastingstelsel ‘vergroend’ en wordt voor de energiesector een minimumprijs voor CO2 gehanteerd.

Lagere energierekening

Wanneer woningen duurzamer worden gemaakt en geen gas verbruiken, gaat de energierekening ook omlaag. Dus het is goed voor het klimaat en de energierekening. Daarnaast kun je besparen op de energierekening door energieleveranciers te vergelijken en het voordeligste aanbied te kiezen. Vergelijk en zie direct wat jij bespaart met een overstap. 


Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 16:12 uur Dhr. J uit 'S-Gravenhage is overgestapt
    naar FENOR en bespaarde € 260,34
  • 11:55 uur Dhr. B uit Emmen is overgestapt
    naar Welkom Energie en bespaarde € 215,90
  • 11:02 uur Mevr. D uit Haarlem is overgestapt
    naar FENOR en bespaarde € 246,13

  • naar en bespaarde