< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Aantal overstappers energieleverancier blijft groeien

bron: ACM datum: 04-06-2018
Uit het nieuwe onderzoek van de Autoriteit, Consument & Markt (ACM) blijkt dat er afgelopen jaar wéér meer consumenten zijn overgestapt van energieleverancier, wel 1,3 miljoen huishoudens. Steeds meer mensen zien in dat dit veel geld bespaart. En dat is goed nieuws want door jaarlijks overstappen worden energieleveranciers gestimuleerd om scherpe prijzen aan te bieden.
 

Energievergelijken gaat sneller

In de nieuwe ‘Energiemonitor 2018’ die de ACM jaarlijks uitgeeft staan een aantal opvallende positieve zaken. Bijvoorbeeld dat het percentage mensen dat denkt binnen een uur klaar te zijn met vergelijken en overstappen is toegenomen (van 28% naar 36%). Het percentage consumenten dat denkt dat ze langer bezig is dan twee uur, is gedaald en wel van 53% naar 42%.
 

Tevreden over overstap

Van alle overstappers is 91% tevreden met de verwerking daarvan. Waar er nog steeds veel mensen zijn die denken dat overstappen fout gaat blijkt uit deze cijfers dat het nog maar in een enkel geval zo is.
 

Herhaalde overstap

Als consumenten eenmaal de smaak te pakken hebben gaan ze vaker voor de bijl. Een veel groter deel dan voorheen geeft nu aan dat ze binnen nu en 3 jaar nog een keer gaan overstappen. Dit gaat om een percentage van 28% (tegenover 14% in 2015).

Daarbij speelt wellicht het feit mee dat ze het ook steeds minder ingewikkeld vinden om energie te vergelijken en zich te oriënteren op een nieuwe leverancier.

Vergelijk energieprijzen

Wil jij ook net als 1,3 miljoen andere huishoudens veel geld besparen op je energierekening? Begin dan nu met energievergelijken en stap over.

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 12:13 uur Mevr. B uit Amstelveen is overgestapt
    naar Budget Energie
  • 10:49 uur Dhr. N uit Wormer is overgestapt
    naar Greenchoice
  • 22:38 uur Dhr. F uit 'S-Gravenhage is overgestapt
    naar Budget Energie

  • naar en bespaarde