< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

ACM onderzoekt reviews en wil deze toekomstbestendig maken

bron: ACM datum: 17-05-2017
Een tijdje geleden kon u in ons blog ‘Mats licht toe: Waarom is het slim om een review te schrijven over de energieleverancier?’ lezen dat reviews steeds belangrijker worden voor consumenten en waarom het dus slim is om uw ervaringen over een energieleverancier te delen. En nu bevestigt ook het onderzoek van Autoriteit Consument en Markt (ACM) het belang van goede reviews.

Het onderzoek

ACM heeft onlangs de wereld van de reviews onderzocht om te kijken of er geen misstanden plaatsvinden en om te kijken in hoeverre er een rol is weggelegd voor ACM om mogelijke problemen op te lossen.

Reviews steeds belangrijker

Uit het onderzoek komt naar voren dat reviews steeds belangrijker worden voor consumenten en bedrijven. Consumenten oriënteren zich steeds vaker beter online voordat ze overgaan tot een aankoop en reviews zijn voor consumenten een belangrijke bron van informatie. Voor bedrijven zijn reviews belangrijk omdat ze dienen als een feedback tool, maar ook als social proof of om beter vindbaar te zijn in bijvoorbeeld Google.

Resultaten

Uit het onderzoek van ACM komt naar voren dat er in Nederland niet op grote schaal onechte reviews circuleren. ACM waarschuwt wel dat er in de toekomst mogelijke risico’s kunnen zijn door onder andere gebrek aan transparantie.

Rol ACM

ACM ziet ook een rol voor zichzelf weggelegd, namelijk om richtlijnen op te stellen. Door het opstellen van richtlijnen hopen ze reviews ook toekomstbestendig te maken.

Reviews op Energieleveranciers.nl

Ook op Energieleveranciers.nl kunt u reviews achterlaten en uw ervaringen met specifieke energieleveranciers delen. Hiermee helpt u andere consumenten een weloverwogen keuze te maken. Wij doen er alles aan om de kwaliteit van de reviews te waarborgen. Iedereen kan op onze website een review achterlaten over een bepaalde leverancier, maar van reviews waarbij staat 'geverifieerd' weet u ook zeker dat deze mensen via onze website zijn overgestapt en dus spreken uit eigen ervaring. Door een review achter te laten zorgt u ervoor dat mogelijke problemen eerder opgelost worden. Geen enkele leverancier wil graag een slechte review ontvangen, dus ze doen er dan ook alles aan om problemen zo snel mogelijk op te lossen om in de toekomst goede/betere reviews te ontvangen.
kWh
m3
Normaal
kWh
Dal
kWh
m3

Zojuist overgestapt

  • 23:40 uur Dhr. S. uit Zwijndrecht is overgestapt
    naar Greenchoice en bespaarde € 145,32
  • 23:24 uur Dhr. T. uit Grave is overgestapt
    naar UnitedConsumers en bespaarde € 224,52
  • 23:14 uur Dhr. B. uit Deventer is overgestapt
    naar Essent en bespaarde € 168,12

  • naar en bespaarde